Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

29 Φεβ 2008

Η Greenpeace μας προτρέπει να πιούμε Coca Cola!!

Τι ήταν πάλι αυτό που έπαθα πρωινιάτικα!! Έχουν περάσει τόσες ώρες κι ακόμα να το ξεπεράσω. Τι το 'θελα να θέλω να διαβάσω τα νέα της Greenpeace πρωί-πρωί!! Αποτέλεσμα... Άλλη μια κεραμύδα στο κεφάλι!!

Λοιπόν!! Ούτε λίγο, ούτε πολύ η πολυαγαπημένη μας Greenpeace μας προτρέπει να πίνουμε Coca - Cola (προσέχτε μην τολμήσετε και πιείτε άλλο αναψυκτικό! Ούτε καν Pepsi!).

Συγκεκριμένα στο site του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace, σε άρθρο με τίτλο "Εσείς πώς πίνετε το διοξείδιό σας;", δημοσιευμένο στις 27-2-2008, αναγράφονται τα εξής:

-------------------------------------------------------------
"Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος, αλλά αέριο του θερμοκηπίου και πίνεται με την πορτοκαλάδα, την μπύρα και την Coca Cola".
Τ. Αθανασόπουλος, Πρόεδρος ΔΕΗ, 26-2-2008


Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Κατανομής Δικαιωμάτων Εκπομπών που παρουσίασε το ΥΠΕΧΩΔΕ στις 25-2-2008, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ δικαιούνται να απελευθερώσουν στην ατμόσφαιρα περίπου 45 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Δεδομένου ότι ένα λίτρο Coca Cola περιέχει 6 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, κάθε Έλληνας (περιλαμβανομένων βρεφών και ηλικιωμένων) θα πρέπει να καταναλώνει ημερησίως 1.868 λίτρα Coca Cola για να δεσμεύσει το παραγόμενο από τη ΔΕΗ διοξείδιο του άνθρακα.

Εμπρός λοιπόν. Σώστε το κλίμα, πιείτε Coca Cola!

-----------------------------------------------------------

Πραγματικά έμεινα άφωνος! Πως είναι δυνατόν μια οικολογική οργάνωση η οποία μάχεται τόσα χρόνια με ακτιβισμό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, να χρησιμοποιεί σλόγκαν που όχι μόνο διαφημίζει, αλλά και προτρέπει προς χρήση προϊόντων μιας πολυεθνικής εταιρείας, γνωστής πλέον για τα έγκλημα της εναντίον του πληθυσμού του Τρίτου Κόσμου; (!!!)

Ποιος είναι αυτός που σύνταξε αυτό το απαράδεκτο κείμενο, το οποίο εκθέτει ταυτόχρονα την οργάνωση; Δεν θέλω να πιστεύω ότι όλα τα μέλη του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace (και όχι μόνο) συμμερίζονται αυτό τον τρόπο έκφρασης.

Ελπίζω σύντομα να ξεκαθαριστεί αυτό το ζήτημα!
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...