Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

18 Ιαν 2007

Οι "μάγοι" του metal


Η Ισπανία ανήκει στις ευρωπαϊκές χώρες με ενδιαφέρουσα μουσική σκηνή στο χώρο της σύγχρονης μουσικής. Δυστυχώς ελάχιστες φορές γίνονται γνωστές αυτές οι παραγωγές στο εξωτερικό. Συνήθως εξάγεται μόνο παραδοσιακή μουσική με εμπορικές διαστάσεις, μ' άλλα λόγια, μουσική για τα πανηγύρια και κυρίως για τα καρναβάλια. Έτσι είναι φυσιολογικό εδώ στη χώρα μας να έχουμε τελείως εσφαλμένη γνώση για τα μουσικά δρώμενα της Ισπανίας. Ας είναι καλά το διαδίκτυο που μας βοηθάει να ερευνήσουμε το ενδότερα αυτών των μουσικά ανεξερεύνητων για μας τόπων.

Οι "Mägo de Oz" (γράφονται με heavy-metal umlaut) αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Η εισαγωγή μουσικών οργάνων όπως το βιολί, το ακορντεόν και το φλάουτο (και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο) στην Heavy Metal μουσική, τους κάνει ξεχωριστούς. Δείτε αυτό το βίντεο σαν πρώτη δόση και θα ξαναμιλήσουμε γι' αυτούς σύντομα. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Διαδηλωτές προς ενοικίαση

Όλα προς πώληση ή ενοικίαση. Έτσι γουστάρει η υπερκαπιταλιστική μας κοινωνία. Και πάνω που λέω ότι "αυτό", ούτε πουλιέται, ούτε νοικιάζεται... έρχεται η "πληροφορία" να με ανατρέψει.

Θέλετε λοιπόν να κάνετε μια διαδήλωση αλλά σας λείπουν τα άτομα; Κανένα πρόβλημα! Πληρώνετε και κάνετε τη δουλειά σας. Στο Γερμανικό site www.erento.com μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Οι τιμές μίσθωσης των διαδηλωτών κυμαίνονται από 10 έως 30 ευρώ την ώρα και γύρω στα 145 ευρώ για ολόκληρη την ημέρα. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε τα χαρακτηριστικά του διαδηλωτή που επιθυμείτε. Βέβαια να σημειώσουμε ότι το εν λόγω site είναι κοινωνικά ευαίσθητο, καθώς δεν μισθώνει διαδηλωτές για συγκεντρώσεις με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Και βέβαια το Erento δεν νοικιάζει μόνο διαδηλωτές. Εδώ μπορείτε να ενοικιάσετε σχεδόν ότι θέλετε.

Όλα αυτά δυστυχώς δεν αποτελούν φάρσα. Είναι απλώς μια επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία εκμεταλλεύεται την σύγχρονη τεχνολογία και την ανάγκη για διαμόρφωση της πραγματικότητας κατά βούληση. Αυτό άλλωστε δεν θέλει να πουλήσει ο κάθε εξουσιαστής. Αν λοιπόν το πλήθος, δεν ανταποκρίνεται στα καλέσματα σας, δημιουργείται μια ψευδή διαδήλωση επηρεάζοντας έτσι πρόσωπα και πράγματα.

Πάντως σίγουρα ένα από τα λίγα πράγματα που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι ότι η αληθεια είναι το μεγάλο θύμα. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Τα ξεπουλήσαμε όλα;

Πώς θα παραχωρείται σε ιδιώτες η χρήση αιγιαλού και παραλίας

Παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού, παραλίας και νησίδων σε ιδιώτες από το Δημόσιο, ακόμα και χωρίς διαγωνισμό, καθώς και αναγκαστική απαλλοτρίωση των ιδιωτικών ακινήτων εντός αιγιαλού και παραλίας υπέρ του Δημοσίου προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την άνοιξη.

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, που είχε δοθεί για δημόσια διαβούλευση, έδωσε για άλλη μία φορά χθες στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας.

Μεταξύ άλλων ορίζεται ότι η παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού και παραλίας για σκοπούς τουριστικούς και αναψυχής γίνεται με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και η παραχώρηση σε ιδιωτικό φορέα γίνεται με αντάλλαγμα και κατόπιν δημοπρασίας.

