Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

29 Ιαν 2008

Σπουδάστε στα.. Mc Donald's!

Δεν έφταναν τα σκουπίδια που ταΐζουν το κόσμο, τώρα θα ταΐζουν και πνευματικά σκουπίδια με την αιγίδα της Μ. Βρετανίας. Όσο λοιπόν κι αν μας εκπλήσσει η αλυσίδα Μακ Ντόναλτς θα μπορεί να προσφέρει κρατικά αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών, από το ερχόμενο φθινόπωρο, στους υπάλληλους της. Ο τίτλος που θα αποκτούν θα είναι ισότιμος με A-level, ενός από τα διπλώματα δηλαδή που είναι απαραίτητα για την είσοδο στα βρετανικά πανεπιστήμια.

Για όσους δεν ξέρουν τα Μακ Ντόναλτς λειτουργούν στις ΗΠΑ το «Πανεπιστήμιο Χάμπουργκερ» από το 1961. Όμως είναι η πρώτη φορά που μια εμπορική επιχείρηση θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει κρατικά αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.

Εκπρόσωπος της Μακ Ντόναλντς, απαντώντας σε κατηγορίες ότι η αναγνώριση τέτοιων διπλωμάτων σημαίνει ότι υποβαθμίζεται η ποιότητα της εκπαίδευσης, δήλωσε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εταιρείας θα πληρεί τα ίδια αυστηρά κριτήρια με τα παραδοσιακά προγράμματα. Εδώ και καιρό οι Ευρωπαίοι επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να εκφράζουν την ανησυχία τους για το ότι τα υπάρχοντα πανεπιστήμια δεν εκπαιδεύουν όπως πρέπει του μελλοντικούς υπηρέτες τους. Έτσι η Μακ Ντόνατλτς, ήρθε να κάνει τη αρχή. Τι να τους κάνεις τους υπάλληλους που σκέφτονται ελεύθερα; Ίσα - ίσα που είναι επιζήμιοι και επικίνδυνοι. Κουρδισμένα ρομποτάκια. Έτσι πρέπει.

Η κυβέρνηση βέβαια δηλώνει ότι τα νέα διπλώματα αποτελούν μέρος της πολιτικής της για την εκπαίδευση και τη μείωση της ανεργίας. Ασφαλώς, μόνο που για να βρεις δουλειά πρέπει να είσαι κουρδιστό ρομποτάκι και να μην αντιδράς, ούτε να καταγγέλλεις τα εγκλήματα που θα εμπίπτουν στην προσοχή σου.

[Σπουδάστριες των Mc Donald's εν ώρα μελέτης.]
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Στα πλοκάμια της Microsoft.

Με τελετές και φανφάρες, κίβδηλους εναγκαλισμούς και χειραψίες, μεγάλα λόγια και επιδείξεις, ολοκληρώθηκε και επισφραγίστηκε η συμφωνία της Microsoft με το Ελληνικό Δημόσιο. Συγνώμη! Η παράδοση του Ελληνικού Δημόσιου στα πλοκάμια της Microsoft, ήθελα να πω.

Στην αγκαλιά μια μεγαλοεταιρείας που με δόλιους και φασιστικούς χειρισμούς, κατάφερε να γίνει παγκόσμιο μονοπώλιο στην πληροφορική, παραγκωνίζοντας τους ανταγωνιστές της με ύπουλο τρόπο. Η πορεία της Μicrosoft είναι κτισμένη πάνω στην πονηρία, στην κλεψιά και τον δόλο.


Έχω πάθει πλάκα διαπιστώνοντας ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μου πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλο λειτουργικό σύστημα από τα Windows. Πας να αγοράσεις έναν υπολογιστή και σου τον σερβίρουν με Windows, μη αφήνοντας σου άλλη επιλογή. Και να ήταν τουλάχιστον εντάξει, να πάει στο διάολο. Καμία έκδοση των Windows δεν έχει βγει χωρίς προβλήματα. Το αποτέλεσμα; Το ξέρετε όλοι! Ή μάλλον το έχετε βιώσει.

