Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

13 Ιαν 2007

ΖΕΝΙΘ -Το περιοδικό της Νέας Παγκόσμιας Αταξίας

Το ΖΕΝΙΘ είναι πραγματικά ένα περιοδικό που ξεφεύγει από τη σαβούρα των ΜΜΕ. Ανεξάρτητη πληροφόρηση, ανατρεπτικά άρθρα, δημιουργική αντίσταση, εναλλακτική άποψη. Είναι σίγουρα ένα must για όλους εσάς που θέλετε να σκέπτεστε ελεύθερα και να έχετε σωστή ενημέρωση.

Η θεματολογία του κινείται σε θέματα όπως: σύγχρονος στοχασμός, αποκαλυπτικές έρευνες, μετα-πολιτική, παρασκήνια, εναλλακτικές τεχνολογίες, προωθημένη επιστήμη, κυβερνητικές συγκαλύψεις, αναλύσεις πίσω από τα γεγονότα, γεωπολιτική, μοντέρνα ψυχολογία, τεχνολογικός πολιτισμός, κ.α.

Στο τεύχος που κυκλοφορεί τώρα, το οποίο είναι το 12ο, μπορείτε να διαβάστε:

  • Βιασμός. Ένας σεξιστικός φασισμός.
  • Αντώνης Κανάκης: "Η τηλεόραση είναι ένα φασιστικό μέσο".
  • Γιώργος Χρονάς. Ο ποιητής των μικρών στιγμών.
  • 20 + 3 πρωτοβουλίες που αλλάζουν τον κόσμο μας.
  • Η προσωπικότητα του Internet.
  • Η άλλη Ελλάδα. Εναλλακτικοί Έλληνες μέσα στην Ελληνική "έρημο του πραγματικού".
  • Θρησκεία. Συμπτώματα οικουμενικής διανοητικής διαταραχής;
  • Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του καρκίνου.
  • Η "αλλαγή" του κλίματος. Τα αεροπλανάκια και τα... πράσινα άλογα.
  • Ρίξτε τον Bush! Όχι βόμβες!
  • κ. ά.
Μέσα στον ένα χρόνο κυκλοφορίας του διάβασα ότι δεν διάβασα ούτε άκουσα πουθενά στον ελληνικό τύπο. Το μόνο που έχω να πω είναι... ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΖΕΝΙΘ!!! Εύχομαι να συνεχίσεις για αιώνες να μας ενημερώνεις με τον ίδιο ανεξάρτητο και ανατρεπτικό τρόπο. Και... μην το ξεχάσω! Τρεχάτε στο περίπτερο τώρα! Μην το σκέφτεστε καθόλου!!

Περισσότερα εδώ. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Ο Firefox απειλεί την Microsoft


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Και πάλι έρχεται στο προσκήνιο ο πόλεμος των browsers μεταξύ Mozilla και Microsoft. Η πρώτη δημοσίευσε ένα blueprint του Firefox 3 σε δική της wiki page, ενώ η εταιρία του Redmond διαδίδει ότι έχει στα σκαριά τον Internet Explorer 8. Πέρα από τον πόλεμο των φημών, αναμένουμε μέχρι το τέλος του 2007 να δούμε τι μας ετοιμάζουν οι δυο εταιρίες.

Η Mozilla στο wiki.mozilla.org/Firefox3/Firefox_Requirements αναφέρει τα σχέδιά της για τον καινούριο Firefox με το κωδικό όνομα Gran Paradiso, που θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του έτους. Ο μεγάλος της στόχος είναι «η βελτιωμένη διαχείριση της πληροφορίας και του περιεχομένου». Αναλυτικότερα, κινείται προς το καλύτερο bookmarking, την διαχείριση των εικόνων, την εκτύπωση, τα microformats, καθώς και το σύνολο των adds-on.
Οι τύποι από την Mozilla αναφέρουν επίσης κάποιες ενδιαφέρουσες «παρατηρήσεις και υποθέσεις» σχετικά με το ενδεχόμενο ενός ή περισσότερων Web Service providers να κυκλοφορήσουν στο άμεσο μέλλον τον δικό τους browser που θα μπορεί να υπερκεράσει τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Firefox. Μήπως εννοούν εδώ τον καλά κρυμμένο browser της Google;

Από το ActiveWin.com μαθαίνουμε επίσης ότι η Microsoft ετοιμάζει μια αναβαθμισμένη έκδοση του Internet Explorer κάπου μέσα στους επόμενους 24 μήνες! Και μετά μας λένε οι πολιτικοί ότι μια βδομάδα είναι παρά πολύς χρόνος...

