Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

2 Φεβ 2007

Γυμνή τέχνη

www.nu-photos.com
Ένα site με καλλιτεχνικές γυμνές φωτογραφίες, με φαντασία... χμμ... φαντασίωση και γενικά οτιδήποτε θετικό μπορεί να εκφράσει η τέχνη. Επισκεφτείτε το και... ταξιδέψτε στη χώρα του αισθησιασμού. Προσοχή μόνο μη χαθείτε.

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

1 Φεβ 2007

Ανακάλυψαν τι κάνει Νιάου Νιάου στα κεραμίδια.


Καταπληκτικό!!!
Μετά από πολλή σκέψη η επιτροπή του ΟΗΕ - η οποία συνεδριάζει στο Παρίσι - για τις κλιματικές αλλαγές, ανακοίνωσε σήμερα ότι "είναι πολύ πιθανό, οι ανθρώπινες δραστηριότητες να αποτελούν την κυρίως αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη τα τελευταία 50 χρόνια".

Μπράβο τους!! Άργησαν αλλά το βρήκαν. Κι έλεγα κι εγώ ποιος να φταίει; Πρέπει να τους δοθεί βραβείο εξυπνάδας. Βέβαια δεν ξέρω αν το "πολύ πιθανό" υπονοεί κάποια μικρή αβεβαιότητα ότι αυτό δεν είναι σωστό.

Τώρα, ή μας περνάν για ηλίθιους, ή αυτοί... χάνουν λάδια. Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω. Άκου να δεις! "Το φαινόμενο του θερμοκηπίου οφείλεται κατά κύριο λόγο στον ανθρώπινο παράγοντα".... Βρες λες να έχουν δίκιο!! Α μπα!

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

29 Ιαν 2007

Το ανέκδοτο με τη νομιμότητα και τις κάμερες


Ο παραπάνω τίτλος ανήκει σε άρθρο της χθεσινής "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", με το οποίο η εφημερίδα θεωρεί (και με το δίκιο της) ανέκδοτο, το ότι πολλοί (κυρίως του πολιτικού χώρου) προσπαθούν να πείσουν πως η ιδιωτική ζωή του πολίτη δεν κινδυνεύει από τις κάμερες, γιατί θα τηρούνται οι εγγυήσεις νομιμότητας και προστασίας της ιδιωτικής του ζωής.

Όπως ανακάλυψε η εκπομπή πολλά από τα καταγεγραμμένα βίντεο με ατυχήματα έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Άρα για ποιες ακριβώς εγγυήσεις μιλάμε; Οι υπεύθυνοι βέβαια δεν έδωσαν καμία απάντηση.

Το "Κάτι τρέχει..." έκανε μια γρήγορη έρευνα και σας παρουσιάζει ένα από αυτά τα βίντεο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της "Ελευθεροτυπίας" εδώ. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

28 Ιαν 2007

Οι επαναστάτες της Οαχάκα

Τον Μάιο του 2006, 70.000 δάσκαλοι της πολιτείας Οαχάκα του Μεξικού ξεκίνησαν μια ειρηνική διαμαρτυρία με αίτημα την αύξηση των πενιχρών μισθών τους και την αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης.

Ζητούσαν το κράτος να παρέχει στους ξυπόλυτους και υποσιτισμένους μαθητές τους παπούτσια, ώστε να μπορούν να διασχίσουν τα βουνά για να φτάσουν στο σχολείο και πρωινό γεύμα, ώστε να μην ζαλίζονταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ουλίσες Ρουίς, αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους και οι δάσκαλοι κήρυξαν απεργία διαρκείας. Έστησαν μια κατασκήνωση στην κεντρική πλατεία της Οαχάκα και από τις σκηνές τους άρχισαν να λειτουργούν και έναν ραδιοφωνικό σταθμό, το Ράδιο Τέντα. Ίσως και αυτή η διαμαρτυρία των δασκάλων να τελείωνε άδοξα όπως τόσες και τόσες άλλες. Η απόφαση όμως του Κυβερνήτη να τους διαλύσει με τη βία, υπήρξε η σπίθα μιας εξέγερσης που έμελλε να αποκτήσει απρόσμενα χαρακτηριστικά…