Κολλήματα του υπολογιστή, μηνύματα σφαλμάτων και crash του Explorer, με αποκορύφωμα την περιβόητη "Blue Screen of Death". Κι αν κάνεις τακτικά προσθαφαίρεση προγραμμάτων (άκου να δεις) επιβαρύνεται το σύστημα!!! Αυτές και πολλές ακόμα εκπλήξεις περιμένουν τον άμοιρο χρήστη των Windows, ο οποίος - επειδή δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν κι άλλα λειτουργικά πιο αξιόπιστα από τα οποία κάποια είναι και ΔΩΡΕΑΝ - τραβάει τα μαλλιά της κεφαλής του εκτοξεύοντας βρισιές και κατάρες κατά τις νέας τεχνολογίας.

Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε ότι χειρότερο λειτουργικό σύστημα από τα Windows της Microsoft δεν έχει ακόμα εμφανιστεί στον πλανήτη. Τώρα, πως κατάφερε να επιβληθεί παγκόσμια; Πολύ απλά. Με το να κλέβει ιδέες ευφυών ανθρώπων, με μίζες σε κατασκευαστές hardware και άλλους ανθρώπους κλειδιά, γλύφοντας, έρποντας και ρουφιανεύοντας.

Στην αντίπερα όχθη έχουμε την "Apple Computers". Το αντίπαλο δέος! Μια ακόμα εταιρεία με τα χαρακτηριστικά της Microsoft, άλλα... με σαφή καλύτερα προϊόντα αν και κάποιες φορές κάπως τσιμπημένα στη τιμή. Το λειτουργικό σύστημα της Apple είναι σαφώς πιο αξιόπιστο, όμως... και η Apple είναι μια μεγαλοεταιρεία με παρόμοιες βλέψεις. Να βάλει δηλαδή τους καταναλωτές στο σακί.

Ο μεγάλος όμως αντίπαλος όλων αυτών των corporation, έρχεται από τον χώρο του "Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα" και ακούει στο όνομα Linux. Είναι σταθερό, δωρεάν και ασφαλή. Είναι το δώρο κάποιων ανθρώπων προς την κοινωνία. Μόνο που οι μεγαλοεταιρείες σαν την Microsoft έχουν φροντίσει να στρώσουν το δρόμο του με αγκάθια. Δίνοντας μίζες στους κατασκευαστές hardware προσπαθούν να το αφήσουν χωρίς υποστήριξη. Όμως, ακόμα κι έτσι, όχι μόνο έχει καταφέρει να επιβιώσει, αλλά έχει αρχίσει να βρίσκει τρόπους να ξεπερνά αυτά τα εμπόδια κατακτώντας όλο και περισσότερους χρήστες. Έχει κυκλοφορήσει (και κυκλοφορεί) σε πολλές διαφορετικές διανομές, με κορυφαία κατά την ταπεινή μου γνώμη, το Ubuntu 7.10.

Την στιγμή που η χώρα μας υπογράφει με τη Microsoft, τα Σκόπια χρησιμοποιούν την αφρόκρεμα του ΔΩΡΕΑΝ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (Ubuntu) για να εξοπλίσουν τα σχολεία τους (Βλέπε κι εδώ). Τώρα θα μου πείτε είναι επειδή δεν έχουν λεφτά. Ωραία, και η Γαλλία που εξοπλίζει τα υπουργεία και της δημόσιες υπηρεσίες της με Linux, δεν έχει λεφτά; Μια ολόκληρη Κίνα που επενδύει στο Linux, είναι χαζή. Όχι, βέβαια! Απλώς ο κ. Αλογοσκούφης, ο κ. Καραμανλής και οι λοιποί συγγενείς είναι πιο έξυπνοι. Μήπως θα πρέπει να πάνε καμιά βόλτα μέχρι τα Σκόπια για να δούνε πως γίνεται η αξιοποίηση του Ελεύθερου Λογισμικού;

Αλλά ξέρουνε αυτοί τι κάνουν; Μπορεί η συμφωνία να είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, είναι όμως υπέρ της τσέπης τους. Άλλωστε ο "Βασίλης Πόρτας" ξέρει να κάνει τη δουλειά του. Δηλαδή πληρώνει και την κάνει. Κι έτσι η Δημοκρατική κυβέρνηση της Ν.Δ., αποφάσισε δημοκρατικά να μας παραδώσει στην αγκαλιά της Microsoft.

