Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

2 Ιαν 2008

Ιεροί και μη ασθενείς.

Τόσο καιρό σχετικά με την προβολή της υπόθεσης υγείας του κ. Χριστόδουλου από τα ΜΜΕ, τηρώ σιγή ιχθύος. Σήμερα όμως διάβασα ένα πολύ καλό άρθρο στο PRESS-GR, το οποίο στην ουσία λέει τα αυτονόητα. Όμως στα σχόλια, κάποιο ανώνυμοι τάχθηκαν με διάφορους σχολιασμούς ενάντια στον συγγραφέα, πράγμα το οποίο θεωρώ άδικο.

Αναδημοσιεύω λοιπόν το άρθρο, διαβάστε το προσεκτικά και βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας.

Επ' ευκαιρίας εγκαινιάζω μια νέα κατηγορία αναρτήσεων με θέμα την "θρησκεία".


Αγιοποίηση του Χριστόδουλου...

Του Γιάννη Ζωχιού

Γιατί οι θρησκευτικοί ηγέτες: Τρέμουν και οδύρονται εμπρός εις τον θάνατο; Τον προσωπικό τους τρόμο τον μετατρέπουν σε τρομοκρατία κατά του λαού; Τη γήινη ανυπαρξία τους την καλύπτουν με θεϊκές ιδιότητες;

ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΟΙ… ΑΣΗΜΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΜΕ… ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΑΛΛΑ, Ο ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

Καθημερινά, χιλιάδες καρκινοπαθείς, με ανέλπιστο θάρρος και αντοχή αντιμετωπίζουν τον πόνο και τον πλησιάζοντα θάνατο. Πλήθος απ’ αυτούς δίχως ή σπάνια έχουν γιατρό, βοήθεια, πόρους, συμπαράσταση. Πολλοί αναγκάζονται να εργάζονται, δεν έχουν μήτε να φάνε και ζουν σε άθλιους χώρους. Βέβαια, δεν έχουν δίπλα τους TV και φερέφωνα να διαφημίζουν τη δύναμη της ψυχής τους, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΗ. Γνωρίζουμε μυριάδες τέτοια δυνατά σώματα και ψυχές.

Σε χιλιάδες καρκινοπαθείς καθημερινά μεταβάλλεται η κατάσταση, συμπεριφορά, διάθεση, στάση, ακόμη και λίγο πριν πεθάνουν. Όμως, ολημερίς η Ελλάδα καταπνίγετε από παντοειδή φερέφωνα τα οποία μας κατακλύζουν με μύθους για την… μοναδικότητα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου με σκοπό να προετοιμάσουν την… αγιοποίησή του. Τις γνωστές μεθόδους… αγιοποιήσεων που για να τις «αποδεχθεί» η ανθρωπότητα χρειάστηκε να ζήσει αιώνες σε βαθιές σκλαβιές, βίες, σκοτάδι, ταπεινώσεις, πολέμους, δυστυχίες, Ιερές Εξετάσεις, ανελευθερίες και να γκρεμιστούν επιστήμες και πολιτισμοί. Επειδή δε η… αγιοποίηση χρειάζεται και… θαύμα γι αυτό προπαγανδίζουν την δήθεν μοναδικότητα Χριστόδουλου, ως ΘΑΥΜΑ!

Σεβόμαστε τον πόνο του ασθενή Χριστόδουλου. Ακόμη κι αυτου (συχνά υβριστή μας) πάμπλουτου, που ζει σε χλιδάτα παλάτια, με υπηρέτες- υπάλληλους-υποτακτικούς-συμβούλους και πάνω απ’ όλα με πλήθος γιατρών, νοσοκόμων, μεσων, αεροπλάνων και νοσοκομείων στην απόλυτη διάθεσή του. Όμως, αρνούμαστε την εμπορευματοποίηση της ασθένειας εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, των άλλων Μουλάδων/ Δεσποτάδων και των φερέφωνών τους για να του προσδώσουν θεϊκά χαρακτηριστικά , να ακολουθήσει η… αγιοποίηση και να συνεχίσει η νάρκωση και ευτελισμός του λαού. Ο εκπεμπόμενος τρόμος και οι ανοησίες μέσα και από τα διάφορα γιορτινά μηνύματα, μας αφήνουν αδιάφορους. Αν τρέμουν το θάνατο γιατί θα χάσουν την εξουσία και τα πλούτη, είναι προσωπικό τους πρόβλημα και δεν αφορά την κοινωνία. Και να ξέρουν, όσα και να πλάθουν για την αγιοποίησή τους δε θα ξεφύγουν την κρίση της ιστορίας. Όσα και να διαστρέ-φουν, όσα στοιχεία κι αν καταστρέψουν, η ανθρωπότητα βρίσκει πάντα τα μέσα να συ-ντηρεί την ιστορική μνήμη. Και σήμερα η (καταραμένη γι αυτούς) Επιστήμη έχει πάρα… πολλά!