Η χρήση παραλίας και αιγιαλού μπορεί να παραχωρηθεί με δημοπρασία για δραστηριότητες, όπως εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών, λειτουργία καντίνας και γενικά κατασκευών και εγκαταστάσεων αναψυχής προσωρινού χαρακτήρα. Η χρήση της παραλίας και του αιγιαλού μπορεί να παραχωρείται χωρίς δημοπρασία σε όμορες ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις και κέντρα αναψυχής.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/01/2007

Λοιπόν, καιρός ν' αγοράσω εκείνο το νησάκι που εδώ και χρόνια μου είχε μπει στο μάτι. Ελπίζω μόνο να κάνουν κάποιο διακανονισμό, διότι είναι δύσκολες οι εποχές. Θα πάρω και μερικά στρέμματα παραλία, έτσι για να κάνω το μπανάκι μου με την ησυχία ρε αδερφέ και αν περισσέψει κανένα φράγκο λέω να πάρουμε και κανένα δασάκι για αλλαγή. Άντε, να γίνει η αναθεώρηση του άρθρου 24 να δούμε άσπρη μέρα.

Μα επιτρέπετε τώρα, να μην έχεις το ιδιωτικό σου δάσος, το ιδιωτικό σου νησάκι με το λιμανάκι του, έστω ρε παιδί μου... την ιδιωτική σου παραλία; Που ζούμε τελικά; Επιτρέπεται να μην έχει διευθετηθεί ακόμα το θέμα;

Γενικό συμπέρασμα: οι "κεφαλαιοκρατούντες"... έχουν καβαλήσει το καλάμι και καλπάζουν επικίνδυνα!! Καλό είναι να τους σταματήσουμε, πριν είναι πολύ αργά. Κι αναρωτιέμαι: "Τα 'χουμε όλα ξεπουλήσει... ή μήπως ξεχάσαμε κάτι;" Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

17 Ιαν 2007

Δικάστε τον επιτέλους!


Η λέξη "impeach" (παραπέμπω σε δίκη) αρχίζει να γίνεται όλο και ποιό δημοφιλής στις ΗΠΑ. Μόλις καμιά βδομάδα πριν, σε μια μεγάλη παραλία της Καλιφόρνια έλαβε μέρος μια ιδιόμορφη εκδήλωση. Πάνω από 1100 άτομα σχημάτισαν ένα τεράστιο ΙMPEACH στην παραλία. Δείτε το βίντεο και περισσότερα στο
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Let's Impeach The President


NEIL YOUNG - Let's Impeach The President

Let’s impeach the president for lying
And leading our country into war
Abusing all the power that we gave him
And shipping all our money out the door

He’s the man who hired all the criminals
The White House shadows who hide behind closed doors
And bend the facts to fit with their new stories
Of why we have to send our men to war

Let’s impeach the president for spying
On citizens inside their own homes
Breaking every law in the country
By tapping our computers and telephones

What if Al Qaeda blew up the levees
Would New Orleans have been safer that way
Sheltered by our government’s protection
Or was someone just not home that day?

Let’s impeach the president
For hijacking our religion and using it to get elected
Dividing our country into colors
And still leaving black people neglected

Thank god he’s cracking down on steroids
Since he sold his old baseball team
There’s lot of people looking at big trouble
But of course the president is clean

Thank God

Τον περαμένο Μάη και μόλις επτά μήνες μετά το πετυχημένο folk country άλμπουμ "PrairieWind", ο Neil Young επέστρεψε μ' έναν ηλεκτρικό αντιπολεμικό δίσκο με τίτλο "Living With War". Ο Καναδός καλλιτέχνης ηχογράφησε το άλμπουμ μέσα σε μόνο 3 μέρες και αποτελεί ουσιαστικά ένα άλμπουμ-διαμαρτυρία για τον πόλεμο στο Ιράκ, περιέχοντας αρκετές αιχμές κατά του Τζορζτ Μπους.

Ηχογραφημένο με τη συνοδεία μπάσου (Rick Rosas), ντραμς (Chad Cromwell), τρομπέτας (Tommy Bray) αλλά και μιας χορωδίας 100 ατόμων, έχει ήδη κάνει μεγάλο ντεμπούτο στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω του τραγουδιού "Let's Impeach The President" στο οποίo φαίνεται πως ο Young κατηγορεί ανοιχτά τον
Τζορζτ Μπους για την πολιτική του και τα ψέματα που έχει πει στον αμερικανικό λαό. Το βίντεο που παραθέτω είναι το επίσημο βίντεο του κομματιού. Προσέξτε καλά το βίντεο και μελετήστε τους στίχους.