Η Microsoft γνωρίζει καλά ότι πρέπει να κινηθεί ταχύτερα και πιο δυναμικά για να ανταγωνιστεί τον Firefox, καθώς και τους υπόλοιπους που ενδεχομένως να θέλουν να μπουν στο χώρο αυτό. Ο ίδιος ο Bill Gates, στο συνέδριο του Mix '06 τον περασμένο Μάρτιο σημείωσε ότι οι αναβαθμίσεις θα έρχονται πολύ πιο γρήγορα πια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως κυκλοφορήσει νέα έκδοση του IE μέσα στο 2007.

Στα σχέδια του νέου browser της Microsoft, του οποίου η alpha version κυκλοφορεί ήδη κάπου μέσα στα γραφεία του Redmond, περιλαμβάνονται καινούρια cascading style sheets, καλύτερη υποστήριξη των adds-on και το κλείδωμα ορισμένων ιστοσελίδων για να αποφευχθεί η αυτόματη περιήγηση σε επισφαλή sites. Καλό σημείο πάντως αυτό το τελευταίο. Αναμένουμε.

Πηγή: Pathfinder Tech

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Ο δρόμος για το Γκουαντάναμο

Η ταινία αναφέρεται στην αληθινή ιστορία των τριών νεαρών Βρετανών υπηκόων που κρατήθηκαν για δύο χρόνια στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο στην Κούβα, χωρίς ποτέ να τους απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες. Γνωστοί και ως "Το τρίο του Τίπτον" – αναφορικά με τη γενέτειρά τους, το Τίπτον της Βρετανίας- οι τρεις τους επέστρεψαν τελικά στη Μ. Βρετανία όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς και πάλι να τους δοθεί κάποια επίσημη εξήγηση για τη φρικτή τους δοκιμασία. Η ταινία παρουσιάζει το χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν τους τρεις νεαρούς από τη Βρετανία σε έναν γάμο στο Πακιστάν και στη συνέχεια στο πέρασμα των Αφγανικών συνόρων την ίδια στιγμή που οι Αμερικανοί ξεκινούσαν τις στρατιωτικές τους επιθέσεις εναντίον του, μέχρι την τελική σύλληψή τους από το ΝΑΤΟ και τη φυλάκιση τους στη στρατιωτική βάση "X-Ray" και αργότερα στη βάση "Delta" στο Γκουαντάναμο.

Μια ταινία που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε, κι ας είναι γροθιά στο στομάχι. Δείτε παρακάτω το trailer της ταινίας.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Guantanamo ... dance!


Ένα μουσικό βιντεοκλίπ για το Γκουαντάναμο. Η μουσικοχορευτική άποψη της θηριωδίας. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Ένα παιχνίδι για... Αμερικανάκια


Φαίνεται την σημερινή μέρα θα την αφιερώσω στο αμερικάνικο ζωντανό μνημείο της θηριωδίας, που λέγεται Γκουαντάναμο. Αλλά επειδή δεν θέλω να σας μελαγχολήσω, απλώς να σας προβληματίσω.... ας δούμε το θέμα από μια πιο κωμικοτραγική οπτική γωνία. Μήπως άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας δεν είναι κωμικοτραγικό;

Δείτε λοιπόν αυτή την διαφήμιση που έφτιαξαν κάποιοι, για να προβάλλουν προφανώς, το πως μπορεί να λανσαριστεί στα παιδιά των ΗΠΑ μια τέτοια θηριωδία. Έτσι!! Να ψυχαγωγείται και να εκπαιδεύεται η νέα γενιά!

ΒΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑ!! Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

«Κλείσ' το, απατεώνα Μπους»

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Διαδηλώσεις και εκδηλώσεις καταδίκης της συνέχισης λειτουργίας του Γκουαντάναμο, που έγιναν σε 20 χώρες, σηματοδότησαν χθες την πέμπτη επέτειο από την άφιξη των πρώτων κρατουμένων στην αμερικανική φυλακή, όπου δεν ισχύει καμιάς μορφής δίκαιο. Για την επέτειο ταξίδεψαν από διάφορα μέρη για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους είκοσι ακτιβιστές.

Με τη συνοδεία αρκετών Κουβανών, που με ρυθμό φώναζαν το σύνθημα «Μπους, απατεώνα, κλείσε τη φυλακή», περίπου είκοσι ακτιβιστές κινήθηκαν προς τις εγκαταστάσεις του Γκουαντάναμο. Ανάμεσά τους η διάσημη -πια- ειρηνίστρια Σίντι Σιχάν, που έχασε το γιο της στον πόλεμο του Ιράκ. «Αυτό που κάνει η πατρίδα μου με το Γκουαντάναμο είναι βαθιά αντιαμερικανικό. Όταν μεταχειρίζεσαι τους ανθρώπους σαν ζώα, πληγώνεις όλον τον κόσμο», είπε.

Οι ακτιβιστές έφθασαν ως τη σιδερένια περίφραξη -όριο για την πρόσβαση πολιτών. Για την εκπρόσωπο του Γκουαντάναμο, συνταγματάρχη Τάκερ, η χθεσινή ημέρα ήταν «μια φυσιολογική ημέρα», κατά την οποία δεν ελήφθησαν κάποια ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας για την ομάδα των διαδηλωτών. Λίγες ώρες πριν από την πέμπτη επέτειο της έλευσης των πρώτων κρατουμένων στη βάση, ο αντιναύαρχος Χάρις δήλωσε στο Ασοσιέιτεντ Πρες: «Αυτό που κάνουμε είναι σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος του παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Κρατάμε τους εχθρούς του έθνους, τους τρομοκράτες, εκτός πεδίου μάχης».

Αναπαράσταση φρίκης

Με αφορμή την πέμπτη επέτειο, η Διεθνής Αμνηστία καλεί τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις προς τις ΗΠΑ για να κλείσουν το Γκουαντάναμο και να αποκαταστήσουν το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Ακτιβιστές της οργάνωσης αναπαρέστησαν το Γκουαντάναμο έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, ενώ εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας. Στο Μπέρμιγχαμ, επίκεντρο ήταν το εργοστάσιο που φτιάχνει χειροπέδες για το Γκουαντάναμο. Στην Πράγα, η Αμνηστία ελευθέρωσε πορτοκαλί μπαλόνια, ένα για κάθε έναν από τους 430 κρατουμένους, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας έστησαν ένα κλουβί-κελί και στη Βουδαπέστη έφτιαξαν τούρτα γενεθλίων βαλμένη μέσα σε συρματόπλεγμα. Διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί και στο Τελ Αβίβ, το Τόκιο, την Τύνιδα και έξω από αμερικανικές πρεσβείες στην Ισπανία, τη Δανία και τη Νορβηγία. Στην Ουάσιγκτον, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο.


«Ελιγμός» από Μουν

Το «κλείσιμο» του Γκουαντάναμο ζήτησε χθες με δηλώσεις του ο νέος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο Μπους.

Όταν ρωτήθηκε αν θα θέσει το θέμα στον Μπους απέφυγε να απαντήσει. Τη συνέχιση λειτουργίας της φυλακής, όπου οι ύποπτοι κρατούνται «χωρίς σχετική απόφαση της δικαιοσύνης», καταδίκασε και ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν.

Ο Αντίλ Αλ Ζαμίλ, πρώην κλητήρας σε δημόσια υπηρεσία του Κουβέιτ, ο οποίος συνελήφθη στο Αφγανιστάν ενώ εργαζόταν για φιλανθρωπική οργάνωση, κρατήθηκε στο Πακιστάν και οδηγήθηκε μετά στο Γκουαντάναμο όπου έμεινε τρία χρόνια, είπε με αφορμή την πέμπτη επέτειο: «Οι συγκρατούμενοι μου ζουν στην κόλαση. Προσεύχομαι στο Θεό να τους δώσει υπομονή».