Σύσσωμη ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης, όμως με βάση τις "δημοκρατικές διαδικασίες", η απόφαση είχε παρθεί. Εξέχουσα ήταν η αντιπρόταση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. που ζήτησε:

- Δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ για όλους τους μαθητές και φοιτητές. Πλήρη εξοπλισμό των σχολείων με υπολογιστές, εποπτικά μέσα και προσβάσεις σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες.
- Χρησιμοποίηση ελεύθερου λογισμικού στα σχολεία. Να μην παραδοθούν τα νέα «έξυπνα» σχολεία στο μονοπώλιο της Microsoft.
- Αξιοποίηση του ελεύθερου λογισμικού στο δημόσιο τομέα.
- Ενίσχυση της ελληνικής δημιουργίας λογισμικού ανοιχτού κώδικα.
- Αποδέσμευση της πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής από τον εναγκαλισμό της Microsoft.
- Αύξηση των κονδυλίων για έρευνα στις νέες τεχνολογίες, ώστε να προσεγγίσουν το μέσο όρο της Ε.Ε.


Άλλα... είπαμε! Νίκησε η Δημοκρατία... η Νέα!

Στο εν Αθήναις λόγο του, ο Βασιλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο "όραμα" του.

Φίλε Βασιλάκη, το όραμα σου (ξέρεις, αυτό που δεν τολμάς να πεις δημοσίως) είναι ο εφιάλτης μας. Και το δικό μας όραμα είναι αντιστοίχως ο δικός σου εφιάλτης. Κι επειδή τα συναισθήματα είναι αμοιβαία σου υποσχόμαστε ότι δεν θα πάψεις να έχεις εφιάλτες.

Και τώρα αγαπητοί μου αναγνώστες... ενός λεπτού σιγή!! Προς τιμήν του ήρωος Νοέλ Γκοντάν. Τι;;; Δεν ξέρετε ποιος είναι αυτός; Είναι εκείνος που έκανε αυτό.

Υ.Γ. Αν θέλετε να δείτε τι είναι και πως λειτουργούν οι μαγαλοεταιρείες όπως η Microsoft, σας προτείνω να δείτε την ταινία - ντοκιμαντέρ "The Corporation" ή να κατεβάσετε ολόκληρο το DVD (με Ελληνικούς υπότιτλους).
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

28 Ιαν 2008

Αυτός εκοιμήθη. Εμείς πότε θα ξυπνήσουμε;

Εκοιμήθη ο Ανώτατος Άρχων της Εκκλησίας της Ελλάδος, λένε τα ΜΜΕ. Εκοιμήθη…! Λες και πριν είχε αϋπνίες! Βλέπετε οι Ιεροί Άρχοντες τελειώνουν την επίγεια ζωή τους κοιμούμενοι. Εν αντιθέση εμείς οι κοινοί θνητοί, απλώς ψοφούμε.

Εντάξει! Αυτός εκοιμήθη! Εμείς όμως που κοιμόμαστε όρθιοι εδώ και αιώνες, πότε θα ξυπνήσουμε για να δούμε το παιχνίδι που παίζεται πίσω απ’ τη πλάτη μας.

Έχουμε λέει τετραήμερο πένθος. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστια και η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη. Η σωρός θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου, παρακαλώ, ενώ μπάντα και πεζοπόρο τμήμα από τα τρία σώματα των ενόπλων δυνάμεων θα αποδώσει τιμές. Ταυτόχρονα θα ηχούν κανονιοβολισμοί από το Λυκαβηττό. Την δε ημέρα της κηδείας δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Το ανεξίθρησκο Ελληνικό Κράτος λοιπόν, αποδίδει τιμές αρχηγού κράτους σ’ ένα θρησκευτικό αρχηγό. Το ίδιο θα έκανε και για ένα αρχηγό άλλου θρησκεύματος; Φυσικά όχι. Διότι η ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα περνά μέσα από τον έλεγχο της Χριστιανορθόδοξης Εκκλησίας. Όλο αυτό το τελετουργικό απόδοσης τιμών αρχηγού κράτους αποκαλύπτει πλήρως το εξουσιαστικό κατεστημένο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αλλά ποιος να το δει; Οι κοιμώμενοι Νεοέλληνες;

Ποιος ήταν λοιπόν ο Χριστόδουλος στον οποίον αποδίδονται τώρα τόσες τιμές;

Την μαύρη επταετία 1968 – 1974 ήταν γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και μαζί με τον τότε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όρκισαν την κυβέρνηση των Συνταγματαρχών. Από τη θέση αυτή διάβαζε αναγκαστικά τις επίσημες επιστολές του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών προς την Ιερά Σύνοδο, στις οποίες περιέχονταν διαμαρτυρίες για τα βασανιστήρια που λάμβαναν χώρα στην Ελλάδα την περίοδο εκείνη. Παρ’ όλα αυτά ο Χριστόδουλος μετέπειτα δήλωνε:

