Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

29 Δεκ 2007

Δεν ευθύνεται η Αλ-Κάιντα για το θάνατο της Μπούτο.

Ο διοικητής μιας ομάδας Taliban στο Πακιστάν είπε τηλεφωνικώς σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι ο Baitullah Mehsud, ένας υποτιθέμενος ηγέτης της Αλ-Κάιντα, αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στο θάνατο της Benazir Bhutto. Ο Maulana Omar δήλωσε το Σάββατο: «Δεν είχε (ο Mehsud) καμία συμμετοχή σ’ αυτήν την επίθεση. Αυτό είναι μια συνωμοσία της κυβέρνησης, του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών».

Ένας Πακιστανός ανώτερος υπάλληλος είπε ότι την Παρασκευή είχε στοιχεία ότι ο Mehsud ήταν αρμόδιος για το θάνατο της πρώην πρωθυπουργού Bhutto.

Ο Javed Cheema, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, είχε πει: «Έχουμε μυστικές ενδείξεις ότι ο Baitullah Mehsud, ηγέτης της Αλ-Κάιντα είναι πίσω από τη δολοφονία της». Ο Cheema ακόμα είπε ότι η Bhutto πέθανε από τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν με το χτύπημα του κεφαλιού της στον ουρανό του αυτοκινήτου καθώς αυτό πήρε φωτιά, και όχι από τραύματα που δημιουργήθηκαν από σφαίρες ή θραύσματα. Αλλά ένας υπασπιστής της Bhutto είπε στα ΜΜΕ το Σάββατο, ότι είδε μια πληγή από σφαίρα στο κεφάλι όταν έπλενε το σώμα της μετά από τη δολοφονία της.

«Ήμουν μέρος της ομάδας που έπλενε το σώμα της πριν από την κηδεία,» είπε ο Sherry Rehman, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα εκπροσώπου της Bhutto και που ήταν στην αυτοκινητοπομπή κατά την διάρκεια της επίθεσης. «Υπήρχε ένα τραύμα από σφαίρα που εισήλθε από το πίσω μέρος του κεφαλιού της και εξήλθε από την άλλη πλευρά. «Δεν μπορούσαμε να την πλύνουμε σωστά επειδή η πληγή έτρεχε ακόμα. Έχασε τεράστια ποσότητα αίματος. Το νοσοκομείο έγινε για να αλλάξει η ανακοίνωση. Δεν έδωσαν ποτέ μια κατάλληλη έκθεση. Αυτά είναι γελοίες, επικίνδυνες ανοησίες διότι είναι συγκάλυψη του ότι πραγματικά συνέβη».

Οι προηγούμενες εκθέσεις είπαν ότι η Bhutto πυροβολήθηκε από έναν δολοφόνο. Ο δολοφόνος έπειτα αυτοανατινάχθηκε σε μια επίθεση αυτοκτονίας που σκότωσε συνολικά 16 ανθρώπους, στο τέλος μιας συγκέντρωσης προεκλογικής εκστρατείας στο Rawalpindi, την Πέμπτη.

Ενώ έδειχνε με το δάχτυλο την Αλ-Κάιντα, ο Cheema είπε ότι ο Mehsud ήταν επίσης πίσω από μια επίθεση αυτοκτονίας σε μια συγκέντρωση της Bhutto τον Οκτώβριο, που άφησε πίσω 140 νεκρούς. Οι πακιστανικές αρχές λένε ότι ο Mehsud εδρεύει στην περιοχή του νότου Waziristan.

Ο ισχυρισμός του Cheema ότι ο θάνατος Bhutto δεν προκλήθηκε από τη σφαίρα αλλά από τον τραυματισμό του κεφαλιού της, περιγράφηκε ως «πακέτο ψεμάτων» από έναν ακόλουθο της σκοτωμένης πολιτικού. Ο Farooq Naik, ένας ανώτερος αξιωματούχος στο κόμμα της Bhutto, είπε: «Δύο σφαίρες την χτύπησαν. Η μία στην κοιλιά και η άλλη στο κεφάλι. Είναι μια ανεπανόρθωτη απώλεια και το μετατρέπουν σε αστείο με τέτοιες αξιώσεις. Η χώρα οδηγείτε προς εμφύλιο πόλεμο».

