Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

17 Μαρ 2007

Ο μικρός Κεμάλ


Οι "Raining Pleasure" αποτελούν ένα από τα κορυφαία ελληνικά ροκ συγκροτήματα της εποχής μας (αν όχι το κορυφαίο). Διάλεξα να σας παρουσιάσω ένα βίντεο όπου παίζουν την σύνθεση ενός άλλου κορυφαίου Έλληνα δημιουργού. Του Μάνου Χατζιδάκη. Ενός καλλιτέχνη που, απ' ότι φαίνεται, ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.

Πρόκειται για το "Κεμάλ", ένα κομμάτι που πρωτοεκτέλεσαν πριν από τρεις περίπου δεκαετίες οι "New York Rock & Roll Ensemble" στο άλμπουμ τους "Reflections", το οποίο περιείχε κομμάτια αποκλειστικά γραμμένα από τον Έλληνα συνθέτη.

Η εκτέλεση των "Raining Pleasure" δεν υστερεί σε τίποτα απ' αυτήν των "New York Rock & Roll Ensemble", αντιθέτως πιστεύω ότι είναι καλύτερη. Δείτε ακούστε και καταθέστε την άποψη σας. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

16 Μαρ 2007

Μήπως είδε κάποιος το Χειμώνα;

Ο πιο θερμός χειμώνας του πλανήτη
από το 1880 ο φετινός


Ναυτεμπορική Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007


Ο πιο θερμός χειμώνας στον κόσμο τα τελευταία εκατό -και πλέον- χρόνια είναι αυτός που τελειώνει, σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ), η οποία συγκεντρώνει τα σχετικά στατιστικά στοιχεία.

Η ΝΟΑΑ ανακοίνωσε ότι η μέση θερμοκρασία στο έδαφος και στην επιφάνεια των ωκεανών από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν η υψηλότερη αφότου άρχισε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων, το 1880.

"Οι παράγοντες που συνέβαλαν είναι η μακροπρόθεσμη τάση για υψηλότερες θερμοκρασίες και το φαινόμενο Ελ Νίνιο στον Ειρηνικό", δήλωσε ο Τζέι Λόριμορ, στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Στατιστικής Κλίματος της ΝΟΑΑ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο επόμενος πιο θερμός χειμώνας ήταν του 2004 και ο τρίτος θερμότερος ήταν το 1998, σύμφωνα με τον Αμερικανό επιστήμονα, που επισήμανε επίσης ότι ο δέκα πιο θερμές χρονιές έχουν καταγραφεί από το 1995 μέχρι σήμερα.

Ο Λόριμορ τόνισε ότι "καταγράφοντας τη μακροπρόθεσμη τάση και τις αλλαγές, είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε καλύτερα την φυσική και ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή".

Η μέση θερμοκρασία από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν κατά 0,7 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας.

Υψηλότερες από το μέσο όρο θερμοκρασίες καταγράφηκαν αυτούς τους μήνες στην Ευρώπη, στην Ασία, στη δυτική Αφρική, τη νοτιοανατολική Βραζιλία και το βορειοανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ πιο ψυχροί από τον μέσο όρο ήταν οι μήνες αυτοί σε ορισμένα τμήματα της Σαουδικής Αραβίας και στις κεντρικές ΗΠΑ. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Θα σερβίραν ληγμένα τρόφιμα σε Πούτιν και Καραμανλή.


Ακατάλληλο κρέας και ληγμένες τυροκροκέτες εντόπισε στις 14 Μαρτίου, κλιμάκιο Αστυκτηνιάτρων του ΕΦΕΤ στο εστιατόριο «Διόνυσος» (Ρ. Γκάλλι 43, Αθήνα), όπου δείπνησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση 23 kg νωπού κρέατος μόσχου Α/Ο και 5 kg κατεψυγμένες τυροκροκέτες, των οποίων είχε λήξει ο χρόνος ανάλωσης. Επίσης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 40 kg νωπού χοιρινού κρέατος Α/Ο και 36 kg νωπά χοιρινά φιλέτα, επειδή δεν έφεραν υγειονομική επισήμανση επί της συσκευασίας τους.