Ας μάθουν επιτέλους: Οι ελεύθεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται τον μπαμπούλα της θρησκείας. Έχουν τεράστια αποθέματα ψυχής, ξέρουν γιατί ζουν και υπάρχουν γι αυτό δημιουργούν, ζουν τη ζωή, ελπίζουν από την ανθρώπινη έρευνα και δημιουργικότατα, ερευνούν από που έρχονται, που βρίσκονται προς τα πού πηγαίνουν και δεν διαπράττουν εγκλήματα για να τρέμουν κά- ποιον… Κριτή. Ξέρουν ότι κάθε στιγμή μπορεί να πεθάνουν και πιθανόν λυπούνται γιατί δεν γνώρισαν ή δεν δημιούργησαν περισσότερα. Προσφέρουν στους ανθρώπους και δεν τους εκμεταλλεύονται για να φοβούνται ούτε τη ζωή μήτε το θάνατο, ακόμη κι αν… κριθούν από το... θεό τους. Η Δημιουργός Δύναμη μόνο στους… Εκπροσώπους θεών προκαλεί τρόμο!

Οι ελεύθεροι και μη δούλοι δεν… παρακολουθούν τα γεγονότα που περνούν από μπροστά μας. Βρίσκονται μέσα στα γεγονότα, τα διαμορφώνουν με δράση και… αντίσταση και με χειροπιαστή την… ελπίδα. Ψάχνουν τη Δημιουργό Δύναμη και σέβονται το ρόλο της στη συμπαντική γένεση και πορεία. Μόνο οι εμφανιζόμενοι ως… θεόδουλοι δεν… ελπίζουν και… αντιστέκονται ενάντια στην ανθρώπινη ελεύθερη δημιουργία-πρόοδο-εξέλιξη για να… γιατρέψουν τη δικιά τους απελπισία, ότι δίχως αυτούς και τους… θεούς τους όλα είναι ένα μηδέν. Τρέμουν γιατί μόνο εκμεταλλεύτηκαν τον άνθρωπο και ουδέποτε του πρόσφεραν. Ας σταματήσουν λοιπόν να μετατρέπουν τη δικιά τους απελπισία σε τρόμο άλλων.
Αναδημοσίευση από PRESS-GR

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

1 Ιαν 2008

Η χαμένη μας αθωώτητα!

Άλλο ένας χρόνος στην πλάτη μας. Κάθομαι και σκέφτομαι για το παρελθόν μας και πιο πολύ, για το ποιο θα είναι το μέλλον μας. Πάνω απ' όλα για την χαμένη μας αθωότητα. Αυτή που εκ φύσεως είχαμε από παιδιά και σιγά - σιγά μας την κατέστρεψαν.

Αυτή είναι ίσως η ελπίδα μας για το μέλλον. Η ανακάλυψη της χαμένης μας αθωότητας.

Όμως...

"Χωρίς το αίμα της φύσης,
όλα θα σαπίσουν και θα πεθάνουν.
Αυτή η αθωότητα είναι ένα ψέμα".


Αυτό τραγουδούν οι New Model Army στο παραπάνω βίντεο, που είναι ένας ύμνος για την "αθωότητα" (Purity), η οποία πλέον είναι ψεύτικη. Στο χέρι μας είναι να γίνει αληθινή.

Εύχομαι ο νέος χρόνος να μας αφυπνίσει και να μας κάνει ποιο δραστήριους. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΖΟΜΠΙ! Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...