Ο Farhatullah Babar, ένας άλλος εκπρόσωπος του κόμματος της Bhutto, δήλωσε το Σάββατο: «Η ιστορία ότι το έκανε η Αλ-Κάιντα ή ο Baitullah Mehsud, μας φαίνεται σαν σχεδιασμένη ιστορία, μια ανακριβής ιστορία, επειδή θέλουν να εκτρέψουν την προσοχή» .

Είπε ότι η Bhutto είχε πει νωρίτερα στην κυβέρνηση ότι «στοιχεία» πέραν της Αλ-Κάιντα, θα μπορούσε να αποτελούν απειλή γι’ αυτήν, αλλά οι υπεύθυνοι ποτέ δεν το ερευνήθηκαν.

Ο Kamal Hyder, ανταποκριτής του Al Jazeera στο Πακιστάν, είπε ότι οι άνθρωποι ρωτούσαν γιατί το αυτοκίνητο, στο οποίο ταξίδευε η Bhutto, δεν καταστράφηκε από την μοιραία επίθεση. «Πολλοί άνθρωποι στο Πακιστάν πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει κάποια συνωμοσία πίσω από τη δολοφονία».

Ερωτήματα έχουν τεθεί επίσης ως προς το, γιατί ο χώρος της επίθεσης που σκοτώθηκε η Bhutto, καθαρίστηκε από τις αρχές αμέσως μετά την έκρηξη, μια κίνηση που ίσως κατάστρεψε πολύτιμα στοιχεία.

Νωρίτερα την Παρασκευή, εκατοντάδες χιλιάδες θρηνούντες συγκεντρώθηκαν για την κηδεία μπροστά από το μαυσωλείο στο Garhi Khuda Bakhsh, ένα χωριό 5χλμ. από το σπίτι της Bhutto στην πόλη Naudero στην περιοχή Larkana.

Οπαδοί έφθασαν με τρακτέρ, λεωφορεία, αυτοκίνητα και τζιπ που στάθμευσαν στους αγρούς που περιβάλλουν το μαυσωλείο - μια αχανή, μαρμάρινη κατασκευή. Κλαίγοντας από θλίψη και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια σε φιγούρες του προκυβερνητικού πολιτικού κόμματος, διαμόρφωσαν εκατοντάδες σειρές για τη νεκρική δέηση.

Ο Asif Ali Zardari, σύζυγος της Bhutto, συνόδευσε το κλειστό φέρετρο ντυμένο με πράσινο, κόκκινο και μαύρο, τον τρίχρωμο του κόμματος της, καθώς ξεκινούσε το 7 χλμ. ταξίδι με το ασθενοφόρο.

Μερικοί φώναζαν με περιφρόνηση: «Ανεξάρτητα από το πόσες Bhutto θα σκοτώσετε, μια Bhutto θα αναδυθεί από κάθε σπίτι».

Η Bhutto είχε επιστρέψει στο Πακιστάν από το Ντουμπάι τον Οκτώβριο, θέτοντας τέλος σε περισσότερο από οκτώ χρόνια αυτοεπιβαλλόμενης εξορίας, έως ότου να φθάσει σε συνεννόηση με τον Pervez Musharraf, Πρόεδρο του Πακιστάν. Η 54 χρονών Bhutto έλπιζε να οδηγήσει το «Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν» στη νίκη, στις κοινοβουλευτικές εκλογές τις 8ης Ιανουαρίου, καθ’ ότι είχε εκλεγεί πρωθυπουργός δύο φορές στο παρελθόν.