«Ομολογώ ότι δεν ήξερα πως γίνονταν βασανιστήρια, πως υπήρχε ΕΑΤ-ΕΣΑ. Όλα αυτά ήρθαν στο φως μετά. Δεν πειράζει, μπορεί να τα ήξερε ο τότε αρχιεπίσκοπος, αν τα ήξερε και σιώπησε έκανε άσχημα. Στον κύκλο μου δεν είχα ακούσει τέτοια πράγματα, δεν άκουγα ξένους σταθμούς, εκ των υστέρων τα έμαθα. Θα πει κανείς ότι ήμουν βαθιά νυχτωμένος. Μπορεί γιατί εγώ τότε σπούδαζα».

Σε αντίθεση με όσα έλεγε ο Χριστόδουλος έθεσε την πολυμάθεια του στην υπηρεσία των φασιστών της 21ης Απριλίου, υποστηρίζοντας με νομικά συγγράμματα το απεχθές έργο τους. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Χριστόδουλος είναι ο μοναδικός Ιεράρχης ο οποίος παρασημοφόρησε Έλληνα πολιτικό άρχοντα. Τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Αλλά και μετά το 1974, εξακολουθούσε να υπηρετεί ιδεολογικά τη χούντα, συνεχίζοντας ν’ αρθρογραφεί στην φυλλάδα των "νοσταλγών" , "Ελεύθερο Κόσμο". Μιλούσε δε με νοσταλγία για την «επανάσταση», αναφερόμενος στη Χούντα.

Ιδιαίτερη δε ήταν η σχέση του με τον νεοεθνικόφρονα Γεώργιο Καψάλη της εφημερίδας "Στόχος". Συνεργάστηκαν στενά στη διοργάνωση εκδηλώσεων ενώ ο Χριστόδουλος δεν παρέλειπε στις επιστολές του να επευφημεί τον εκδότη της φασιστικής εφημερίδας. «Έχουμε ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους", έλεγε προβάλλοντας τον ως πρότυπο "Ελληνοκεντρικού και Ελληνόψυχου και ταυτόχρονα Χριστιανοκεντρικού και Ορθόδοξου".

Πρωτοστάτησε στο ηλεκτρονικό και μη φακέλωμα των Ελλήνων και επί Χούντας και επί μεταπολίτευσης (βλέπε Ταυτότητες), πράγμα το οποίο δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει μιας και οι θέσεις της Εκκλησίας είναι γνωστές από παλιά. Πάντα η Εκκλησία έκανε τα στραβά μάτια όταν τίθοταν θέματα περί δημοκρατίας και ελευθερίας των πολιτών. Πάντα ακολουθούσε την εξουσία αδιαφορώντας για τα προβλήματα των πολιτών.


Αφάνισε τον Αρχαιοελληνικό πολιτισμό και τάχθηκε πάντα με τον κατακτητή, είτε ήταν Ρωμαίος, Βυζαντινός, Οθωμανός, Γερμανός (ολόκληρη η Αθωνική Πολιτεία ζήτησε και εξασφάλισε την προστασία του Χίτλερ). Πάντα φρόντιζε να εξασφαλίζει τα προνόμια της όσο κι αν αυτά κόστιζαν στο δύστυχο λαό.

Σε λίγο - πολύ πιθανώς – θα θελήσουν να κάνουν τον Χριστόδουλο άγιο. Όπως έκαναν το κάθαρμα που η επίσημη ιστορία ονόμασε Μέγα Κωνσταντίνο (προσάπτοντας του έτσι το προσωνύμιο που δίνει σ’ όλα τα «Μέγα» καθάρματα).

Αυτό λοιπόν τον «αξιέπαινο» άτομο τιμούν σήμερα οι «δημοκρατικοί» άρχοντες μας με τιμές αρχηγού κράτους, τονίζοντας άθελα τους το πόσο ψεύτικη είναι η δημοκρατία μας. Γιατί άλλωστε να μην τον τιμήσουν; Όμοιος τους δεν είναι; Σκοταδιστής και δημαγωγός, όπως κι αυτοί.

