Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

21 Ιουλ 2007

Kurban - Yine

Ένα ακόμη κομμάτι των Kurban από το άλμπουμ τους "İnsanlar" που κυκλοφόρησε το 2005.



Ένα δυνατό κομμάτι που ίσως... λέω ίσως... να θελήσετε να το τραγουδήσετε :) γι' αυτό και παραθέτω παρακάτω τους στίχους.

ne oldu neden saklandýn söyle
aramaktan sýkýldým seni yine
düþündüm hep vazgeçmeye
düþündüm kurtulsam senden diye

kendimi yormadan ulaþsam sana dokunsam ruhuna

kimseye sormadan yolundan çýkýp kavuþsan sen bana
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

20 Ιουλ 2007

Kurban: Άλλο ένα Τούρκικο ροκ συγκρότημα

Οι Kurban δημιουργήθηκαν το 1995. Το 1999 άνοιξαν την συναυλία των Metallica στην Κωνσταντινούπολη στο στάδιο Ali Sami Yen της Galatasaray και το 2005 την συναυλία των Megadeth στο RockIstanbul.

Απολαύστε τους στο "Yalan" από το πρώτο τους άλμπουμ που φέρει τ' όνομα τους, που σημαίνει "θυσία". Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

18 Ιουλ 2007

Mor ve Ötesi: Το Ροκ στην Τουρκία.

Οι Mor ve Ötesi είναι από τα πιο δημοφιλή ροκ συγκροτήματα της Τουρκίας. Ο κοινωνικο-πολιτικός στίχος είναι χαρακτηριστικό της μπάντας, ενώ είναι φανατικά ενάντια στην χρήση πυρηνικής ενέργειας στην Τουρκία. Δημιουργήθηκαν το 1995 στην Κωνσταντινούπολη και το 1999 με το 2ο άλμπουμ τους "Bırak Zaman Aksın" (Ας τον καιρό να τρέχει) γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.




Το κομμάτι που διάλεξα να σας παρουσιάσω, λέγεται "Cambaz" και σημαίνει "Ακροβάτης". Είναι από το άλμπουμ τους "Dünya Yalan Söylüyor" (Ο κόσμος ψεύδεται). Το εν λόγω κομμάτι - καθώς και ολόκληρο το άλμπουμ - ασκεί έντονη κριτική στις Η.Π.Α. για την δράση τους στο Ιράκ καθώς και στον υπόλοιπο κόσμο.

Αν σας αρέσει μπορείτε να κατεβάσετε το κομμάτι από 'δω σε μορφή mp3.

Το αφιερώνω στους απανταχού Ελληνάρες Τουρκοφάγους!!

ΤΟ ΡΟΚ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ!!

Δείτε όλες μου τις αναρτήσεις για τους Mor ve Ötesi.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...