Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

23 Μαρ 2007

Η φωνή της Οαχάκα σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

Το κίνημα των δασκάλων και η εξέγερση της Οαχάκα.

Ανοιχτή συζήτηση με τον Ομάρ Ολιβέρα Εσπινόσα, μέλος του συνδικάτου των δασκάλων και της Λαϊκής Συνέλευσης των Λαών της Οαχάκα (APPO), συντονιστή του ραδιοφωνικού σταθμού του δασκάλων «Ράδιο Πλαντόν» και του Ζαπατιστικού Διδασκαλείου (Magisterio Zapatista), εκπρόσωπο των μελών της APPO που για 21 μέρες έκαναν απεργία πείνας στην Πόλη του Μεξικού.

Σάββατο 24 Μαρτίου 6 μ.μ.
Θεσσαλονίκη,
Πύργος Παιδαγωγικού

Διοργάνωση: Αλάνα, Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών, Αριστερή Ριζοσπαστική Παρέμβαση Παιδαγωγικού - Φοιτητικά Σχήματα, Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Γ' ΕΛΜΕ, Αγωνιστική Πρωτοβουλία Α' ΕΛΜΕ, Αγωνιστική Συνεργασία-Γληνός, Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, Αντεπίθεση των εκπαιδευτικών, Κίνηση για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ.

Δευτέρα 26 Μαρτίου, 7 μ.μ.
Αθήνα,
Πολυτεχνείο, αμφιθέατρο Γκίνη

Διοργάνωση:
* Αλάνα [ΑΛηλεγγύη, ΑΝτίσταση, Αξιοπρέπεια] ...στις Αμερικές των κινημάτων
* Συσπείρωση Πανεπιστημιακών

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

22 Μαρ 2007

Η φωτογραφική τέχνη της... ζαλάδας!

Καταπληκτικές φωτογραφίες με... λαβυρινθικές προεκτάσεις. Πω, πω! Ζαλίστηκα.
Δείτε και μόνοι σας!! Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

22 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Αποτελείται από υδρογόνο και οξυγόνο. Απαντάται σε τρεις μορφές: στερεή (πάγος, χιόνι), υγρή (νερό πηγών, ποταμών, θαλασσών) και αέρια (υδρατμοί στην ατμόσφαιρα). Οι άνθρωποι και τα ζώα έχουν στο σώμα τους 60-70% νερό, ενώ καλύπτει τα 2/3 της επιφάνειας της Γης. Είναι ένα δώρο θεϊκό, στο οποίο χρωστάμε την ύπαρξη μας, αλλά και την ατελείωτη ομορφιά του πλανήτη μας. Είναι το ποιο πολύτιμο υλικό αγαθό που έχουμε.

Δυστυχώς όμως, λόγω της βλακείας που μας κυριαρχεί, κινδυνεύουμε να το χάσουμε. Τα δέκα μεγαλύτερα ποτάμια στον κόσμο στερεύουν, την ίδια στιγμή που σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας εμφανίζονται σε πολλές περιοχές του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και στη χώρα μας. Αυτό προκύπτει από την τελευταία έκθεση της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, “World’s Top 10 Rivers at Risk”.

Όπως και τα υπόλοιπα αγαθά, έτσι και το νερό είναι ανισομερώς κατανεμημένο στην ανθρώπινη κοινωνία. Έτσι:

  • Το 1/6 του πληθυσμού της γης, (άνω του 1 δισεκατομμυρίου), δεν έχουν πρόσβαση σε υδάτινες πηγές.
  • 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι πίνουν νερό από μη ασφαλείς πηγές.
  • 400.000.000 εκατομμύρια παιδιά, στερούνται ακόμη και την ελάχιστη ποσότητα καθαρού νερού που χρειάζονται για να ζήσουν. Κάθε 15 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί εξαιτίας της λειψυδρίας.
  • 5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες σχετιζόμενες με μολυσμένα ύδατα, 10 φορές περισσότεροι από αυτούς που σκοτώνονται κάθε χρόνο σε πολέμους.
  • 300 σημεία σ' όλο τον πλανήτη είναι δυνητικά πεδία συγκρούσεων σχετικά με το νερό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Σήμερα, είναι η "Παγκόσμια Ημέρα Νερού". Ένας θεσμός ο οποίος καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Είναι λοιπόν ευκαιρία να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να πράξουμε αναλόγως πριν έρθουν τα χειρότερα. Ποια είναι τα χειρότερα;

Κατεβάστε από ΕΔΩ (αποθήκευση ως) μια παρουσίαση powerpoint η οποία δείχνει με πολύ όμορφο και κατανοητό τρόπο τι μπορεί να συμβεί. Το μήνυμα είναι ένα:

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Άλλη μια διεθνής διάκριση για τον "ΕΞΑΝΤΑ".

