Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

9 Φεβ 2007

Οδηγώντας στη Βαγδάτη


Δείτε πως κάνουν την βόλτα τους στους δρόμους της Βαγδάτης οι στρατιώτες του "Αυτοκρατορικού Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών". Η λήψη έχει γίνει μέσα από το αυτοκίνητο προφανώς από τους ίδιους τους επιβαίνοντες. Η οδήγηση είναι υποδειγματική και αποτελεί ασφαλώς, δείγμα της ειδικής εκπαίδευσης πους χαίρουν τα Αυτοκρατορικά Στρατεύματα.

Δείτε προσεκτικά το βίντεο... και μην μου πείτε ότι εξάπτω τα αντιαμερικάνικα συναισθήματα σας. Εγώ δεν εξάπτω κανένα αντι-συναίσθημα. Τα γεγονότα.. ίσως! Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Το Gmail άνοιξε τις πύλες



Από χθες το διάσημο πλέον GMail άνοιξε τις πύλες στου στο ευρύ κοινό. Από τώρα και στο εξής η δημιουργία λογαριασμού στο GMail είναι ελεύθερη για όλους. Η ασυναγώνιστη δωρεάν e-mail υπηρεσία των 2,8 GB ήταν στο παρελθόν διαθέσιμη μόνο σ' εκείνους που διέθεταν πρόσκληση από ήδη χρήστες. Σίγουρα το GMail, όπως και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Google, είναι Νο 1, όμως...

Μήπως όλα δεν είναι τελικά αθώα; Η Google παρέχει προφανώς πληροφορίες στις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες (ίσως και σε υπηρεσίες άλλων χωρών). Επίσης έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνα μεγάλη! Μήπως είναι η εταιρεία που θα παίξει τον βασικό ρόλο στον κεντρικό έλεγχο της πληροφορίας; Δεν ξέρω; Ας είμαστε καλύτερα επιφυλακτικοί.

"Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας".

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

5 Φεβ 2007

WINDOWS... VLYTA !!

«Ηχητικοί ιοί» μπορούν θεωρητικά
να πλήξουν τα Windows Vista
.

Ρέντμοντ, Ουάσινγκτον: Η Microsoft παραδέχτηκε ότι η λειτουργία αναγνώρισης ομιλίας στα Windows Vista μπορεί θεωρητικά να πέσει θύμα πειρατείας από αρχεία ήχου που δίνουν φωνητικές εντολές στον υπολογιστή να σβήσει αρχεία ή να προβεί σε άλλες κακόβουλες ενέργειες.

Όπως αναφέρει το BBC, χρήστες του νέου λειτουργικού συστήματος υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν απλά αρχεία mp3 τα οποία έδωσαν εντολή στο PC να διαγράψει αρχεία και στη συνέχεια να αδειάσει τον κάδο ανακύκλωσης, έτσι ώστε τα δεδομένα να μην είναι ανακτήσιμα.

Τέτοια αρχεία θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται σε επιθετικούς δικτυακούς τόπους ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ερευνητής της Microsoft παραδέχεται σε επίσημο ιστολόγιο της εταιρείας ότι τέτοιου είδους επιθέσεις είναι «τεχνικά εφικτές», ωστόσο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: Η λειτουργία αναγνώρισης ομιλίας, το μικρόφωνο και τα ηχεία θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένα και ρυθμισμένα κατάλληλα.

«Σε αυτό το σενάριο επίθεσης, η λειτουργία αναγνώρισης ομιλίας θα αναγνώριζε από το μικρόφωνο εντολές όπως αντιγραφή, διαγραφή, τερματισμός λειτουργίας κ.λ.π. και θα τις εκτελούσε» γράφει ο ερευνητής.

Τονίζει επίσης ότι οι φωνητικές εντολές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ενέργειες ανώτερου επιπέδου, όπως η δημιουργία νέου λογαριασμού χρήστη ή η διαμόρφωση (και ταυτόχρονη διαγραφή) του σκληρού δίσκου.

«Υπάρχουν επίσης επιπλέον εμπόδια που θα καθιστούσαν δύσκολη μια επίθεση, όπως η θέση των ηχείων και του μικροφώνου, η ανάδραση [μικροφωνισμός] και η καθαρότητα της υπαγόρευσης».

«Αν και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις αναφορές και τις διερευνούμε αναλόγως, είμαι βέβαιος ότι υπάρχει μικρός, ή καθόλου, λόγος ανησυχίας για τις επιπτώσεις αυτού του ζητήματος στη νέα σας εγκατάσταση των Windows Vista» καταλήγει.

ΠΗΓΗ : pathfinder.gr Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...