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Γαλλικό - Ασοσιέιτεντ - ΑΠΕ)
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

12 Ιαν 2007

"Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για μια τέτοια πράξη βίας"

Επίθεση με ρουκέτα σήμερα τα ξημερώματα στην Αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα. "Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για μια τέτοια πράξη βίας", δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τσαρλς Ρις. Και ασφαλώς μας έπεισε πλήρως. Τι λόγο να έχει κάποιος να κτυπήσει την πρεσβεία ενός κράτους που σέβεται το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, απελευθερώνει ξένες χώρες από τυραννικά καθεστώτα, βομβαρδίζει φτωχούς λαούς με τρόφιμα και φάρμακα και γενικά φροντίζει την διεθνή τάξη;

Πάντως τέτοια συμβάντα γεννούν πολλά ερωτηματικά για τα πραγματικά κίνητρα αυτών που τα προξένησαν. Διότι σίγουρα δεν σκέφτονται τις επιπτώσεις αυτών των πράξεων. Άρα ή είναι επιπόλαιοι και λειτουργούν με παρωπίδες ή έχουν σκοπό, όντως, να δημιουργήσουν διπλωματικό επεισόδιο με πιθανώς ανεξέλεγκτες προεκτάσεις. Αυτές οι πράξεις δίνουν έδαφος στον υποτιθέμενο εχθρό, πράγμα που πρέπει να μας κάνει πολύ σκεπτικούς και να μας γεμίζει υποψίες.

Ώρα είναι τώρα να πλακώσουν τ' αμερικανάκια και να ψάχνουν για συνεργάτες της Αλ Κάιντα! Αδέρφια, καλύτερα ψάξτε στον Λευκό Οίκο και παρατήστε τους λαούς στην ησυχία τους.

Διαβάστε περισσότερα για την επίθεση. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Ένα τραγούδι για την Greenpeace

Hookers green - Down as she goes

Ένα τραγούδι, ένα βίντεο, για την Greenpeace και τον πλανήτη μας. Ένα οπτικοακουστικό μήνυμα με πολύ όμορφη μουσική. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

At The Gay Bar


Κάποιοι άνθρωποι έχουν την ψυχραιμία να κάνουν χιούμορ με τους μεγαλύτερους εγκληματίες της ανθρωπότητας. Ας είναι καλά οι άνθρωποι, που μας κάνουν και ευθυμούμε, αντί να τρομοκρατούμαστε και να θλιβόμαστε με τα καμώματα αυτών των καθαρμάτων. Η συμβολή τους πιστεύω είναι σημαντική στο να κρατήσουμε το ηθικό μας.

Το δύο καθάρματα ροκάρουν και θέλουν να συναντηθούν σ' ένα... gay bar. Απολαύστε το! Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

11 Ιαν 2007

Περί ζωγραφικής....

Παρ' όλο ότι δεν είμαι ειδήμων στην στη ζωγραφική, αυτό δεν μ' εμποδίζει να έχω τις προτιμήσεις μου και ασφαλώς τις δικές μου απόψεις.

Την λεγόμενη αφηρημένη τέχνη, πάντα την έβλεπα με περίεργο μάτι. Ποτέ δεν πίστεψα ότι έχει την αξία που τις έχουν αποδώσει. Βέβαια η συγκεκριμένη τεχνοτροπία στην ζωγραφική έχει μια ιδιαιτερότητα. Υπάρχουν πίνακες, όπου το κάθε άτομο,αποκομίζει διαφορετική εικόνα παρατηρώντας τους. Είναι όπως όταν παρατηρούμε τα σχεδία του ξύλου πάνω σε μια σανίδα. Ο κάθε παρατηρητής μπορεί να δει διαφορετικές εικόνες πάνω στην σανίδα. Άλλοι πάλι πίνακες θυμίζουν σχέδια μικρών παιδιών και δεν με πείθουν καθόλου ούτε για την καλλιτεχνική αξία τους, ούτε για την ιδιαιτερότητα τους. Ποτέ μου δεν πείστηκα για την αξία ζωγράφων όπως ο Πικάσο. Συγγνώμη αλλά ξέρω πολλούς που θα ζωγράφισαν ανάλογα έργα. Κι αυτή η περίφημη Γκουέρνικα του εν λόγω καλλιτέχνη...! Τι φοβερό στυλ. Mon dieu! Ναί, όντως. Χρειάζεται κάποιος ειδικές ικανότητες και έμπνευση για να φτιάξει ένα τέτοιο αριστούργημα!