Νταμπλούχοι διακρίσεων, ο «Εξάντας» και ο Γιώργος Αυγερόπουλος. Το ντοκιμαντέρ «Δέλτα, οι βρώμικες δουλειές του πετρελαίου» βραβεύτηκε ξανά. Το περασμένο Σάββατο, ξεχώρισε ανάμεσα σε περισσότερες από 70 ταινίες από όλο τον κόσμο και τιμήθηκε ως το καλύτερο «δημιουργικό ντοκιμαντέρ» από την κριτική επιτροπή νέων του 5ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Γενεύη. Το ντοκιμαντέρ του Αυγερόπουλου για το Δέλτα του Νίγηρα βραβεύθηκε «για την αισθητική του και την "καθαρότητά" του στην παρουσίαση τοπικών προβλημάτων που μας αγγίζουν και μας επηρεάζουν άμεσα. Η διάκριση αυτή έρχεται σχεδόν τρεις μήνες μετά την πρώτη που απέσπασε στο Διεθνές Φεστιβάλ FIPA (για τα οπτικοακουστικά προγράμματα), στο Μπιαρίτς της Γαλλίας. Εκεί ο «Εξάντας» του Αυγερόπουλου, με αφορμή το ντοκιμαντέρ για το «Δέλτα», τιμήθηκε με το βραβείο FIPA D' Argent (αργυρό βραβείο) στην κατηγορία Documentaries - Reportage And Current Affairs.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ , 20/03/2007

````````````````````````````````````````````````````
Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιες ποιοτικές εκπομπές σαν αυτή. Διότι η κατάσταση στα τηλεοπτικά δρώμενα έχει επιεικώς το μαύρο της το χάλι. Να μην το εξειδικεύσω δε και μιλήσω για το επίπεδο δημοσιογραφίας! Λαμόγια του κερατά! Ευτυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις τύπου Γιώργου Αυγερινού, που δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

21 Μαρ 2007

Πίσω στις μέρες του Σοκ & Δέους


Τέσσερα χρόνια πέρασαν κιόλας από τότε που οι Αμερικάνοι και τα τσιράκια τους εισέβαλαν στο Ιράκ. Και τι πέτυχαν μέχρι τώρα; Σίγουρα, να σπείρουν τον τρόμο και την αβεβαιότητα.

Σαν σήμερα, το 2003, ξεκίνησε η επιχείρηση "Σοκ και Δέος". Τώρα, αν αρχίσω να αναπτύσσω αυτό το θέμα... μάλλον, δεν βλέπω να τελειώνουμε! Έτσι, διάλεξα να σας τα πει καλύτερα, ή μάλλον να σας τα τραγουδήσει, ο γνωστός Καναδο-αμερικάνος ρόκερ, Neil Young. Πρόκειται για το επίσημο βίντεο του κομματιού "Shock and Awe" από το άλμπουμ "Living with War" που κυκλοφόρησε πέρυσι.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Back in the days of shock and awe
We came to liberate them all
History was the cruel judge of overconfidence
Back in the days of shock and awe
Back in the days of "mission accomplished"
Our chief was landing on the deck
The sun was setting on a golden photo op
Back in the days of "mission accomplished"


Thousands of bodies in the ground
Brought home in boxes to a trumpet's sound
No one sees them coming home that way
Thousands buried in the ground

Thousands of children scarred for life
Millions of tears for a soldier's wife
Both sides are losing now
Heaven takes them in
Thousands of children scarred for life

We had a chance to change our mind
But somehow wisdom was hard to find
We went with what we knew and now we can't go back
But we had a chance to change our mind.


Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

20 Μαρ 2007

Η "Σειρήνα" των Pavlov's Dog.

