Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

3 Μαρ 2007

Ολική έκλειψη Σελήνης απόψε!

Την ολική έκλειψη της Σελήνης ακολουθούμενη από μια εντυπωσιακή εναλλαγή χρωμάτων, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν απόψε το βράδυ (Σάββατο προς Κυριακή) όλοι οι Έλληνες, καθώς και οι υπόλοιποι κάτοικοι της Ευρώπης, της Αφρικής και της Δυτικής Ασίας. Εξοπλιστείτε λοιπόν με κιάλια, τηλεσκόπια, φωτογραφικές μηχανές κι ελάτε να το ξενυχτήσουμε! Με την ελπίδα βέβαια, ότι δεν θα έχει συννεφιά.

Συγκεκριμένα το φαινόμενο θ' ακολουθήσει το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

-Αρχή έκλειψης παρασκιάς: 22:18:11
-Αρχή μερικής έκλειψης: 23:30:22
-Αρχή ολικής έκλειψης: 00:44:13
-Μέγιστο έκλειψης: 01:20:56
-Τέλος ολικής έκλειψης: 01:57:37
-Τέλος μερικής έκλειψης: 03:11:28
-Τέλος έκλειψης παρασκιάς: 04:23:44

Όσο θα σκοτεινιάζει η Σελήνη, θα έχουμε την ευκαιρία ν' απολαύσουμε ένα παιχνίδι χρωμάτων, από βαθύ καφέ - κόκκινο έως πορτοκαλί - κόκκινο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

2 Μαρ 2007

Χαμός στην Ελληνική κοινότητα του Σικάγου. Ένα 15 χρονο κορίτσι μιλάει έξω από τα δόντια αποκαλύπτοντας την άγνωστη πλευρά της Ορδοδοξίας.

Η Προμηθέα Ολύμπια Πυθία είναι ένα εκπληκτικό 15χρονο κορίτσι, ένα παιδί θαύμα με εκπληκτική φιλομάθεια, που κατάγεται από Έλληνες γονείς του Σικάγου. Σε ηλικία μόλις 6 ετών είχε ολοκληρώσει την ύλη του Γυμνασίου και Λυκείου με διδασκαλία από την μητέρα της. Αριστούχος στο Πανεπιστήμιο στα Μαθηματικά, Computing και Φυσική. Αλλά πάνω από όλα λατρεύει την Ελλάδα.
Την πραγματική Ελλάδα
. Όχι αυτή την Γυφτοτουρκοβλαχομπαρόκ έκδοση της, που λανσάρουμε σήμερα.

Άλλα εκτός αυτού, πρέπει να είναι κι ένα πολύ θαρραλέο παιδί, που δεν κρύβω ότι το θαυμάζω. Διότι είχε το θάρρος όχι μόνο να πει δημοσίως την αλήθεια για τα εγκλήματα του χριστιανισμού έναντι του ελληνισμού, αλλά αυτό να το κάνει - εν όποιο κληρικών - σε μια συγκέντρωση όπου το ακροατήριο περίμενε ν' ακούσει ακριβώς το αντίθετο.

Ήταν προσκεκλημένη ως επίσημη ομιλήτρια στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» του Σικάγο την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, σε μια ομιλία με θέμα τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό. Στο γεύμα παρευρίσκονταν εξέχοντα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας μεταξύ των οποίων και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος. Να σημειώσω ότι η Προμηθέα ομιλούσε εν τω μέσω το δυο προαναφερόμενων ιεραρχών.

Ξεκίνησε την ομιλία της εξυμνώντας το αρχαίο πολιτισμό των Ελλήνων, βάζοντας και λίγο υπερβολή θα έλεγα. Τα λόγια της χάιδευαν τα λόγια του ακροατηρίου. Όταν όμως άρχισε να μιλά για το τέλος του ελληνισμού και για το ότι γι' αυτό κύριος αίτιος ήταν ο χριστιανισμός, η "θρησκεία του μίσους", τα πράγματα άλλαξαν. Παρόλο ότι η Προμηθέα απλώς είπε την αλήθεια, αναφερόμενη σε πολλές ιστορικές πηγές, αυτό ήταν αρκετό για ν' ανάψει τα αίματα στους παρευρισκόμενους Ορθόδοξους νεοελληνάραδες. Βέβαια!! Αν κάποιος πει κάτι διαφορετικό από τα παραμυθάκια που ας έχουν μάθει, μας ενοχλεί!! ΤΕΛΙΚΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ή ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ;

Έγω αυτό που έχω να πω, είναι ένα μπράβο σ' αυτό το κορίτσι καθώς και στους γονείς της, που σίγουρα την καθοδήγησαν να δει την άλλη πλευρά, πέρα από το παραμύθι που μας πουλάνε για Ελληνικό Βυζάντιο (ένα πολύ μεγάλο ψέμα), για ελληνοχριστιανικό πολιτισμό, για το κρυφό σχολειό και συνδρομή της Εκκλησίας στην απελευθέρωση της Ελλάδας. Γι' αυτά τα ψέμματα μίλησε και στο λόγο της η προμηθέα και στο λόγο της η Προμηθέα... κι έγινε ο χαμός.