Ο υπεύθυνος της ως άνω επιχείρησης, πέραν των διοικητικών κυρώσεων, παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

-----------------------------------------------------------
Πάρα πολύ ωραία. Αλλά έπρεπε να μην το πάρουν χαμπάρι. Ώστε να δειπνήσουν με τα ληγμένα. Μην φοβάστε μα τίποτα δεν θα πάθαιναν. Τα παχύδερμα αντέχουν. Δεν πειράζει! Να φάνε και ληγμένα και μεταλλαγμένα και ψεκασμένα! Δεν κατάλαβα δηλαδή; Πως τα τρώμε εμείς! Αλλά βέβαια, λαουτζίκος δεν έχει ψυχή! Ναι!! Το ξέχασα! Είμαστε αναλώσιμοι.

Αφήστε τους να φάνε και κανένα λιγμένο για να δούμε τελικά μήπως και ενδιαφερθεί κανείς για την κατάνταντια στην οποία έχει περιπέσει η διατροφή του πλυθησμού παγκοσμίως.

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

14 Μαρ 2007

Mägo de Oz - Astaroth (live)


Στους Mägo de Oz έχω ξαναναφερθεί. Διάλεξα λοιπόν να σας βάλω ένα βιντεάκι που έχει λίγο απ' όλα. Metal, μπαλάντα, χορό της κοιλιάς, μυστήριο, αισθησιασμό, ωραία σκηνικά... Τι άλλο θέλετε; Το κομμάτι φέρει το όνομα του Astaroth, του μεγάλου δούκα της Κόλασης, ο οποίος μάλλον σχετίζεται με την Βαβυλωνιακή Ιστάρ και Φοινικική Αστάρτη. Περισσότερες πληροφορίες σε κανένα δαιμονολόγο. Εγώ ένα "ξωτικό" της Βλογόσφαιρας είμαι. Δυστυχώς μου διαφεύγει το όνομα της τραγουδίστριας που εμφανίζεται εκτάκτως σε αυτή την συναυλία και παρουσιάζεται στη μέση του κομματιού. Πολύ καλή! Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

13 Μαρ 2007

Η σκυτάλη της "βλογόσφαιρας" (ή δουλειά δεν είχε ο διάολος).

Κάποιοι παλαβοί που δουλειά δεν είχανε επινόησαν το παιχνίδι της "σκυτάλης" και το απόθεσαν στο στερέωμα της "βλογόσφαιρας". Τουλάχιστον ελπίζω να είναι έτσι και να μην εμπλέκονται και πάλι οι "μυστικές υπηρεσίες". Η "σκυτάλη" ορίζει να πεις πέντε πραγματάκια για τον εαυτό σου. Δύσκολο για μένα διότι σιχαίνομαι το περί αυτολογείν. Τέλος πάντων υποχώρησα για να μην φανώ δύστροπος και ακοινώνητος. Αρπάζω λοιπόν την σκυτάλη από το Al Tsantiri Blogger (μην τον προσβάλλω κιόλας) και... ξεκινάμε! Κυρίες και κύριοι, υποδεχτείτε τον CyberComandante Manos :

1) Γεννήθηκε στο διαδίκτυο μέσα από τις ζυμώσεις που επέφερε η Ζούγκλα της Ελληνικής Κοινωνίας (γνωστή και ως ΕΛΛΗΝΙΣΤΑΝ). Πρόκειται για ένα καθαρά "βλογοσφαιρικό" δημιούργημα που εμφανίστηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2006.
2) Είναι Ινδιάνος στην Αμερική, Αλβανός στην Ελλάδα, Κούρδος στην Τουρκία, γυναίκα στο Αφγανιστάν , κομμουνιστής στις ΗΠΑ, παιδί στην Λιβερία, φάλαινα στο παγωμένο νότιο Ατλαντικό, δελφίνι στην Ιαπωνία, Αβορίγιν ιθαγενής στην Αυστραλία, αντιστασιακός στο Ιράκ, Άραβας στην Παλαιστίνη, μέλος της APPO στην Oaxaca, Εβραίος στην Γερμανία, αναρχικός στο Κολωνάκι, τσιγγάνος στην Σιγκαπούρη, πεζός σε κεντρική λεωφόρο μεγαλουπόλεως.
3) Είναι πολύ καχύποπτος, πράγμα στο οποίο τον οδήγησε ο αγώνας για επιβίωση. Για την συμμετοχή του σ' αυτό το "βλογοσφαιρικό παιχνίδι", λίγο έλειψε ν' αρχίσει ανακρίσεις!
4) Προσπαθεί πάντα να μην υπερβάλλει (γι' αυτό και δεν προχώρησε σε ανακρίσεις).
5) Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η αφύπνιση κυρίως των αδιάφορων και των εφησυχασμένων.
6) (bonus) Σιχαίνεται τον ωχαδερφισμό και την αδιαφορία (π.χ. ... και τι να κάνω; Εγώ θ' αλλάξω τον κόσμο;) Γι' αυτό δεν υπάρχει η λέξη "αδύνατον". Υπάρχει μόνο "δεν ξέρω" ή "δεν θέλω".