Παρ' όλη την απέχθεια μου στην αφηρημένη τέχνη πάντα λάτρευα τον σουρεαλισμό. Οι σουρεαλιστικοί πίνακες είναι η πραγματική απεικόνιση της φαντασίας. Κοιτάζοντας τους νοιώθω να ταξιδεύω σε άλλους κόσμους. Σου δίνουν μια ευκαιρία για μια απόδραση, την οποία έχουμε όλοι. ανάγκη.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε μερικούς τέτοιους πίνακες και... αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

10 Ιαν 2007

Τι παίζει το άτομο!!!


Ο Bobby Mc Ferrin σέ ένα σόλο κονσέρτο. Καλά κατάλαβα ότι κάποιες στιγμές παίζει δύο νότες ταυτοχρόνος... ή με γελούν τ' αυτιά μου;

Απίστευτος!!! Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

ΕλληνοΑλβανικό Hip Hop... και όχι μόνο.

Οι Microphone Snipers δημιουργήθηκαν το 1996 από τους Igli (Αλβανία), Pedro (Ελλάδα), Trigga (Ελλάδα). Στόχος τους να φέρουν τους δύο λαούς πιο κοντά. Για αυτό το λόγο αποκαλούν το σχήμα τους "Βαλκανική Αδελφότητα". Από το site τους (www.micsnipers.com) διανέμουν δωρεάν τα τραγούδια τους.

Παρακάτω παρατίθεται το videoclip του Τούρκου Jöntürk "Refuse, Resist, Say No",στο οποίο συμμτέχουν οι Microphone Snipers, μαζί με τους Cyclefly (Ιρλανδία), Albino (Γερμανία), Big Black Boots (Ρωσία), Sirhot (Τουρκία) και Elnino (Βουλγαρία / Τουρκία).

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Photoshop: Ένα έξυπνο πρόγραμμα.


"Δεν μπορώ να ολοκληρώσω την εντολή αντιγραφής διότι η επιλεγμένη περιοχή είναι άδεια", λέει το Photoshop, αποδεικνύοντας έτσι ότι όχι μόνο είναι το απόλυτο εργαλείο για την επεξεργασία φωτογραφίας, αλλά και το ποιό έξυπνο.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

9 Ιαν 2007

Αμερικάνικη εισβολή στη Σομαλία


Νέο μέτωπο φαίνεται πως ανοίγει η Ουάσιγκτον, όχι μακριά από την διακεκαυμένη ζώνη του Ιράκ. Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν χωριά ισλαμιστών μαχητών στη νότια Σομαλία, όπου κρύβονταν, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, και μέλη της Αλ Κάιντα. Από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι ανάμεσά τους και παιδιά. Η ευρωπαϊκή επιτροπή επέκρινε τους βομβαρδισμούς εκφράζοντας φόβους ότι η σύγκρουση μπορεί να γενικευτεί και να πάρει τον χαρακτήρα αντιπαράθεσης θρησκειών και πολιτισμών. Η κρίση στη Σομαλία ξέσπασε όταν εισέβαλαν στρατεύματα της Αιθιοπίας για να εκδιώξουν Ισλαμιστές αντάρτες που μάχονται κατά της κυβέρνησης του Μογκατίσου.

Δεκάδες νεκροί

Στο στόχαστρο των δύο αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών, δύο χωριά, το Μπαντέλ και το Αφμάντοου πολύ κοντά στα σύνορα με την Κένυα, όπου σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα,.

Τα δυο χωριά σφυροκοπήθηκαν από αεροσκάφος ΑC 130 με αποτέλεσμα όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες δεκάδες άμαχοι να σκοτωθούν.