ΔΕΙΤΕ

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

28 Φεβ 2007

Στον λαβύρινθο του Φαύνου.

Αν και κάπως καθυστερημένα (κάλλιο αργά παρά ποτέ), θα ήθελα να αναφερθώ στην ταινία "Ο λαβύρινθος του Πάνα". Κι εδώ προκύπτει ένα μικρό θεματάκι. Παρόμοιος ήταν ο τίτλος και σε κάποιες άλλες γλώσσες (π.χ. Le Labyrinthe de Pan, Pan's Labrinth). Όμως ο πρωτότυπος τίτλος στην Ισπανική είναι "El Laberinto del Fauno", ο Λαβύρινθος του Φαύνου, δηλαδή. Κι εδώ προκύπτει το θέμα. Τι είναι ο Φαύνος; Έχει διαφορά από τον Πάνα;

Ο Φαύνος ερμηνεύεται σε ορισμένα λεξικά σαν σάτυρος ή ο αντίστοιχος του θεού Παν για τους Ρωμαίους. Οι φαύνοι των Ρωμαίων έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τους σάτυρους αλλά στην ουσία δεν είναι το ίδιο. Ενώ οι φαύνοι έχουν τραγόμορφα πόδια, οι σάτυροι έχουν ανθρώπινα. Επίσης οι Ρωμαίοι είχαν έναν θεό ονόματι Φαύνος (Faunus). Ήταν ο θεός των αγρών και της γονιμότητας, εγγονός του Σατούρνου (αντίστοιχο του Κρόνου), κύριος της Προφητικής τέχνης, εξουσιαστής των αγρών και των ζώων, δάσκαλος της αυλητικής τέχνης και προστάτης της νομοθεσίας. Τ' όνομά του υποδηλώνει ευμένεια (από το «qui favet», «αυτός που ευνοεί»). Μετά την επαφή με τους Έλληνες, ταυτίσθηκε σε πολλές περιπτώσεις με τον θεό Πάνα. Προς τιμήν του, καθώς και προς τιμήν των θεών Φέμπρουου και Λουπέρκου, οι Ρωμαίοι τελούσαν στις 15 Φεβρουαρίου τα λεγόμενα Λουπερκάλια (Lupercalia). Επίσης υπήρχε και η θεά Fauna.

Επί της ουσίας τώρα. Η ταινία είναι υπέροχη αν και στη πραγματικότητα δεν είναι μια παιδική ταινία αλλά θρίλερ. Η υπόθεση της είναι μεταξύ πραγματικού και φανταστικού. Καποιους μπορεί να τους τρόμαξε το φανταστικό, ο φαύνος και τα ξωτικά. Όμως εμένα με τρόμαξε η πραγματικότητα και τα ανθρώπινα τέρατα.

Η ιστορία εξελίσσεται σε μια ορεινή περιοχή της Ισπανίας το 1944. Βρισκόμαστε στο τέλος του εμφύλιου κι ένα εκτελεστικό απόσπασμα του φασιστικού στρατού του Φράνκο, με αρχηγό τον παρανοϊκό λοχαγό Βιντάλ, καταδιώκει τους τελευταίους αντάρτες. Σ' ένα αγρόκτημα όπου έχει στρατοπεδεύσει ο λόχος του Βιντάλ φτάνει η εγκυμονούσα σύζυγος του, Κάρμεν, με την κόρη από τον προηγούμενο γάμο της, Οφέλια. Αυτό το κοριτσάκι, που είναι και στην ουσία η πρωταγωνίστρια του έργου, τραυματισμένο από το θάνατο του πατέρα της, αντιδρά για τον γάμο της μητέρας της και προσπαθεί να δραπετεύσει από αυτή τη σκληρή πραγματικότητα μέσω της φαντασίας της. Έτσι σαν νέα "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων", με τη βοήθεια ενός φαύνου και μερικών μικροσκοπικών νεράιδων θα ταξιδέψει σ' ένα κόσμο διαφορετικό.

