Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

5 Μαρ 2008

Η Greenpeace απαντάει... (περί Κοκακολαστηριοποσίας ο λόγος).

Δεν άργησε να έρθει δια στόματος Greenpeace η απάντηση, σε προηγούμενο ερώτημα μου, που εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται χαζό, αν το ψάξεις όμως λίγο πιο βαθιά (και δεν ανήκεις σ' αυτούς που πιστεύουν ότι η Coca - Cola πάει με όλα), θα καταλάβεις ότι υπάρχει λόγος σοβαρός.

Το Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace, αφού διάβασε την επιστολή μου, την σχετική ανάρτηση καθώς και τα σχόλια των επισκεπτών απάντησε τα εξής:

Αγαπητέ φίλε Μάνο,

Καταρχήν σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία σου με την οργάνωση.Η Greenpeace σε καμία περίπτωση δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε με την Coca Cola ούτε με καμία άλλη εταιρεία.Δεν προωθούμε κανένα προϊόν και με κανένα τρόπο.Είμαστε μη κυβερνητική οργάνωση με συγκεκριμένους και αυστηρούς κανόνες και καταστατικό και λειτουργούμε με βάση την ανεξαρτησία δράσης. Όποτε κάτι τέτοιο θα ήτανε τελείως αντίθετο με τα πιστεύω της οργάνωσης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχαμε μόνο το δικό σου σχόλιο μάλλον δεν κατάλαβες τη λογική της γραφής μας.Επειδή διάβασα όλα τα μηνύματα στο blog νομίζω ότι το προφανές επιχείρημα της ειρωνείας δεν σου φάνηκε αρκετό.

Η φράση αυτή του προέδρου της ΔΕΗ ήταν τόσο πολύ εσφαλμένη (να μην χρησιμοποιήσω άλλη φράση) που απλά έπρεπε να μείνει όπως ακριβώς ήταν και έτυχε να αναφέρει την Coca Cola. Αν ανέφερε την Pepsi ή τη Heineken θα αναφέραμε και εμείς αυτές τις εταιρίες,νομίζω χωρίς φυσικά να θέλω να σε προσβάλλω (δεν είναι ο σκοπός μου άλλωστε όπως ο Blogger που μας υπεράσπισε μεν αλλά με λάθος τρόπο) ότι είναι λίγο υπερβολικό αυτό που ανέφερες. Αλλά όλα τα σχόλια είναι δεκτά και είμαστε υποχρεωμένοι να τα ακούμε και να απαντάμε.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία η διευκρίνηση μπορείτε να ξαναεπικοινωνήσετε στο ίδιο e-mail.

Με εκτίμηση Τμήμα Υποστηρικτών

---------------------------------------------

Από πλευράς μου, εκείνο που θέλω να διευκρινίσω, είναι το ότι δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση ότι η Greenpeace χρηματίζεται από κάποιες εταιρείες. Αν άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο η ευθύνη είναι δική μου. Απλά εστιάζω στην έκφραση. Πιστεύω ότι η λέξη "αναψυκτικό" αρκούσε. Δεν ήταν ανάγκη να χρησιμοποιηθεί η απολύτως ανάλογη έκφραση του "πανέξυπνου" διευθυντή της No 1 ρυπογόνας επιχείρησης της Ευρώπης.

"Η Coca - Cola (νατο πάλι! Την ξαναείπα κι εγώ την κακιά λέξη! Πιπέρι θα μου βάλω στο στόμα) δεν πάει με όλα". Πως να το κάνουμε!

Πάντως, εγώ και τα συμπεράσματα μου έβγαλα από την όλη υπόθεση και το μήνυμα το πήρα και την αυτοκριτική μου την έκανα.

H Greenpeace είναι μια άκρως απαραίτητη οργάνωση για την κοινωνία μας, αλλά ας μην την καταντήσουμε παραχαϊδεμένο παιδάκι. Μπορεί να έχει χαράξει μια αξιόλογη πορεία και να έχει αναπτύξει μια ενδιαφέρουσα πολιτική, όμως η ουσία είναι ότι όλα αυτά θα πρέπει να παραμείνουν ενεργά.

Εν κατακλείδι.
Όποιος δεν βαριέται, ας κάνει μια έρευνα για να μάθει περισσότερα για το ήθος της εν λόγο (δεν το ξαναλέω το όνομα) εταιρείας και τα ανδραγαθήματα της.


Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...