Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

15 Σεπ 2007

Nα, ποιοι είναι οι εμπρηστές...


Πριν ακόμη σβήσουν οι καρβουνιασμένες πλαγιές των άλλοτε δασών της Ηλείας, το κράτος (Υπουργείο Οικονομικών και Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) και η τοπική αρχή (Δήμος Ζαχάρεως), φροντίζουν να "αναδασώσουν" μέσω της περιβόητης "ανάπτυξης" την περιοχή της Ζαχάρως.

Τρεις μέρες πριν τις εκλογές, υπογράφηκε - με την παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Π. Δούκα - «προγραμματική συμφωνία» ανάμεσα στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και στο Δήμο της Ζαχάρως, για την κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων σε έκταση 2.5 εκατομμυρίων τ.μ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου: «Η συνεργασία αφορά στην ταχεία ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων σε δημόσιο ακίνητο συνολικής έκτασης 2.593.041,80 τ.μ. και στη σύνταξη προγράμματος αξιοποίησης 780 ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου», ενώ το 75% των εσόδων που θα προκύψουν από την παράδοση της γης στους μεγαλοεπιχειρηματίες θα αποδίδονται στο Δήμο της Ζαχάρως.

Η Πάρνηθα φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει "υποανάπτυκτη". Έτσι λοιπόν ο "κυρίαρχος του βουνού" το περιβόητο καζίνο της Πάρνηθας παίρνει και αυτό το κομμάτι που του αναλογεί. Μια "μικρή" μόνο έκταση 62,5 στρεμμάτων.

Σχετικός σύνδεσμος: http://www.housesingreece.gr/project/xrisochori/gr/perigrafi.php (για του λόγου το αληθές).

ΠΗΓΗ: Athens Indymedia
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

14 Σεπ 2007

Ψήφο σε κανέναν πούστη! Μπουρδέλο το κάνουμε και μόνοι μας!

Ωραία λοιπόν! Ψήφο σε κανέναν! Γιατί όμως; Όλοι ίδιοι είναι; Μήπως βολεύει αυτό το τσουβάλιασμα; Μήπως είναι η ευκολία του να μην σκέπτεσαι, να μην κρίνεις, να μην θυμάσαι, να μην ελπίζεις; Ή μήπως είναι μια βαθύτερη απογοήτευση από ένα σύστημα πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, που σχεδιάζει το μέλλον των αντικειμένων αντί των ανθρώπων; Το μέλλον για μας χωρίς εμάς.


Όπως και να 'χει, πρέπει κάτι να κάνουμε. Για μας πρόκειται! Με την αδιαφορία δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Απεναντίας! Και για να δούμε τα πράγματα λίγο πιο απλά και πιο ουσιαστικά, ας αναρωτηθούμε εν προκειμένω: Ποιος κυβερνάει τη χώρα μας τα τελευταία τουλάχιστον 50(!) χρόνια;

Βασικά δύο κόμματα: Το κυβερνών σήμερα και το απελθών στις τελευταίες εκλογές.
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ Εναλλάξ. Νομίζω λοιπόν πως για να ξέρουμε τι λέμε και να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, ψήφο σε κανένα από αυτά τα κόμματα! Μπουρδέλο το κάνουμε και μόνοι μας!

Αλήθεια, με τα υπόλοιπα κόμματα τι γίνεται; Έχουν ευθύνη γι’ αυτό το μπουρδέλο; Μάλλον έχουν το μερίδιό τους. Βέβαια, το πληρώνουν δυσανάλογα ακριβά. Ο λαός τα κρατάει κάπως στη γωνία. Δεν απαξιώνει την παρουσία τους αλλά και δεν τα εμπιστεύεται σαν εναλλακτική προοπτική. Δεν τους δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να μπουν σφήνα στο δικομματισμό και να τον σπάσουν.

Και μιας και λέμε για το λαό! Αυτόν τον κυρίαρχο κατά τα άλλα λαό, που ένα κρίσιμο μέγεθός του, οι λεγόμενοι αναποφάσιστοι, περιμένουν την τηλεοπτική μονομαχία των αρχηγών για να παραδώσουν την τύχη της χώρας ,τη δικιά τους, των παιδιών και εγγονιών τους στον έναν απ’ τους δύο. Έτσι απλά και τυφλά!