Κατά την διάρκεια των πρόσφατων συναυλιών των Pavlov's Dog στην Ελλάδα, ένα από τα πρόσωπα που τράβηξε - σίγουρα - τα βλέμματα επί σκηνής, ήταν η βιολίστρια. Πάντα χαμογελαστή, με πανέμορφα μάτια, που σε συνδυασμό με τους μαγικούς ήχους του βιολιού της σε ταξίδευαν αλλού. Τ' όνομα της Andrea Young. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Andrea ξεκίνησε τις σπουδές της πάνω στο βιολί σε ηλικία μόλις 2 (ναι καλά διαβάσατε! Δύο!) μόλις χρονών.

Andrea, να 'σαι καλά ,για να σκορπάς πάντα απλόχερα χαμόγελα και μελωδίες.

ΕΠΙΣΗΜΟ SITE: www.andrea-young.com Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Νέα αυτοκόλλητα απο τους Street Panthers

Από το Εθνικό Πανθηροκοπείο εκδόθηκαν επιτέλους τα νέα πολυτελή αυτοκόλλητα! Καταργούνται τα προηγούμενα, «χέστηκα» και τα ρέστα, και θα κυκλοφορεί πλέον μόνο ο νέος γάιδαρος. Σε χαρακτηριστικό σχήμα (ρόμβο) και φωσφορούχο πορτοκαλί χρώμα, ξεκολλάει με μια κίνηση από το προστατευτικό χαρτί (ενώ το παλιό μας έβγαζε την πίστη για να βγει) και έχει στην πίσω πλευρά τις οδηγίες για σωστό και υπεύθυνο κόλλημα.

Η ζήτηση για αυτοκόλλητα αυξάνεται διαρκώς και ανησυχούμε για πόσο ακόμη θα μπορούμε να στέλνουμε δωρεάν. Μέχρι τώρα έχουμε δεχθεί περίπου 350 μηνύματα με επαινετικό περιεχόμενο και δύο απειλητικά για μήνυση. Υπάρχουν πάνθηρες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και δημιουργούνται συνεχώς νέες εστίες. Κατανομή: Θεσσαλονίκη 60%, Αθήνα 25%, υπόλοιπη Ελλάδα 15%.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Σκόπευαν να εξαφανίσουν την Β. Αμερική.

Σύμφωνα με το παραπάνω άκρως απόρρητο Ρώσικο έγγραφο του 1973 (του οποίο καταργήθηκε το απόρρητο του, πρόσφατα) σοβιετικοί στρατιωτικοί μηχανικοί προγραμμάτιζαν να προκαλέσουν την πλήρη εξαφάνιση της βορειοαμερικανικής ηπείρου αλλάζοντας τα μαγνητικά πεδία της Γης.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση του εγγράφου:

«KGB, Σοβιετική Ένωση.
Άκρως απόρρητο.
Μόσχα. 26 Φεβρουαρίου 1973.

Αυτό είναι ένα σχέδιο υποτιθέμενων αλλαγών στη γεωγραφική δομή των ηπείρων της Γης, το οποίο μπορεί να συμβεί ως συνέπεια διορθώσεως του πεδίου βαρύτητας της Γης από την συσκευή A-241/BIS.

[σχέδιο]

Γενικός προϊστάμενος KGB
Andropov
[υπογραφή]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πω πω!! Λέτε αν το κατάφερναν να είχαμε ξεμπλέξει!! Ούτε "Πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία", ούτε εισβολή στο Ιράκ και το Αφγανιστάν! Ούτε τόσους άλλους πολέμους και απειλές που έχει εξαπολύσει η Αμερικανική Αυτοκρατορία.

Από μέσα μου όμως μια φωνή μου λέει: "Κούνια που σε κούναγε CyberComandante"! Οι Ρώσοι δηλαδή καλύτεροι σου φαίνονται; Αλλά κι αν δεν ήταν οι Ρώσοι, μήπως δεν θα μπορούσε κάποιος άλλος να σκορπίσει το κακό. Μήπως η αλήθεια είναι ποιο βαθιά;".

ΠΗΓΗ: English Russia

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

19 Μαρ 2007

Ακούστε Raining Pleasure... κι επιστέφω!Επειδή δεν προβλέπω να προλάβω να δω "τι τρέχει" σήμερα, ακούστε μουσικούλα (σ' απευθείας σύνδεση με Last FM)... κι επιστρέφω.

Μια σειρά από τραγούδια των Raining Pleasure, αφιερωμένα στην Kate. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...