Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

5 Ιαν 2007

Οι Ινδιάνοι της Ερμού


Ένας μακρυνός ξεκληρισμένος πολιτισμός, κάνει την εμφάνιση του περιστασιακά στους κεντρικούς δρόμους των Ελληνικών μεγαλουπόλεων. Οι τελευταίοι απόγονοι των Ινδιάνικων φυλών, παρουσιάζουν δείγματα του πολιτισμού τους. Μια τουριστική (αλλά γοητευτική) μουσικοχορευτική επίδειξη στην Ερμού (Αθήνα).

Πάντως όσο "τουριστικό" κι αν μπορεί να χαρακτηριστεί το θέαμα, νομίζω η φωνή χάνεται στην προσπάθεια να περιγράψει το συναίσθημα. Ή μήπω υπερβάλλω; Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

2 Ιαν 2007

"Son of the God" or "Sun of the God" ?


Ένα λογοπαίγνιο των φράσεων "Sun of the God" (Ήλιος του Θεού) και "Son of the God" (Γιός του Θεού) στο οποίο παρουσιάζεται μια εκδοχή της προέλευσης της χριστιανικής θρησκείας καθώς και της "παγανιστικής" προέλευσης των Χριστουγέννων. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Ήλιος αποτελεί την αρχή και την κορυφή όλων των θρησκειών. Τώρα, τι ή ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τον Ήλιο;

Δείτε το βίντεο και τα σχόλια δικά σας. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Αεροπανό στην φιέστα του Δήμου Αθηναίων.

Πλατεία Κοτζιά: Παρέμβαση αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας και τους συλληφθέντες της 6ης Μάη στην αλλαγή του χρόνου.

Ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου στην πρωτοχρονιάτικη φιέστα του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Κοτζιά, κι ενώ οι κάμερες, τα βλέμματα και οι φωτογραφικές μηχανές όλων ήταν στραμμένες στον ουρανό για τα πυροτεχνήματα πάνω από το δημαρχείο, σηκώθηκε με μπαλόνια μεγάλο αεροπανό στο οποίο αναγραφόταν «Λευτεριά στους 3 της 6ης Μάη» και «Λευτεριά στους απεργούς πείνας» ενώ το πλήθος των «επισήμων» στο μπαλκόνι του δημαρχείου έδειχνε αμήχανο και σαστισμένο.

Πηγή: athens.indymedia.org
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

1 Ιαν 2007

Απ' το στόμα ζει το ψάρι!



Τις γιορτές τις πέρασα υπό τους ήχους ενός συγκροτήματος από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την Χώρα των Βάσκων. Τ' όνομα τους, "Fito & Fitipaldis". Η μουσική τους, ένα μείγμα soul, swing, rock, blues, jazz και... δεν ξέρω τι άλλο. Έχω ακούσει σχεδόν όλα τους τα κομμάτια και το ένα είναι καλύτερο από τ' άλλο.

Το παραπάνω videoclip που λέγεται "Por la boca vive el pez" (απ' το στόμα ζει το ψάρι, δηλαδή) είναι από το ομώνυμο άλμπουμ τους, που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο που μας πέρασε. Και γι' αυτούς που συγκινούνται με τα charts, στην Ισπανία ο δίσκος έχει γίνει ήδη πλατινένιος με πωλήσεις άνω των 10.000 αντιγράφων. Σίγουρα όμως, είναι από τις μουσικές που σπάνια θ' ακούσετε από τα ελληνικά "σκυλοπουλόφωνα". Γι' αυτό απολαύστε το και... έπεται και συνέχεια. Το υπόσχομαι. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

U2 - New Year's Day


"Όλα είναι ήσυχα την Πρωτοχρονιά", τραγουδούν οι U2. Ένα παλιό αγαπημένο κομμάτι για την σημερινή μέρα. Μια μουσική ευχή σε όλους εσάς. Σε ζωντανή εκτέλεση από το Slane Castle. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Εύχομαι κατά τη διάρκεια του 2007 να επισκέπτεστε το "Κάτι τρέχει..."

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

31 Δεκ 2006

Να τα πούμε; Χο, χο ,χο!! :-)



Λοιπόν!! Αντί να σας πω τα κάλαντα, θα βάλω αυτό το υπερβολικά στολισμένο με λαμπιόνια σπίτι, να σας τα πει!

Βεβαίως είμαι άκρως αντίθετος με όλη αυτή την κιτς υπερβολή των εορτών, καθώς και με τα χρήματα που δαπανούνται για όλη αυτήν την "κιτσαρία", η οποία πίσω της κρύβει την κενότητα της ψυχής μας. Κι ας νομίζουμε το αντίθετο.

Τέλος πάντων! Ας μην γκρινιάζω πάλι τελευταία μέρα του χρόνου. Απολαύστε το βίντεο...! Έχει πραγματικά πολλή πλάκα ο συγχρονισμός των φώτων με την μουσική :)

Καλή χρονιά σε όλους με ΥΓΕΙΑ (ψυχική & σωματική), ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΙΡΗΝΗ.

**** CyberComandante Manos*** Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...