Τελικά ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα; Αυτό το 2-3% των αναποφάσιστων; Κι εμείς οι υπόλοιποι τι κάνουμε; Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι η έκπληξη! Ψήφο σε κανέναν απ’ τους δύο. Κι αν δεν θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα υπόλοιπα κόμματα να δείξουν τι μπορούν να προσφέρουν από μια καλύτερη θέση στο κοινοβούλιο, τουλάχιστον θα πάρουν το μήνυμα:

"Μπουρδέλο το κάνουμε και μόνοι μας!"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το παραπάνω κείμενο απεστάλη στο "Κάτι τρέχει..." με τον εξής προλογισμό: Με αφορμή την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, μια φίλη από τα παλιά μου έστειλε το παραπάνω μήνυμα. Με μια πρώτη ματιά ακούγεται σαν κάτι, ας πούμε έξυπνο ή ανατρεπτικό ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Με μια δεύτερη ματιά τα πράγματα αλλάζουν.

Κανετάκης Γιώργος
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

12 Σεπ 2007

Η σημασία της λέξης "Κάλπη".

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Η Greenpeace Ελλάς απαντάει...

Προσφάτως απέστειλα e-mail στο Ελληνικό γραφείο της Greenpeace, θέτοντας το ερώτημα, "γιατί η οργάνωση δεν συμμετείχε ενεργά στην ολοκληρωτική καταστροφή των δασών (και όχι μόνο) η οποία συνέβη τελευταία στη χώρα μας". Το ερώτημα διατυπώθηκε και σε προηγούμενη ανάρτηση.

Χθες λοιπόν, έλαβα το ακόλουθο e-mail με το οποίο το Ελληνικό Γραφείο της Greenpace απαντάει στο προαναφερθέν ερώτημα.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αγαπητέ φίλε,

Καταρχήν σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την οργάνωση.

Ίσως κάποιοι να προτιμούσαν μια οργάνωση που θα έβγαινε σήμερα δημόσια και θα μιλούσε για ένα θέμα χωρίς να το γνωρίζει για λόγους εντυπωσιασμού. Σκεφτείτε πως θα ήταν πολύ εύκολο να στέλναμε κάποιους εθελοντές στα καμένα πριν λίγες μέρες και να φωτογραφιζόντουσαν μπροστά στα καμένα. Να παίξουμε και εμείς αυτό το "επικοινωνιακό" παιχνίδι. Δυστυχώς, πολύς κόσμος θα μας κατηγορούσε λιγότερο τότε. Κατά την άποψή μας αυτό θα ήταν ανήθικο και δεν θα το κάνει ποτέ αυτή η οργάνωση. Δεν ντρεπόμαστε να σωπαίνουμε εκεί που δεν γνωρίζουμε.

Η οργάνωση αυτή είναι μια χούφτα άνθρωποι στην χώρα μας. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να ασχοληθούν με όλα τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον. Γι' αυτό έχουμε θέσει κάποιες προτεραιότητες τις οποίες δεν μπορούμε να αλλάζουμε ανάλογα με την επικαιρότητα. Αυτό δεν θα ήταν σοβαρό από μέρους μας.

Δεν σημαίνει πως δεν θα συμμετέχουμε όπως μπορούμε ούτε πως είμαστε ελιτιστές και αφ'υψηλού. Είμαστε ειλικρινείς. Και πραγματικά λυπούμαστε που σας απογοητεύσαμε. Ελπίζουμε πως η στάση μας και η δράση μας θα σας ξανακερδίσουν στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε.

Σας ευχαριστούμε ειλικρινά για το σχόλιό σας.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Ξυπνήστε με όταν τελειώσει ο Σεπτέμβρης!

Δεν μπορώ να βλέπω αυτά που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες. Μιλάω για το θράσος και υποκρισία των πολιτικών και την ηλιθιότητα του μεγαλύτερου μέρους των Ελλήνων πολιτών.
Γι' αυτό, ξυπνήστε με όταν τελειώσει ο Σεπτέμβρης!



Song: "Wake me up when September ends" by "Greenday" live in Milton Keynes (2005) Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...