Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

9 Φεβ 2008

Οι απαγορευμένες ειδήσεις του 2006 – 2007.

"Θεωρείται πλέον δεδομένο ότι τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, κατευθυνόμενα άνωθεν, προβάλουν συγκεκριμένες ειδήσεις, στρέφοντας την προσοχή του κοινού μακριά από γεγονότα που μεγάλα κέντρα εξουσίας προτιμούν να αφήνουν στην σκιά...

Φοιτητές, καθηγητές και οι ειδικοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Sonoma, στην Καλιφόρνια, επισημαίνουν τις σημαντικότερες ειδήσεις της τελευταίας διετίας που παρουσιάστηκαν ελάχιστα (ή καθόλου) από τα μεγάλα Αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ".

Μ’ αυτά τα λόγια προλογίζει το "Hellenic Nexus" που κυκλοφορεί (τεύχος 24) ένα άρθρο το οποίο επιχειρεί να παρουσιάσει μερικά από τα πιο σπουδαία γεγονότα της τελευταίας διετίας που πέρασαν στα ψιλά γράμματα των διεθνών ΜΜΕ.

Οι πληροφορίες παρέχονται από το Project Censored, μια ερευνητική προσπάθεια του δρ. Carl Jensen, επίτιμου καθηγητή επικοινωνιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Sonoma στην Καλιφόρνια, η οποία ξεκίνησε το 1976. Στόχος του είναι η ενημέρωση του κοινού, η υπεράσπιση της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και η προσπάθεια για έναρξη συζητήσεων πάνω σε επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στο μονοπώλιο των ΜΜΕ.

Παρακάτω αναφέρω επιγραμματικά αυτές τις ειδήσεις που τα ΜΜΕ φρόντισαν να περάσουν απαρατήρητες από την πλειοψηφία της παγκόσμιας κοινότητας.

  • Κατάργηση του Habeas Corpus (προστασία της ατομικής ελευθερίας του πολίτη έναντι της αυθαίρετης σύλληψης και κράτησης του) στις ΗΠΑ.

  • Πιθανή μετάδοση τοξικών ουσιών σε μελλοντικές γενιές από ένα «δεύτερο γενετικό κώδικα».

  • Ο αμερικανικός στρατός ελέγχει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Αφρικής με πρόσχημα την ανθρωπιστική προστασία στα πλαίσια το παγκόσμιου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».

  • "Knowledge Initiative on Agriculture": Η νεοφιλελεύθερη εισβολή των ΗΠΑ στην Ινδία.

  • Σφαγή στην Αϊτή από δυνάμεις του ΟΗΕ.

  • Aποκάλυψη από την «Action Aid» της κατάχρησης χρημάτων από μεγάλες Αμερικάνικες εταιρείες, τα οποία προορίζονταν για την «ανοικοδόμηση» του Αφγανιστάν.

  • Νέος αντιτρομοκρατικός νόμος στις ΗΠΑ ο οποίος τίθεται ενάντια σε ακτιβιστές για την προστασία των ζώων.

  • Δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να συνδέουν τον Μπιν Λάντεν με την 11η Σεπτεμβρίου.

  • Οι κάλπικες εκλογές του Μεξικού.

  • Οι παρερμηνεία της δήλωσης του Προέδρου του Ιράν, Αχμαντινετζάντ, ότι «το Ισραήλ πρέπει να σβηστεί από το χάρτη», η οποία αποδείχτηκε προϊόν εσφαλμένης μετάφρασης.

Περισσότερα για το θέμα αυτό καθώς και μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα άρθρα στο 24ο τεύχος του "Hellenic Nexus"που κυκλοφορεί.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

4 Φεβ 2008

Ζήτω ο μιγάς!

Απολαύσαμε πάλι μπόλικη βία με πρωταγωνιστές τους Άρειους (αν ήταν παπάδες, πως θα τους έλεγαν;) της "Χρυσής Αυγής" (αλήθεια, Χρυσή Αυγή δεν έλεγαν την οργάνωση του διαστραμένου κ. Crοwley;) οι οποίοι με την τεχνική υποστήριξη της ΕΛ.ΑΣ. κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να πείσουν τους "απίστους" για τις (παπα)Άρειες ιδέες τους.

Επειδή πολλά ειπώθηκαν και πολλά γράφτηκαν, διάλεξα - προς το παρών -να τα πω μουσικά. Ένα μουσικό βίντεο που νομίζω μπορεί να πει πολύ καλά, όλα όσα ήθελα να πω. Αφιερωμένο εξαιρετικά στους λεβέντες της "Χρυσής Αυγής" και των λοιπών φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Το κομμάτι λέγεται "Mestizaje" και σημαίνει "μιγάδας" στα Ισπανικά. Ένα τραγούδι των "Ska-P" που νομίζω αποτελεί μια ωδή στην συναδέλφωση των ανθρώπων και ταυτόχρονα χαστούκι στο ρατσισμό.

Παρακάτω παραθέτω μια μετάφραση των στίχων. Χορέψτε το ξέφρενα για να ξορκίσουμε όλοι μαζί το διάολο του Εθνικισμού.

