Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

29 Ιουν 2007

Αυτό λέγεται φτώχεια!

Αυτήν τη φωτογραφία την βρήκα σε μια παρουσίαση powerpoint με αστείες εικόνες που μου έστειλε κάποιος φίλος. Συγγνώμη αλλά δεν βρήκα τίποτα το αστείο σ' αυτή τη φωτογραφία. Απλώς σοκαρίστηκα κι ενώ γελούσα με τις προηγούμενες φωτογραφίες, ξαφνικά, μια λύπη με κυρίευσε. Βέβαια σε εμάς τα καλοπερασμένα παιδάκια του δυτικού κόσμου, οι εικόνες αυτές μας φαίνονται γελοίες. Εν αντιθέση, δεν μας φαίνεται καθόλου γελοίο το ότι κατασκευάζουμε πλαστικά μπουκάλια και συσκευάζουμε σε αυτά νερό για να το πουλήσουμε.

Προφανώς έχουμε ξεχάσει τι θα πει φτώχεια. Και δεν εννοώ φτώχεια του στυλ "δεν έχω λεφτά να πάρω αυτοκίνητο" ή "δεν έχω λεφτά να πληρώσω το λογαριασμό του κινητού μου τηλεφώνου" ή "τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να πάρω τo Α γκατζετάκι" ή "πως θα πάρω στο καμάρι μου Levis".

Εννοώ να μην έχεις να φας. Να μην έχεις να προστατέψει τα πόδια σου και να περπατάς ξυπόλυτος. Για αυτό το λόγο ο εικονιζόμενος κατασκεύασε αυτά τα σαντάλια από μπουκάλια νερού (δείγμα της κενότητας του σύγχρονου πολιτισμού μας). Αυτή η εικόνα πρέπει να μας κάνει όλους μας να ντρεπόμαστε άλλα ταυτόχρονα - και βασικά - θα πρέπει να μας προβληματίζει.

Αυτή την εικόνα ονειρεύονται τ' αφεντικά του πλανήτη για όλους μας. Κι εμείς... απλώς έχουμε να διαλέξουμε.

Ή θα γίνουμε ο εφιάλτης τους ή θα γίνουν ο δικός μας.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο...

Δεν πρόλαβα ν' ασχοληθώ με τα αποκαλυπτικά βίντεο με τις σκηνές βίας από τα αστυνομικά τμήματα. Το έκαναν άλλωστε τόσοι άλλοι και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Ήταν πράγματα τα οποία κατά βάθος οι περισσότεροι από μας υποψιαζόμασταν ότι γίνονταν και κάποιο άλλοι είχαν δει κάποια περιστατικά. Όμως όταν τα βλέπεις σε" δημόσια εκτέλεση" ξανά και ξανά, είναι σαν να τρως ένα χαστούκι και ν' αρχίζεις να συνειδητοποιείς την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θέλουμε να πιστεύουμε.

Γι' αυτό θέλω να πω δυο λόγια στους συμπολίτες μου, που συνειδητά ή ασυνείδητα εξακολουθούν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δεν αντιλαμβάνονται ούτε το 1% της πραγματικότητας.

Τα πράγματα είναι απλά, αρκεί ν' ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις. Αν νομίζετε ότι η αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας - όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως - δημιουργήθηκαν για την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη καθώς και για την διατήρηση της τάξης... λυπάμαι αλλά απατάστε οικτρά. Η δημιουργία τους βασίστηκε στην ανάγκη κάποιων ομάδων ή προσώπων στο να εξασφαλίσουν την εξουσία και το πλήρη έλεγχο του λαού και να είναι σε θέση να καταστέλλουν τυχόν αντιδράσεις.

Αν ήταν για να καταστέλλουν την εγκληματικότητα και να προστατεύουν τον πολίτη, τότε τα πράγματα ήταν τέλεια. Τότε ο αστυνομικός θα ήταν φίλος του πολίτη (κάποιοι πιστεύουν ότι έτσι είναι τώρα τα πράγματα) κι εμείς θα ζούσαμε σε μια ιδανική κοινωνία.

Την εγκληματικότητα καθώς και οτιδήποτε άλλο κακό υπάρχει στο κοινωνικό σύστημα των ανθρώπων δημιουργείται και προωθείται από αυτούς που λένε ότι το κυνηγάν και το καταστέλλουν. Ξυπνήστε λοιπόν και αμυνθείτε. Αν συνεχίσετε να κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου θα τους δείτε ξαφνικά μπροστά σας, σαν εφιάλτη.

"Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο!
Άιντε σύμβολο αιώνιο!
Αν ξυπνήσεις μονομιάς,
θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς".

μας τραγουδάει αείμνηστος ο Νίκος Ξυλούρης στο βίντεο που βλέπετε παραπάνω το οποίο αφιερώνω στους συμπολίτες μου καθώς και στους φίλους αστυνομικούς που άθελα τους μπλέχτηκαν στην παγίδα να υπηρετήσουν λάθος αρχές και ιδεώδη.



ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ "ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ".

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

27 Ιουν 2007

Το θρυλικό Rainbow Warrior της Greenpeace στην Κόρινθο



Το Σάββατο στις 30 Ιουνίου, το πλοίο της Greenpeace, “RAINBOW WARRIOR ρίχνει άγκυρα στην Κόρινθο και ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό.

Γνωρίστε και εσείς το ιστορικό πλοίο-σύμβολο της Greenpeace που έχει πρωταγωνιστήσει σε σημαντικές δράσεις της οργάνωσης για την ανάδειξη περιβαλλοντικών προβλημάτων, και το έχουν επισκεφθεί σημαντικές προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, όπως ο Δαλάι Λάμα αλλά και οι U2.

Ελάτε στον χώρο μπροστά από το Λιμεναρχείο της Κορίνθου, επισκεφθείτε τον Πολεμιστή του Ουράνιου Τόξου και ενημερωθείτε από τους εθελοντές και τους ακτιβιστές της οργάνωσης για την εκστρατεία της Greenpeace για τη δημιουργία Θαλάσσιων Καταφυγίων.

Σάββατο 30 Ιουνίου 2007

Ώρες κοινού: 18.00 – 21.00

Πληροφορίες : Μάρθα Γατσίνου & Λένα Καρβουνάκη

Τηλ: 210-38.06.374-5
Fax: 210-38.04.008 Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

24 Ιουν 2007

Αντίο γλυκιά μας ΕΡΤ.

Η αγαπημένη μας ΕΡΤ όπως την ξέραμε - με τα ποιοτικά ψυχαγωγικά και ενημερωτικά προγράμματα τα οποία σέβονταν τον ακροατή - σύντομα θα είναι παρελθόν. Τι εννοώ; Τα λέει όλα το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Ελευθεροτυπίας".


Ανοίγουν την ΕΡΤ σε ιδιώτες.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟ 49% ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση όπως την ξέραμε σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν, καθώς το σχέδιο νόμου για τα ΜΜΕ προβλέπει την «πλάγια» ιδιωτικοποίησή της. Στη νέα θυγατρική εταιρεία της ΕΡΤ, η οποία θα αναλάβει την ψηφιακή μετεξέλιξη όλων των προγραμμάτων μέχρι το 2012, θα μετέχουν και επιχειρηματίες. Η χρηματοδότηση, όμως, του μεικτού σχήματος θα εξακολουθήσει να γίνεται από τους φορολογούμενους αλλά και με παραχώρηση κινητής και ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ.

Η συνέχεια εδώ.>>>>>
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...