Άγνωστο παραμένει αν ο καταζητούμενος Φαζούλ Μοχάμεντ, που φέρεται ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων στις αμερικανικές πρεσβείες στο Ναιρόμπι και την Τανζανία το 1998, αλλά και ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Κέρας της Αφρικής, ήταν μεταξύ των νεκρών. Πάντως, η σομαλική κυβέρνηση φαίνεται να είχε δώσει το πράσινο φως για την επίθεση.

Ήταν η πρώτη αμερικανική παρέμβαση στον σομαλικό εμφύλιο πόλεμο από το 1993, οπότε η Ουάσινγκτον έσπευσε - ως μέλος αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στην Σομαλία - να αντιμετωπίσει τους πολέμαρχους. H κατάρριψη όμως δύο αμερικανικών ελικοπτέρων Black Hawk και ο θάνατος 18 Αμερικανών στρατιωτών ανάγκασαν τους Αμερικανούς σε ταπεινωτική αποχώρηση.

Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος Πηγή: ΝΕΤ
9/1/2007 8:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/1/2007 9:33:44 μμ)

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Από την Σεβίλλη στο Μπιλμπάο


Επανέρχομαι με τους Fito & Fitipaldis όπως είχα υποσχεθεί. Αυτή τη φορά με ένα οργανικό κομμάτι σε ζωντανή εκτέλεση. Δώστε βάση στο διάλογο ανάμεσα στις δύο κιθάρες.

Ακούστε το και ταξιδέψτε μαζί τους από την Σεβίλλη στο Μπιλμπάο (Sevilla de Bilbao). Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Masturbate for peace


Ένα ενδιαφέρον φιλειρηνικό κίνημα και μια πρωτότυπη άποψη για την κάμψη των πολεμικών διαθέσεων των στρατιωτών.
"War can wait, masturbate!"
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το Άρθρο 16


  • «Η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες, η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του κράτους»…,
  • «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους…»,
  • «Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της στα κρατικά εκπαιδευτήρια…»,
  • «Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση. Τα ιδρύματα αυτά τελούν υπό την εποπτεία του Κράτους, έχουν δικαίωμα να ενισχύονται οικονομικά από αυτό και λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους που αφορούν τους οργανισμούς τους»…,
  • «Η σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται».
Άρθρο 16 του Συντάγματος

Υπογράψτε κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 στο http://www.arthro16.gr

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

8 Ιαν 2007

Κρητική Λαϊκή Δημοκρατία


Πλήρης Ονομασία: Κρητική Λαϊκή Δημοκρατία (Ελληνικά), Girit Insanlar Cumhuriyet (Τούρκικα)
Σύντομη ονομασία: Κρήτη(Ελληνικά), Girit (Τούρκικα)

Πληθυσμός: 322.000.000 (3 Ιανουαρίου2006 )
Εθνικές ομάδες: Έλληνες(84%), Τούρκοι(15%), Άλλοι(1%)
Θρησκευτικές ομάδες: Χριστιανοί Ορθόδοξοι (82%) , Μουσουλμάνοι(17%) , Άλλοι(1%)
Γλώσσες: Ελληνικά (επίσημη), Τουρκικά (επίσημη), Αγγλικά, και άλλες.
Πρωτεύουσα: Ηράκλειο
Κύριες πόλεις: Ηράκλειο, Χανιά, Σφακιά, Ρέθυμνο, Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Σητεία

Ένοπλες δυνάμεις: 407.200
Σώματα ενόπλων δυνάμεων: Στρατός Ξηράς, Ναυτικό, Αεροπορία, Αντιαεροπορική Άμυνα.
Ανώτατος Διοικητής Ενόπλων Δυνάμεων: Αρχιναύαρχος Γιώργος Κριτσωτάκης.