Επέζησε μιας βομβιστική επίθεσης αυτοκτονίας στο Καράτσι, κατά τη διάρκεια της επιστροφής της στο Πακιστάν, η οποία σκότωσε περίπου 140 υποστηρικτές της.

Αναδημοσίευση από Aljazeera
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

28 Δεκ 2007

Αθώα τελικά η ζαρντινιέρα!


17 Νοεμβρίου 2006
Μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο στην Θεσσαλονίκη, και ενώ τα επεισόδια είχαν σταματήσει από ώρα, ομάδα ασφαλιτών που λειτουργούσαν σαν παρακρατικοί, συνέλαβε φοιτητή που περπατούσε και άρχισε να τον ξυλοκοπάει με μανία.

Οι μπάτσοι, έχοντας αποθρασυνθεί από το κλίμα τρομολαγνείας που είχε καλλιεργηθεί τις προηγούμενες μέρες από τα ΜΜΕ και την εισαγγελία, έβγαλαν όλο τους το μένος πάνω στο σώμα του φοιτητή.

Κάποιοι καθηγητές του Πανεπιστημίου που περνούσαν από το σημείο προσπάθησαν να παρέμβουν, αλλά ούτε αυτοί κατόρθωσαν να τους σταματήσουν. Ούτε βέβαια οι κραυγές βοήθειας του φοιτητή.

Η ηγεσία της Αστυνομίας, χωρίς καμιά αναστολή και παρ' όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο-ντοκουμέντα, ισχυρίστηκε αρχικά ότι το θύμα χτύπησε σε ζαρντινιέρα!
Φασίστες και μη συνδικαλιστές, καλύπτουν τους βασανιστές συναδέλφους τους.

Ο φοιτητής κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε βάναυσα και κατά την μεταφορά του και παραμονή του στο αστυνομικό τμήμα, ενώ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς μετά από 6 ώρες, στις 5 τα ξημερώματα, όπου και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σοβαρά τραυματισμένος.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007
Για άλλη μια φορά οι μπάτσοι αποδεικνύονται αλληλέγγυοι μεταξύ τους. Το κατ΄ επίφαση πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ έδωσε "ποινές" αργίας από 2 έως 6 μήνες στους μπάτσους που ξυλοκόπησαν άγρια τον κύπριο σπουδαστή Αυγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, μετά την πορεία πορεία του Πολυτεχνείου του 2006.

Η δίκη που είχε οριστεί στις 29 Νοέμβρη, αναβλήθηκε για τις 2 Απριλίου 2008.

Οι 7 από τους μπάτσους κατηγορούνται για απρόκλητες κι επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία τελεσθείσες από περισσότερα από 2 άτομα. Ο 8ος κατηγορούμενος είναι ο πρώην διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο οποίος βεβαίως βεβαίως επιβραβεύτηκε για τη δράση του και αναβαθμίστηκε σαν αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς και αντιμετωπίζει το αδίκημα της απλής συνέργειας στον ξυλοδαρμό.

Αναδημοσίευση από Athens Indymedia.


Καταραμένη ζαρντινιέρα. Τραυμάτισες το νεαρό και έμπλεξες τους αστυνομικούς. Κανείς δεν πιστεύει πλέον την αθωώτητα τους. Κι ας σκούζουν οι καημένοι οι αστυνομικοί πως είναι αθώοι. Κανείς δεν τους πιστεύει.

Ευτυχώς όμως που έχουν καλούς συναδέλφους που τους υποστηρίζουν και φροντίζουν οι ποινές να είναι τουλάχιστον επιεικείς. Και σύντομα θα καταφέρουν να σε ξεσκεπάσουν.

Και τότε άθλια ζαρντινιέρα θα λογοδοτήσεις με την δικαιοσύνη για τον πόνο που σκόρπισες.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Ευφυείς αστυνομικοί κοροϊδεύουν άτομο με πρόβλημα στην ομιλία.

Οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν κάνει πλέον μόδα, την καταγραφή των αισχρών τους πράξεων, σε βίντεο μέσω κινητού τηλεφώνου. Αυτό όμως έχει και τα θετικά του, διότι αργά ή γρήγορα τα βίντεο διαρρέουν και βγαίνει στη δημοσιότητα η άλλη πλευρά της αστυνομίας. Αυτής που προσπαθούν να κρύψουν από τους πολίτες.

Στο βίντεο που ακολουθεί, αστυνομικοί κοροϊδεύουν ένα νεαρό ο οποίος έχει μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει την κλοπή του δικύκλου του.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο αστυνομικός που παίρνει την καταγγελία, ταυτόχρονα καταγράφει τα όσα ο νεαρός λέει σε βίντεο. Στη συνέχεια το διακινεί χωρίς να μπει στο κόπο να διαγράψει τα προσωπικά στοιχεία του νεαρού που αναφέρονται στο βίντεο.

Ευτυχώς, αυτοί που αποφάσισαν να το δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο, έκαναν το κόπο να διαγράψουν τα προσωπικά του στοιχεία και να αλλοιώσουν την εικόνα.

Συγχαρητήρια στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης! Να τους χαίρεστε και να τους καμαρώνετε, αλλά μην περιμένετε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο!

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Βόρειος Ευβοϊκός - Φάλαινα σε κίνδυνο!

Αναδημοσιεύω την είδηση από την Green Page. Φίλη του διαδικτυακού αυτού κόμβου, καταγγέλλει τα εξής:

"Βρίσκομαι για τις μέρες των Χριστουγέννων στη Αιδηψό. Έμαθα λοιπόν ότι εδώ και 20 μέρες περίπου υπάρχει εγκλωβισμένη μέσα στο κόλπο του βόρειου ευβοϊκού μια φάλαινα 10 μέτρα περίπου. Κάποιοι ντόπιοι είπαν ότι την είδαν να συνοδεύεται από 4 δελφίνια.Είπαν ότι έχει ενημερωθεί το λιμενικό και κατ΄επέκταση κάποιες οικολογικές οργανώσεις.

Οι ντόπιοι ψαράδες παραπονιούνται ότι δεν υπάρχει καθόλου ψάρι στην περιοχή από τον καιρό που εμφανίστηκε η φάλαινα.

Φοβάμαι ότι αν δεν επέμβει κάποια οικολογική οργάνωση να την καθοδηγήσει να βγει από τον κόλπο δεν θα μπορέσει να βρει το δρόμο να φύγει μόνη της διότι αν φύγει νότια θα μπλοκαριστεί στην Χαλκίδα , αν φύγει βόρεια θέλει καθοδήγηση διότι υπάρχουν αρκετές ξέρες. Αν παραμείνει για μεγάλο διάστημα ακόμη στον κόλπο θα πεθάνει λόγω έλλειψης τροφής ή θα την σκοτώσουν οι ψαράδες.

Θα προσπαθήσω να ενημερώσω και άλλους φορείς εκτός από τον δικό σας. Με σκοπό να επέμβει κάποιος ειδικός άμεσα.
Σας ευχαριστώ..."

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει με την Green Page ή μαζί μου μέσω e-mail ή ανάρτηση σχολίου.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

26 Δεκ 2007

Σκοτώνουν ότι απέμεινε.

Κυνηγοί στήνουν καραούλια ακόμη και στους δρόμους, δολοφονώντας ότι απέμεινε ζωντανό μετά τις πυρκαγιές. Ένοπλοι φονιάδες, που δεν διστάζουν να απειλήσουν όλους όσους τους ενοχλούν.


Στην Πελοπόννησο η κατάσταση είναι εξωφρενική. Κυνηγοί στήνουν καραούλια ακόμη και στους δρόμους, λίγα μόλις μέτρα από καμένες εκτάσεις.

Προτάσσουν τα όπλα και απειλούν. έστω και έτσι το βίντεο... αποτυπώνει έναν από αυτούς.