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

16 Ιαν 2007

Βοηθήστε τους φτωχούς!

Μια φωτογραφία που μας γεμίζει θλίψη και ανησυχία για το αύριο. Ένα φτωχό κορίτσι, κυριολεκτικά ρακένδυτο, με μονάχα κάποιες πλαστικές σακούλες στα χέρια, περιπλανιέται στους δρόμους μιας σύγχρονης μεγαλούπολης. Μια εικόνα πραγματικά ανατριχιαστική!

Βλέπετε η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις. Μπορεί να χτυπήσει παντού και οποιονδήποτε. Κι επειδή πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στην εξάλειψη της, το "ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ..." αναλαμβάνει δράση. Παρακαλώ αποστείλετε οτιδήποτε για να βοηθήσουμε αυτό το φτωχό κορίτσι. Κανένα ρουχαλάκι, λίγο φαγάκι... αλλά κυρίως αν μπορείτε... στείλτε μετρητά!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ!! Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Made You Think

To madeyouthink είναι ένα από τα site διαμαρτυρίας που εμφανίστηκαν μετά την επανεκλογή Μπους. Ένας "καλλιτεχνικός" (κατά τον δημιουργό) και πρωτότυπος τρόπος διαμαρτυρίας. Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με μια photo gallery με φωτογραφίες που στέλνουν διάφορα άτομα, με κεντρικό θέμα την καλλιτεχνική φωτογράφηση αφοδευμάτων, τα οποία φέρουν ένα συγκεκριμένο σημαιάκι πάνω τους, με τη φάτσα του γνωστού και πολύ αξιαγάπητου κυρίου (τρομάρα του, τον αποκάλεσα και κύριο). Διαβάστε στο "about" την άποψη του δημιουργού γι' αυτό. Είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

Τα σημαιάκια μπορούν να σας σταλούν ταχυδρομικά ή μπορείτε να κατεβάσετε το σχέδιο και να το τυπώσετε από το site. Τι περιμένετε λοιπόν. Εκτονωθείτε δημιουργικά συμβάλλοντας σ' αυτήν την καλλιτεχνική προσπάθεια.

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Οι Pearl Jam στην Αθήνα


Το φθινόπωρο που μας πέρασε, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το δημοφιλές συγκρότημα των Pearl Jam, το οποίο πραγματοποίησε μία μοναδική συναυλία στην Αθήνα, στις 30 Σεπτεμβρίου, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ.


Ήταν η πρώτη συναυλία που έδωσε το διάσημο ροκ συγκρότημα στη χώρα μας. Το κοινό που βρέθηκε εκεί είχε την ευκαιρία να τους απολαύσει από κοντά για σχεδόν δύο ώρες, και να διασκεδάσει ακούγοντας τις επιτυχίες που καθιέρωσαν το συγκρότημα στο διεθνές στερέωμα της ροκ μουσικής σκηνής. Ήταν μια συναυλία που όσοι παραβρέθηκαν, δύσκολα θα ξεχάσουν.

Στο βίντεο που παραθέτω τραγουδούν το κομμάτι των Ramones "I believe in Miracles", αφιερώνοντας το στη μνήμη του κιθαρίστα των Ramones, Johny Ramone, o οποίος απεβίωσε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2004 από καρκίνο του προστάτη. Πρόκειται για μια ερασιτεχνική λήψη με πολύ καλή ποιότητα ήχου παρ' όλο ότι η εικόνα σε κάποια σημεία είναι κουνημένη, πράγμα που θεωρώ φυσιολογικό. Ευχαριστούμε πολύ το φίλο που έκανε τη λήψη, για τη διάθεση του βίντεο.


Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

15 Ιαν 2007

Περί ζωγραφικής.... (Νο 2)

Μερικοί πίνακες ζωγραφικής από ένα πολύ ενδιαφέρον ζωγράφο. Ναι! Εδώ μιλάμε για "Τέχνη". Δείτε και μόνοι σας. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Τρομολαγνεία, καταστολή & παραπληροφόρηση

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από "Αθηναϊκό Indymedia"

Μέσα στο γενικό κλίμα τρομολαγνίας και καταστολής, το κράτος και τα στρατευμένα σ' αυτό ΜΜΕ συνεχίζουν το κυνήγι μαγισσών εφευρίσκοντας παντός είδους "ενδείξεις", "αποδείξεις" και "μάρτυρες" με σκοπό να στοχοποιήσουν ολόκληρους πολιτικούς χώρους που αντιστέκονται στην ασυδοσία τους.