Όταν ένα ξημέρωμα του Ιουνίου, οι κάτοικοι της Οαχάκα είδαν πάνοπλους αστυνομικούς να επιτίθενται βάναυσα στους απεργούς, η οργή για την αστυνομική βαρβαρότητα και το αίσθημα αλληλεγγύης απέναντι στους δασκάλους, τους έκανε να αντιδράσουν… κάπως απρόσμενα: Ξεχύθηκαν στους δρόμους, ενώθηκαν με τους απεργούς και μετά από οδομαχίες ωρών, ανακατέλαβαν την πλατεία απωθώντας τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι φιλήσυχοι κάτοικοι της πολιτείας, που για πρώτη φορά στη ζωή τους γνώρισαν την οσμή των δακρυγόνων, απαίτησαν αμέσως την παραίτηση του Κυβερνήτη. Του τα είχαν άλλωστε μαζεμένα. Το 2004 «εξελέγη» εν μέσω καταγγελιών για νοθεία, ακολούθησαν καταγγελίες για άκρατο αυταρχισμό και απύθμενη διαφθορά.

Τις επόμενες ημέρες, 365 λαϊκές οργανώσεις της πολιτείας σχηματίζουν την ΑPPO, τη «Λαϊκή Συνέλευση του Λαού της Οαχάκα». Στην οργάνωση που αποφασίζει τα πάντα μέσω ανοιχτών συνελεύσεων, συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί, όλες σχεδόν οι κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της πολιτείας, τα συμβούλια των ιθαγενών και οι απλοί πολίτες. Δεν γίνονται όμως δεκτά τα κόμματα και οι κάθε είδους «ηγέτες».

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών περνούν σε δεύτερη μοίρα, η λαϊκή συνέλευση αποφασίζει «διαρκή αγώνα μέχρι να παραιτηθεί ο διεφθαρμένος Κυβερνήτης Ουλίσες Ρουίς και να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής στην πολιτεία». Καταλαμβάνονται 22 κρατικά κτίρια, παραλύουν δρόμοι και εθνικές αρτηρίες...

Ο Κυβερνήτης αρκείται στη δήλωση «τους Κυβερνήτες ο Θεός τους διορίζει, και μόνο ο Θεός τους καθαιρεί»!

Η Οαχάκα είναι μια από τις φτωχότερες και πιο υποβαθμισμένες πολιτείες του Μεξικού, πολλοί μάλιστα από τους κατοίκους χρειάζονται πάνω από τρεις ημέρες περπάτημα μέσα από τα βουνά για να φτάσουν στην πρωτεύουσά της. Ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια, όταν όμως το καλοκαίρι οι εξεγερμένοι πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας, συμμετέχουν σε αυτήν πάνω από 800.000 πολίτες (1,5 εκατομμύριο σύμφωνα με άλλες πηγές).

Κι ενώ το Μεξικό ετοιμάζεται για τις εκλογές της κεντρικής πολιτικής του σκηνής, αυτές που θα αναδείξουν τον νέο Πρόεδρο της χώρας, είναι πλέον φανερό ότι «κάτι περίεργο συμβαίνει στην Οαχάκα».

Μια από τις σπάνιες στην ιστορία λαϊκές εξεγέρσεις συνέβη, και ίσως συμβαίνει ακόμη, στον Μεξικάνικο Νότο. Και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από μας δεν πήραν χαμπάρι, αλλά και όσοι το πήραν είδηση, σίγουρα - λόγω τρεχάλας - δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα. Συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα κι εμείς τρέχουμε... για να φτάσουμε πρώτοι και να πάρουμε το χρυσό... (άσε, δεν το λέω).

Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 23:00 μεταδόθηκε από την εξαιρετική εκπομπή της ΝΕΤ, ΕΞΑΝΤΑΣ ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου με τίτλο "Οι επαναστάτες της Οαχάκα". Είναι κρίμα αν δεν είδατε αυτήν την εκπομπή, καθώς είναι κρίμα να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα με παγκόσμιο κοινωνικό αντίκτυπο (και όχι μόνο για την Μεξικάνικη κοινωνία), καθώς επίσης είναι πολύ θετικό που υπάρχουν ακόμη εκπομπές όπως ο ΕΞΑΝΤΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα:
exandas.ert.gr
Άνθρωποι από καλαμπόκι
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...