Η αστυνομία κωφεύει. Η δασική υπηρεσία κυνηγά μαζί με τους κυνηγούς. Η τοπική αυτοδιοίκηση κλείνει τα μάτια. Οι κάτοικοι το ίδιο.

Η δημοκρατία τους... ευλογεί το μακελειό.

Οι ντόπιοι στην πλειονότητα τους, κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά και οι κυνηγοί συνεχίζουν το δολοφονικό τους έργο.

ΠΗΓΗ: Athens Indymedia
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Το ταξίδι του Santa.

Μια ιστορία θα σας πω,
βγαλμένη από το μύθο.
Όμως είναι αληθινή
και θα το αποδείξω.


Ο Santa εξεκίνησε
από τη Φιλανδία,
Καθ’ ότι λεν οι σύγχρονοι.
Κι όχι απ’ τη Καισαρεία.



Τους τάρανδους ετοίμασε.
Τους έδωκε και χόρτο,
για να πετούνε πιο καλά,
χωρίς ζόρι και κόπο.



Για τη Ρωσία το ’βαλε.
Τράβηξε για τη Μόσχα.
Στου Dolgoruky τ’ άγαλμα,
Πήγε να κάνει κόλπα.


Στην Αφρική εβρέθηκε.
Ζιμπάμπουε μεριά.
Σε μαύρο μεταλλάχτηκε.
Έτσι ’θελαν τα παιδιά.


Δώρα ακόμα έφερε
σε κάθε λογής ζωάκι.
Με γαλατάκι τάισε
ένα αντιλοπάκι.


Μα δράση του εμύρισε,
χρόνο πολύ δεν χάνει.
Για την Ιάβα τράβηξε,
ράφτινγκ να πα να κάνει.


Μες το μυαλό του μπήκε,
κατάδυση να κάνει.


Πήρε και σκούτερ υποβρύχιο ,
και τώρα ποιος τον πιάνει!


Μετά από την κατάδυση,
στην άμμο την αράζει,
Πολλά παιδιά τριγύρω του!
Έκπληξη ετοιμάζει!


Τον έπιασε το επαναστατικό!
Μάγκες κάντ’ όλοι πέρα!
Της Παλαιστίνης σηκώσε,
φίλοι μου, τη μπαντέρα!


Αμέσως τον εσταματά,
φρουρός Ισραηλίτης.
Κάτσε του λέει φρόνιμα,
μη γίνει εδώ της Κρήτης!


Όμως ο Santa τσαμπουκάς!
Τα λόγια δεν μασάει.
Σκληρά μιλάει στο φρουρό,
Και για καυγά το πάει.


Και τότε μες στην ταραχή,
στρατιώτες τον αρπάζουν,
τον κάνουν αμέσως τσακωτό
και τονε μπουντρουμιάζουν!


Στην φυλακή δεν κάθισε,
ούτε καν μια βδομάδα.
Με έλκηθρο την κοπανά
και φεύγει για Ελλάδα.


Αυτό είπε εις τα ΜΜΕ.
Μα αλλού ‘ναι η ουσία.
Ο Santa την κοπάνισε
μ’ αεροπειρατεία.

Στο σάκο πήγε κι έβαλε,
Καλάσνικοφ και Ούζι.



Τώρα στο Μυλοποτάμο,
με τσικουδιά το τσούζει.


Γράμμα του στέλνουν τα παιδιά,
τι δώρα να τους πέψει.
Κι εκείνος εκατέβηκε,
ΑΤΜ να κλέψει.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κι όποιος φίλοι δεν πίστεψε,
τούτη την ιστορία,
απόδειξη αποτελεί
κάθε φωτογραφία.

Καλές Γιορτές

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

25 Δεκ 2007

I beg to dream and differ...

Δεν ξέρω γιατί έχει κολλήσει αυτό το κομμάτι στο μυαλό μου αυτές τις μέρες! Ίσως είναι επειδή:
"Ζητώ να ονειρεύομαι και να διαφέρω από τα απατηλά ψέματα.
Αυτό είναι το ξημέρωμα στο υπόλοιπο από τις ζωές μας.
Στις διακοπές!"