"Νέγρος Αφρικανός, Ασιάτης της Μέσης Ανατολής,
Ινδιάνος της Αμερικής, Μουσουλμάνος της Αφρικής,
Λευκός Ευρωπαίος, Αβοριγίνας της Αυστραλίας.
Πέντε ήπειροι μέσα στην ίδια καρδιά.

Πολυφυλετικός, πολυπολιτισμικός, πολυφυλετικός, πολυπολιτισμικός.

Από τις Φιλιππίνες, στην κεντρική Αμερική.
Από τον Βόρειο Πόλο ως την Μαδαγασκάρη.
Αυτός ο γαμημένος κόσμος είναι κάτι από το τίποτα και κάτι απ' όλα.
Πέντε ήπειροι μέσα στην ίδια καρδιά.

Πολυφυλετικός, πολυπολιτισμικός, πολυφυλετικός, πολυπολιτισμικός.

Όχι σύνορα, όχι σημαίες, όχι στην εξουσία.
Όχι πλούτος, όχι φτώχεια, όχι ανισότητα.
Κλέβουμε την ουτοπία, αφηνόμαστε στο όνειρο.
Ζήτω ο μιγάδας, συμβίωση συλλογική.

Φώναξε να κάψουν τις σημαίες για την αδελφοσύνη.
Να πέσει ο πατριωτισμός κι ο εχθρικός ρατσισμός.
Λαϊκή κουλτούρα...

Αχ, αχ! Η Δικαιοσύνη που είναι;
Σταυρωμένη στο βωμό του κεφαλαίου.
Η Δικαιοσύνη που είναι;

Ούτε η διαμονή σου, ούτε η ιδεολογία, ούτε το χρώμα.
Καμία διάφορα δεν σε κάνει ανώτερο.
Ανόητε ρατσιστή, αποστασία του ανθρώπινου όντος.
Πέντε ήπειροι μέσα στην ίδια καρδιά".


Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

3 Φεβ 2008

Αίσχος! Μετατρέπουν την δικαιοσύνη στην κυριολεξία σε μπουρδέλο και τα ΜΜΕ σιωπούν!

Ενώ οι Έλληνες δέχονται παθητικά την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ, περιμένοντας σαν λιγούρια πότε θα σερβιριστεί το "επίμαχο" DVD με τις περιπέτειες του σαπιοκοιλιά Ζαχόπουλου... Ενώ ασχολούνται με Μάκηδες και Θέμους χωρίς να καταλαβαίνουν τι βλέπουν και ακούνε... Ενώ σπαταλούν το χρόνο τους με κουτσομπολιά στα πρωινάδικα... Ενώ ασχολούνται με την διαμάχη των "Αγίων Πατέρων"..., δεν αντιλαμβάνονται στο παραμικρό τι στο διάολο πραγματικά συμβαίνει σ' αυτή τη χώρα. Δεν καταλαβαίνουν ότι εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σ' ένα απέραντο μπουρδέλο το οποίο δεν δικαιούται να φέρει το όνομα "Δημοκρατία".

Πριν περίπου ένα μήνα, η δικαστής Γρεβενών κ. Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε βιαίως από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα Κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχτηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.

Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι"μεσάζοντες") σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!

Η κ. Μαργαρίτη - η οποία υπέστη κακοποίηση από μπράβους λόγω αυτών των καταγγελιών - προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων. Όμως, η προσωπική ασφάλεια του κ. Καραμανλή φρόντισε να την απομακρύνει βίαια. Συνεργείο του BBC που βρισκόταν εκεί για άλλο λόγο, κατέγραψε το συμβάν το οποίο μετέδωσε στο ρεπορτάζ που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Το όλο θέμα δεν προβλήθηκε καθόλου από το σύνολο των ΜΜΕ ενώ όπως μπορείτε να διαπιστώσετε το YouTube, κατόπιν "παράκλησης" (από ποιους άραγε;) προσπαθεί (αλλά δεν θα τα καταφέρει) να αποκλείσει την δυνατότητα ενσωμάτωσης του σε ιστοσελίδα.

Ειλικρινά μου προκαλεί αηδία και αποτροπιασμό μόνο η ιδέα ότι το "σπίτι της δικαιοσύνης" είχε μετατραπεί σε άνδρο του trafficking.

Η κ. Μαργαρίτη, όπως δηλώνει στο παραπάνω βίντεο, προτίθεται να πεθάνει για την δικαιοσύνη. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Άλλοι είναι αυτοί που θα πρέπει να πεθάνουν για να ξεβρομίσει επιτέλους αυτός ο τόπος!

Νομίζω αυτή η υπόθεση αφορά όλους μας και οφείλουμε με κάθε τρόπο να σταθούμε δίπλα σ' αυτή την γενναία δικαστή που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, αρκεί να αποκαλύψει το έγκλημα που καλύπτουν οι δήθεν προστάτες του νόμου.

Αναδημοσιεύεστε, φωνάξτε, μιλήστε με γνωστούς σας, στείλτε e-mail, κάντε οτιδήποτε μπορείτε αρκεί να μην θαφτεί αυτή η υπόθεση.

Η δικαιοσύνη είναι υπόθεση όλων μας.

Η υπόθεση πρωτοδημοσιεύτηκε στο GREECE SALONICA αν δεν κάνω λάθος)και έχει δημοσιευτεί ήδη από αρκετούς bloggers.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...