Τα συναισθήματα και τα μηνύματα που αφήνει η ταινία είναι πολλά. Ίσως διαφορετικά στον καθένα. Σ' εμένα αυτό που αποτυπώθηκε έντονα ήταν η αντιπαράθεση του αθώου παιδικού κόσμου με την ποιο σκληρή, κτηνώδη θα έλεγα, πλευρά του παρανοϊκού κόσμου των μεγάλων. Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα. Ένα παιδί απ' όταν γεννηθεί μέχρι να "ενταχθεί" σ' αυτόν τον παρανοϊκό κόσμο, είναι πραγματικά αθώο, καλόβουλο, έχει συγκεντρωμένα πολλά θετικά στοιχεία πάνω του και λειτουργεί μ' ένα θετικό ορθολογισμό. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να καταστρέψουμε εμείς οι μεγάλοι. Λες και κάποιος μας εκπαίδευσε σαν "πρόβατα-τσομπανόσκυλα" που δεν αφήνουν τίποτα να ξεφύγει από τα πρότυπα της κοινωνίας μας. Μήπως θα ήταν καλύτερα αν οι άνθρωποι παράμειναν για πάντα παιδιά;

Πάντως η εκπληκτική αυτή ταινία του Μεξικάνου σκηνοθέτη Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, με την θαυμάσια ερμηνεία της μικρούλας Ιβάνα Μπακουέρο (στο ρόλο της Οφέλια) όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη αλλά και απέσπασε - εκτός από τα διθυραμβικά σχόλια - και αρκετά βραβεία με κυριότερα τα τρία αγαλματίδια oscar (μακιγιάζ, σκηνογραφίας και καλλιτεχνικής διεύθυνσης). Αν δεν την είδατε, φροντίστε να την δείτε! Κι ας σας αναστατώσει το ψυχολογικό σας κόσμο. Αξίζει!! Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

27 Φεβ 2007

Νεκροί 18 αθώοι, για χάρη ενός καθάρματος!

Η προσπάθεια των Ταλιμπάν να σκοτώσουν το αιμοβόρο κάθαρμα που ονομάζεται Ντικ Τσένυ και είναι αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, όχι μόνο απέτυχε αλλά είχε και σαν αποτέλεσμα των θάνατο 18 αθώων ανθρώπων. Το σκηνικό εξελίχθηκε έξω από την κεντρική είσοδο της αεροπορικής βάσης Μπαγκράμ, 60 χιλιόμετρα βόρεια της Καμπούλ (η μεγαλύτερη αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν), όπου το εν λόγω κάθαρμα διανυκτέρευε λόγο κακοκαιρίας, εν όψι της επίσκεψης του στη χώρα. Αν και δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστά τα αίτια, νομίζω ότι είναι προφανή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου Αφγανικός Ισλαμικός Τύπος, "Η επίθεση αυτοκτονίας εκδηλώθηκε στην δεύτερη πύλη όπου περίμεναν Αφγανοί εργαζόμενοι για να εισέλθουν στη βάση". Και ο Ντικ - κακό ψόφο να' χει- δεν έπαθε τίποτα. Ως πότε αθώοι θα πεθαίνουν για χάρη καθαρμάτων; Ως πότε η ανθρωπότητα θα χειραγωγείται από καθάρματα και θα πεθαίνει για χάρη τους; Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

25 Φεβ 2007

Ηλεκτροπαραγωγικός σκουπιδοφάγος

Φαίνεται ότι επιστήμονες έχουν κατασκευάσει ήδη ένα μηχάνημα που παράγει ηλεκτρισμό από τα σκουπίδια που του ρίχνει κάποιος μέσα. Εν όψη ότι από την μια, τα σκουπίδια αποτελούν μια απειλή που μεγαλώνει καθημερινά και από την άλλη το ενεργειακό πρόβλημα επίσης μεγαλώνει λόγο των αυξημένων αναγκών. Έτσι μια τέτοια συσκευή θα αποτελούσε μια ιδανική και χρησιμότατη ανακάλυψη.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως αν λάβουμε υπ' όψιν ότι αυτό έγινε από στρατιωτικά προγράμματα με σκοπό την μείωση της ποσότητας των καυσίμων και των απορριμμάτων που θα πρέπει να μεταφέρουν οι στρατιώτες στο πεδίο μάχης... είναι ν' αναρωτιόμαστε! Διότι η ανακάλυψη αυτή δεν έγινε για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω, αλλά για πολεμικούς σκοπούς. Μια ακόμη εφεύρεση δημιουργημένη για την εξυπηρέτηση υποχθόνιων σκοπών και όχι για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης. Τελικά τι γίνεται σ' αυτό το κόσμο;

Διαβάστε περισσότερα.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Ρωμαϊκά θεάματα στη Βαγδάτη. Φρίκη!


Τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ν' αποτελεί κοινή πρακτική στους ζωολογικούς κήπους του Ιράκ, η κατασπάραξη ζώων από λιοντάρια υπό το βλέμμα και τις ιαχές του πλήθους. Πως να ψυχαγωγηθούν εκεί τα καημένα τ' Αμερικανάκια; Το να σκοτώνεις Ιρακινούς είναι business. Να δουν και κάτι άλλο τα κακόμοιρα και να διασκεδάσουν. Ακούστε πως κάνουν όταν βλέπουν τα λιοντάρια να κατασπαράζουν τα δυο γαϊδουράκια! Φρίκη!! Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...