"This Song Is a Big Fuck to George W. Bush!
This Song Is Not Anti-American, Its Anti....

WAR!!!

Hear the sound of the falling rain
Coming down like an armagedon flame (hey)
The shame
The ones who died without a name

Hear the dogs howling out of key
To a hymn called "faith and misery" (hey)
And bleed
The company lost the war today

I beg to dream and differ from the hollow lies
This is the dawning of the rest of our lives
On holiday

Hear the drum pounding out of time
Another protester has crossed the line (hey)
To find the moneys on the other side

Can i get another amen? (amen)
There's a flag wrapped around a score of men (hey)
A gag
A plastic bag on a monument

I beg to dream and differ from the hollow lies
This is the dawning of the rest of our lives
On holiday

hey

The representative of California now has the floor:

Sich heil to the president gasman
Bombs away is your punishment
Pulverize the Eiffel Towers
Who criticize your government
Bang bang goes the broken glass
Kill all the fags that don't agree
Trials by fire setting fire
Is not a way that's meant for me

Just cause
Just cause because we're outlaws YA!

I beg to dream and differ from the hollow lies
This is the dawning of the rest of our lives

I beg to dream and differ from the hollow lies
This is the dawning of the rest of our lives

This is our lives on holiday"

GREEN DAY - Holiday (live in Berlin)
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

23 Δεκ 2007

Τι μαγειρεύουν τα καθίκια της N.W.O. ;

Σύμφωνα με έρευνα του γνωστού Αμερικάνου δημοσιογράφου και πολέμιου της N.W.O., Alex Jones, η FEMA (Αμερικάνικη Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων) κατασκευάζει και επανδρώνει σε ερημικές περιοχές των ΗΠΑ, πάνω από 600 στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Επίσης αποκαλύπτει ότι το 1999 πραγματοποιήθηκε στο Όουκλαντ των ΗΠΑ μια περίεργη άσκηση η οποία έφερε το όνομα Urban Warrior (πολεμιστής των πόλεων, δηλαδή). Στην άσκηση συμμετείχαν αστυνομία και στρατός και...αλλοδαποί στρατιώτες των Ηνωμένων Εθνών(!!!). Επίσης συμμετείχαν Αμερικάνοι ηθοποιοί οι οποίοι έπαιζαν των ρόλων των πολιτών, τους οποίους καλούνταν οι αστυνομικοί και στρατιώτες να συλλάβουν.

Όλα δείχνουν ότι οι Neo-Cons της New World Order κάτι ετοιμάζουν. Και αυτό το κάτι δεν είναι αντιμετώπιση εισβολής από έξω. Τα γεγονότα δείχνουν ξεκάθαρα ότι ετοιμάζονται για μαζικές συλλήψεις πολιτών και μάλιστα μεγάλης έκτασης. Τα στρατόπεδα που κατασκευάζονται μπορούν να "φιλοξενήσουν" από μερικές χιλιάδες έως 1-2 εκατομμύρια άτομα έκαστο.

Περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους, καθώς και στο τεύχος 23 του Hellenic Nexus που κυκλοφόρησε πρόσφατα.


Κι επειδή η ιστορία έχει και προϊστορία δείτε αυτό.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Πιθανή πρόσκρουση του Άρη με αστεροειδή τον Γενάρη.

Ο πλανήτης Άρης, ενδεχομένως να χτυπηθεί από αστεροειδή στις 30 Ιανουαρίου. Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες της NASA ο αστεροειδής κινείται αυτή τη στιγμή μεταξύ Γης και Άρη και αν τελικά χτυπήσει τον Κόκκινο Πλανήτη η έκρηξη θα είναι ίση με τρεις μεγατόνους της εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ.