Τελευταία εφεύρεσή τους είναι στα Κυριακάτικα δελτία ειδήσεων των κρατικών καναλιών, όπου στα ρεπορτάζ για το χτύπημα στην πρεσβεία, έδειξαν ανάμεσα στα στοιχεία που εξετάζονται και μια φωτογραφία, λέγοντας ότι δημοσιεύτηκε σε ελληνική ιστοσελίδα και εξετάζεται μαζί με τα υπόλοιπα απο την αντιτρομοκρατική.

Η φωτογραφία αυτή βέβαια προέρχεται από τη WikiPedia και έχει τραβηχτεί στις 12/1/2004 στη Φαλούτζα (Ιράκ) απο τις δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ...


Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

14 Ιαν 2007

Ένας είναι ο αρχηγός


Η μεγαλύτερη πολιτική προσωπικότητα της Ελλάδος όλων των εποχών. Κυρίες και κύριοι υποδεχτείτε τον... Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Παρκάρισμα με το ζόρι


Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο και δείτε τι απίστευτες προσπάθειες κάνει αυτός ο οδηγός για να παρκάρει. Τελικά, θα τα καταφέρει; Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Shakespeare online

Ολόκληρο το έργο του William Shakespeare τώρα online από το Google. Κλικ εδώ παρακαλώ. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Μια μεγάλη φυλακή

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ της Κυριακής (14-01-2007)

Μόνο μέχρι τον Μάη του 2004, για την κατασκευή του είχαν κατασχεθεί περισσότερα από 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα παλαιστινιακής γης, είχαν ξεριζωθεί 102.320 ελαιόδεντρα παλαιστινιακής ιδιοκτησίας, είχαν καταστραφεί 37 χιλιόμετρα αρδευτικών καναλιών. Οι αριθμοί αυτοί, σήμερα, έχουν πολλαπλασιαστεί, αν σκεφθεί κανείς ότι μόνο από την περιοχή της Βηθλεέμ και του ενός από τα δεκάδες παλαιστινιακά χωριά που την περιβάλλουν, κατασχέθηκαν 29.000 στρέμματα, κυρίως καλλιεργήσιμης γης!

Ο σχεδιασμός του τείχους είναι τέτοιος έτσι ώστε να περικλείσει στο ισραηλινό κομμάτι όλους τους μεγάλους εποικισμούς της Δυτικής Οχθης: τους Αριέλ, Γκους Ετζιόν, Εμμάνουελ, Καρνέι Σομρόν, Γκιβάτ Ζέεβ, Ορανίτ, Μάαλε Αντουμίμ, όπως και όλους τους μικρότερους που έχουν «περικυκλώσει» την ανατολική Ιερουσαλήμ, που ως σύνολο μένει στην ισραηλινή πλευρά. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι όλοι αυτοί οι εποικισμοί βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από παλαιστινιακά χωριά και πόλεις, ίσως πάρει μια ιδέα για τις συνέπειες του τείχους στην παλαιστινιακή καθημερινότητα: οικογένειες χωρίστηκαν, γειτονιές διχοτομήθηκαν, αυλές σπιτιών συρρικνώθηκαν, νοικοκυρές απλώνουν, πια, μπουγάδα κάτω από τον πύργο ελέγχου.

Διαβάστε περισσότερα...


Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Ρουκέτα μέτρων με στόχο βασικές ελευθερίες

Δεν άργησε να φανεί αυτό που φοβόμουνα. Με αιτία την ρουκέτα στην Αμερικάνικη πρεσβεία, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει στην εφαρμογή σκληρών νομοθετικών μέτρων με στόχο βασικές ελευθερίες μας. Κάμερες, DNA φακελώματα, καταγραφή τηλεφωνημάτων, παρακολούθηση ιστοσελίδων κτλ.

Τώρα αν καθίσει κάποιος και αναλογιστεί, ποιος ή ποιοι είναι οι άμεσα κερδισμένοι μετά από κάθε τέτοια επίθεση, λογικό είναι να του μπαίνουν κάτι παραπάνω από "ψύλλοι στ' αυτιά". Τρομοκράτησε και κυβέρνα δηλαδή.

Διαβάστε εδώ το σημερινό σχετικό άρθρο στην Ελευθεροτυπία, με τίτλο "Τα παράπλευρα μέτρα της επίθεσης".

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...