Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

13 Ιουλ 2007

Τους έστειλαν στο θάνατο και τώρα κάνουν τις πάπιες!

Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψω αυτό το έγκλημα.

Εδώ και πολύ καιρό τώρα, ψάχνω και ρωτάω για το γίγνεσθαι της δασοπυρόσβεσης. Από τα λίγα (αλλά αρκετά για να σχηματίσω εικόνα) που κατάφερα να μάθω, από διάφορα άτομα τα οποία εργάζονται σε διάφορες θέσεις στο όλο σύστημα, είναι... γενικό αλαλούμ!! Μίζες και χορός εκατομμυρίων για λανθασμένες αγορές αεροσκαφών και ελικοπτέρων, πρόσληψη βισματούχων χαραμοφάηδων, μη επαρκής εξοπλισμός (τα λεφτά τα χρειαζόμαστε για τις λιμουζίνες των βουλευτών), κακός συντονισμός εδάφους και αέρος... και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.


Εν το μεταξύ το μπαράζ των πυρκαγιών συνεχίζεται και φέτος. Και σαν κερασάκι στην τούρτα, ήρθε ο άδικος θάνατος τριών εποχιακών πυροσβεστών σε περιοχή του Ν. Ρεθύμνου και ο βαρύς τραυματισμός από εγκαύματα ενός τέταρτου. Και κανένα καθίκι όχι μόνο δεν αναλαμβάνει ευθύνη αλλά προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στους νεκρούς.

Οι εποχιακοί πυροσβέστες δουλεύουν για περίπου 600 ευρώ το μήνα σ' ένα απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς που όχι μόνο τους εκθέτει συνεχώς στον κίνδυνο αλλά και τους αναγκάζει να σιωπούν για όλα τα ευτράπελα. Μετά από αυτό το ποτήρι γι' αυτούς ξεχύλισε κι έτσι χωρίς πλέον φόβο τολμούν και μιλούν στα ΜΜΕ και περιγράφουν όλα αυτά που δεν τολμούσαν να πουν προηγουμένως.

Και όλοι οι πολιτικάντηδες βγήκαν να μας πουν πόσο λυπούνται και μπλα μπλα μπλα. Δεν φταίνε αυτοί! Εμείς φταίμε που τους ανεχόμαστε. Αν είχαν λίγο αίμα ανθρώπινο μέσα τους να κυλάει, θα έπρεπε όχι να είχαν παραιτηθεί, αλλά να κάνουν χαρακίρι. Τα καθίκια!!! Οι αλήτες!!

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...