ΣΥΝΟΨΗ: Πρόκειται για ένα άτομο αδίστακτο, που σίγουρα θα απασχολήσει τα ΜΜΕ για την δεκαετία του 2020. Αναμένεται να φέρει τα πάνω, δεξιά και τα κάτω αριστερά στην βλογόσφαιρα και γενικά μεγάλη αναστάτωση στον παγκόσμιο ιστό. Μην τον ακούτε είναι δημαγωγός, λαοπλάνος, μάγος και μυστικιστής. Υπάρχουν πληροφορίες που τον ταυτίζουν με τον Αντίχριστο αλλά δεν έχουν εξακριβωθεί. Πολύ πιστεύουν ότι είναι απόγονος του Aleister Crowley αν και αυτός διαδίδει τη μια ότι είναι άμεσος απόγονος του Ιησού και την άλλη ότι είναι συγγενής του Ποσειδώνα και προστατευόμενος της θεάς Αφροδίτης. Έχει πολλές φορές θεαθεί να κόβει βόλτες με ιπτάμενο δίσκο (βινυλίου) πάνω από τα κεντρικά της Microsoft, γι' αυτό και έκτοτε κατηγορήθηκε ότι αυτός δυσφήμησε τον Bill Gates. Τέλος η κακές γλώσσες λένε ότι σκοπεύει να πείσει τον Μητσοτάκη να μετακομίσει στις ΗΠΑ με σκοπό η "υπερδύναμη" να γίνει άτρωτη κάτω από το γνωστό γούρι του έλληνα πολιτικού.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ευτυχώς που κατοικεί στην "Βλογόσφαιρα" γιατί αν κατεβεί στην Γη, την έχετε βαμμένη.

Και τώρα τα ποιο δύσκολα. Ήρθε η ώρα να παραδώσω την σκυτάλη. Επειδή απ' όσους "βλόγερ" ξέρω, υπάρχει πιθανότητα να μου την πετάξουν στο κεφάλι, επέλεξα (από διαίσθηση) αυτόν με τις λιγότερες πιθανότητες να το κάνει αυτό. Σε σένα λοιπόν αγαπητή Kate παραδίδω την σκυτάλη ελπίζοντας ν' ανταποκριθείς. Άλλωστε εσύ δεν είπες "Τολμώ σημαίνει ζω" :) Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

11 Μαρ 2007

Μαδρίτη 11 Μαρτίου 2004 - Για να μην ξεχνάμε!

Πέρασαν κιόλας 3 χρόνια από την τραγωδία στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μαδρίτης. Δεν το ονομάζω "τρομοκρατικό" χτύπημα, γιατί αυτή είναι μια ορολογία που σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει. Είναι απλά η τραγωδία ενός λαού που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα γιατί απλά "άλλοι" το επέλεξαν. Αλλά ας τα πει καλύτερα η φίλη Kate από την Μαδρίτη.

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι πρέπει να σταματήσει πλέον ο πόλεμος φαντασμάτων που λέγεται "Πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία". Το ποιος τον υποκινεί είναι φανερό. Η μέθοδος είναι παλιά αλλά διαχρονική. Χρειάζεσαι ένα εχθρό αλλά δεν τον έχεις; Κανένα πρόβλημα! Απλά τον κατασκευάζεις.

Το παρακάτω βίντεο είναι απλά ένας φόρος τιμής προς τα θύματα αυτής της τραγωδίας και μια υπενθύμιση για όλους μας.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...