Μορφή διακυβέρνησης: Πολυκομματική Σοσιαλιστική Δημοκρατία.
Πολιτική υποδιαίρεση πρώτου επιπέδου: 4 Νομοί
Επικεφαλής του Κράτους: Πρόεδρος
Επικεφαλής της Κυβέρνησης: Πρωθυπουργός
Βουλή: Βουλής των Επιτρόπων, αποτελούμενη από 401 μέλη.
Ίδρυση του Κράτους: Ενστερνίστηκε τον Αύγουστο του 1977, τροποποιήθηκε τον Ιανουάριο του 1979.
Σημαντικές ημερομηνίες: 1 Ιανουαρίου1898 (Αυτόνομο από τα νησιά Cassadine), 25 Δεκεμβρίου1999 (Ανεξαρτησία από την Αττική-Ελλάδα)
Εθνικός Ύμνος: Ύμνος στην Ελευθερία, στίχοι Διονυσίου Σολωμού και μουσική Νικολάου Μάντζαρου.
Εθνικό σύνθημα: Ελευθερία ή Θάνατος.

Νόμισμα: 1 ενοποιημένη δραχμή (Udrh), αποτελούμενη από 100 λεπτά*

* Η Κρητική δραχμή αντικαταστάθηκε από την ενοποιημένη δραχμή όταν ιδρύθηκε η οικονομική ένωση μεταξύ Θερμοπυλών και Κρήτης.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Για να μην παρεξηγηθώ, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι για περαιτέρω πληροφορίες θα πρέπει να απευθυνθείτε στην πηγή των παραπάνω πληροφοριών, που είναι το http://www.freewebs.com/nscrete--

Διευκρινίζω ότι η παραπάνω σημαία ήταν η επίσημη σημαία της Αυτόνομη Κρητικής Πολιτείας (1896 - 1913), πριν η Κρήτη ενωθεί με την Ελλάδα. Η παρακάτω ποια είναι;

Τα σχόλια τα αφήνω σε σας. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Ένα τραγούδι για τη μαρτυρική Κανά.


Στις 30 του περασμένου Ιούλη τα Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την βιβλική Κανά. Το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος άνω των 50 πολιτών. Ανάμεσα τους 37 παιδιά. Οι εικόνες φρίκης από την σφαγή της Κανά συντάραξαν την διεθνή κοινότητα.

Σ' αυτό το γεγονός δεν έμεινε αδιάφορη η θρυλική τραγουδίστρια της ροκ, Patti Smith. Συνέθεσε αμέσως το κομμάτι Qana το οποίο και πρόσφερε δωρεάν μέσα από τον διαδικτυακό της τόπο. Επισκεφτείτε το http://www.pattismith.net/news_2006archive.html, διαβάστε τους στίχους και κατεβάστε το τραγούδι. Παραπάνω μπορείτε να δείτε την Patti σε μια ζωντανή εκτέλεση του κομματιού με τον... ανάλογο πρόλογο.

Βέβαια θα πρέπει να αναφέρω ότι αυτή ήταν η δεύτερη σφαγή στην Κανά τα τελευταία χρόνια. Η πρώτη έγινε στις 18 Απριλίου 1996, όταν κατά την διάρκεια συμπλοκής των Ισραηλινών στρατευμάτων με την Χεζμπολάχ, το Ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε την πόλη σκοτώνοντας 106 άμαχους και τραυματίζοντας άλλους 116. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Για να μην ξεχνάμε...




Διαβαίνοντας τα πρώτα σκαλοπάτια του 2007 ρίχνω το βλέμμα πίσω, στο 2006. Ένα από τ' αρνητικά γεγονότα που σημάδεψε αυτή τη χρονιά ήταν η επιδρομή του Ισραήλ (για μια ακόμη φορά) στο Λίβανο. Αυτό μπορεί να δημιούργησε παγκοσμίως μια οργή ενάντια στους Εβραίους όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Δεν είναι όλοι οι Εβραίοι υποστηρικτές του σιωνιστικού, φασιστικού κράτους του Ισραήλ.

Έτσι, αν θα πρέπει να εναντιωθούμε σε κάτι, αυτό είναι οι κρατικές αρχές του Ισραήλ που αναμφισβήτητα είναι στελεχωμένες από άτομα ανήθικα, αιμοδιψή και επικίνδυνα, ακόμα και για τους ίδιους τους Εβραίους.

Στο βίντεο εμφανίζονται εικόνες από την προαναφερόμενη εισβολή. Εικόνες που δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε! Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...