Σύμφωνα με την ειδικευμένη υπηρεσία της NASA για την παρακολούθηση των ουράνιων αντικειμένων (NEOP) ο πλανήτης Άρης έχει μία πιθανότητα στις 75 να κτυπηθεί από τον αστεροειδή.

Ο 2007 WD5, όπως ονομάζεται ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε το Νοέμβριο, έχει διάμετρο περίπου πενήντα μέτρων η ταχύτητά του είναι σχεδόν 13 χλμ το δευτερόλεπτο, και τώρα βρίσκεται στα μισά της διαδρομής του προς τον Άρη.

Αν παρακάμψει τον Άρη, μπορεί να περάσει κοντά από τη Γη σε αρκετά χρόνια από σήμερα, ωστόσο η NASA δεν είναι ακόμη σε θέση να πει εάν ο αστεορειδής θα συνιστούσε κίνδυνο για τον πλανήτη μας. Ο αστεροειδής πέρασε σε απόσταση 7,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη στις αρχές Νοεμβρίου.

Ενδεχόμενη πρόσκρουσή του στη Γη θα μπορούσε να έχει παρόμοια αποτελέσματα με εκείνη του ουράνιου αντικειμένου Tunguska που συνετρίβη στο κέντρο της Σιβηρίας το 1908. Η πρόσκρουση προκάλεσε δύναμη ίση με μία πυρηνική βόμβα 15 μεγατόνων καταστρέφοντας 80 εκατομμύρια δέντρα σε περίμετρο 2.150 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Νέο Ναζί τεμάχισαν και προσπάθησαν να φάνε γυναίκα!

Η είδηση δημοσιεύτηκε στο Ρώσικο τύπο και προκάλεσε αηδία και οργή. Περαστική από το χώρο γύρω από κάποιο νεκροταφείο της Μόσχας, η άτυχη Jeanne D. έπεσε θύμα επίθεσης συμμορίας νεοναζί skinheads για το λόγο ότι δεν ανήκε στις "ανώτερες φυλές" κατά τη γνώμη τους.

Οι νεοναζί, οπλισμένοι με μαχαίρια και φωνάζοντας αντισημιτικά συνθήματα, άρχισαν να βασανίζουν το ανίσχυρο θύμα τους αρχικά αφαιρώντας κομμάτια από το δέρμα του κρανίου της (σκαλπ), κι αφού από τον πόνο έχασε τις αισθήσεις της, συνέχισαν κόβοντας κομμάτια από τη σάρκα της τα οποία έψησαν στη φωτιά και επιχείρησαν να φάνε!

Την αποτρόπαια σκηνή παρακολουθούσαν ανήμποροι δυο άστεγοι κρυμμένοι στους θάμνους. Αρχικά φοβήθηκαν να τα βάλουν με τη συμμορία, όμως η οργή ξεπέρασε το φόβο τους κι εμφανίστηκαν για να σώσουν τη μισολιπόθυμη γυναίκα από βέβαιο θάνατο. Πάνω στη συμπλοκή η γυναίκα κατάφερε να συρθεί μέχρι τον κοντινότερο δρόμο, όπου καλούσε σε βοήθεια περαστικά αυτοκίνητα. Ένας οδηγός φορτηγού σταμάτησε και την μετέφερε σε νοσοκομείο.

Οι γιατροί χαρακτήρισαν πρωτοφανή την κατάστασή της.

Οι ναζί αφού έχασαν το θύμα τους, έφυγαν τρέχοντας από τη σκηνή του μαρτυρίου φωνάζοντας "Θάνατος στους Εβραίους - Σώστε τη Ρωσία".

Η κατάσταση με τους φασίστες έχει γίνει ανεξέλεγκτη στη Ρωσία και όχι μόνο. Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

Υ.Γ. Η μετάφραση από τα ρωσικά έγινε σχετικά πρόχειρα, γι αυτό αν γνωρίζει κανείς τη γλώσσα καλύτερα ας δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Δημοσιεύτηκε στο Athens Indymedia.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...