Ένας ακόμη «φωτισμένος» άρχων έφυγε και σύντομα (μετά από τη σχετική μάχη) θα ακολουθήσει ένας άλλος. Ένας ακόμη από αυτούς που εδώ και αιώνες διακηρύσσουν ότι θα φέρουν το φως στην ανθρωπότητα αποκαλύπτοντας την συμπαντική αλήθεια. Τι κρίμα όμως που τα γεγονότα δείχνουν το αντίθετο. Εδώ και τόσους αιώνες, όλοι αυτοί οι «φωτισμένοι» άρχοντες, τίποτ’ άλλο δεν κάνουν από το να στερούν από τον λαό την αλήθεια γεμίζοντας τον κάθε λογής ψέματα και σπρώχνοντας τον όλο και πιο βαθιά μες στο σκοτάδι, αποκόπτοντας με βία τον ομφάλιο λώρο της γνώσης.

Τώρα που πέθανες αγαπητέ Δούλε του Χριστού, όλοι πλέκουν το εγκώμιο σου. Όλα τα ΜΜΕ σύσσωμα εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για σένα κι ας σου τα 'χωναν παλιότερα. Μιλούν εκ μέρους όλων μας λέγοντας πόσο θλίβονται όλοι οι Έλληνες. Πόσο ψεύτες είναι! Πόσο κρετίνοι! Κανένας τώρα δεν τολμάει να μιλήσει για το πραγματικό βίο και πολιτεία σου. Και ξέρεις κάτι! Κανένας άνθρωπος με αγάπη στην αλήθεια, στη γνώση και στον συνάνθρωπο δεν πρόκειται να λυπηθεί για την απώλεια ενός σκοταδιστή και εχθρού της Δημοκρατίας και της αλήθειας, όπως εσύ.

Έχε γεια άρχοντα Χριστόδουλε! Δεν θα κλάψω για σένα. Και να το ήθελα δεν έχω άλλα δάκρυα. Τα ξόδεψα στον αποχωρισμό της Βασιλικής, της Αμαλίας και κάποιων άλλων ασήμαντων οντοτήτων, που δεν έχουν το κάλλος σου.

Έχε γεια κι ελπίζω να μην ξανακούσω ποτέ ξανά για σένα. Ελπίζω μαζί σου να σβήσει το βασίλειο του σκότους το οποίο αντιπροσώπευες. Κοιμήσου Άγια Άρχοντα του Σκότους τον ύπνο του δικαίου! Αν και πολύ αμφιβάλω αν σε αφήσουν ήσυχο οι αρχαίες Ερινύες!

Και σε μας τους ζωντανούς και ποταπούς... καλή υπομονή παιδιά! Αρχίζει η "Χριστοδουλιάδα".
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

27 Ιαν 2008

Το βαλς του εργάτη ¡Somos la revolución!


Ένας ύμνος για την εργατική τάξη από την Ισπανία.

Ξεκινώντας την καριέρα τους το 1994 οι Μαδριλένιοι Ska-P μπορούν να καταταχθούν στα αναρχοαριστερά μουσικά συγκροτήματα με ριζοσπαστικές απόψεις. Αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή ska συγκροτήματα της Ισπανίας, αλλά και της Ευρώπης γενικά. Το όνομα τους είναι ένα λογοπαίγνιο. Σημαίνει Ska-Punk, όμως η προφορά του στα ισπανικά (εσκά-πε) σημαίνει "διαφυγή, δραπέτευση".

Το "El Vals del Obrero" (Το βαλς του εργάτη) είναι από το ομώνυμο άλμπουμ του 1996. Το βίντεο αυτό ουσιαστικά αποτελεί ένα slide show με σχετικές εικόνες. Πολύ χαρακτηριστικό είναι το εξώφυλλο του άλμπουμ.

Απεικονίζει ένα τυπικό Ισπανό άρχοντα, με όλα τα σχετικά που τον κάνουν το σύμβολο του καπιταλισμού. Στην γραβάτα του υπάρχει μια χρυσή καρφίτσα μ' έναν αετό, σύμβολο του δικτατορικού καθεστώτος του Φράνκο, ενώ χειραγωγεί σαν μαριονέτα ένα εργάτη ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει.

Εάν σας αρέσει το κομμάτι, δείτε και το παρακάτω βίντεο, το οποίο αποτελεί μια πολύ καλή ζωντανή εκτέλεση του "El Vals del Obrero".


Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...