Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

2 Σεπ 2007

Ντροπή! Στην έσχατη οικολογική καταστοφή της χώρας μας, η Greenpeace απέχει!

Μπήκα στην ιστοσελίδα της Greenpeace Ελλάς για να δω τι δράση ανάλαβε για τις πυρκαγιές και την συνεχόμενη οικολογική καταστροφή (και όχι μόνο) και μου ήρθε η ακόλουθη κεραμμύδα στο κεφάλι:


"Όλοι μας στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace είμαστε συγκλονισμένοι από το μέγεθος της καταστροφής εξαιτίας των πυρκαγιών και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές που μαίνονται στη χώρα.

Το γραφείο μας έχει διακόψει όλες τις δραστηριότητές του προς το παρόν.

Η Greenpeace δε συμμετέχει ενεργά στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Δεν έχουμε την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία. Το προσωπικό και οι εθελοντές μας δεν έχουν εκπαιδευτεί στην κατάσβεση πυρκαγιών. Αν κάποιος δεν ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που πάει να λύσει. Αφήνουμε αυτό το έργο στους ειδικούς.

Σε σχέση με την πιθανότητα να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις φωτιές και τις κλιματικές αλλαγές, η Greenpeace πιστεύει πως ο εξαιρετικά ξηρός χειμώνας, οι καύσωνες και οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού έχουν σχέση με τις προβλεπόμενες επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στη χώρα μας. Αν και οι πυρκαγιές δεν ξεκίνησαν απ’ αυτό, είναι σίγουρο πως βρήκαν ιδανικές συνθήκες για να επεκταθούν.

Άλλοι παράγοντες που συχνά συμβάλλουν σε πυρκαγιές στην Ελλάδα είναι οι χιλιάδες ανεξέλεγκτες χωματερές, ιδιώτες (συνήθως αγρότες και κτηνοτρόφοι) που καίνε ξερά χόρτα (προφανώς σε λάθος μέρος) και το ίδιο το κράτος που αρνείται να προχωρήσει σε κτηματολόγιο, δασικούς χάρτες, καθορισμό χρήσεων γης κλπ. Προφανώς, πάντα υπάρχει χώρος για κερδοσκόπους, κακόβουλους και διεστραμμένους. Η κοινωνία μας (κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, πολίτες) καλείται να ελαχιστοποιήσει αυτό τον χώρο.

Η Greenpeace θα συνεχίσει τη δράση της, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Με αυτό τον τρόπο ελπίζουμε ότι θα αποφύγουμε στο μέλλον φυσικές καταστροφές που συνδέονται με τις κλιματικές αλλαγές. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, αναζητούμε τρόπους για να παράσχουμε ουσιαστική βοήθεια σε θύματα των πυρκαγιών".

--------------------------------------------------------

Συγχαρητήρια!! Δηλαδή, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και σιγοσφυρίζουμε αδιάφορα!! Που πήγε ο ακτιβισμός; Δεν λέω, για να συμμετέχεις ενεργά σε πυρόσβεση, σίγουρα θα πρέπει να είσαι εκπαιδευμένος σ' αυτό και να διαθέτεις τα μέσα. Όμως... τουλάχιστον, μια διαμαρτυρία για την κρατική αδιαφορία, κάποια εναλλακτική δράση προς βοήθεια των πληγέντων. Τέλος πάντων, κάτι να κάνουν!!! Κι όχι τα παρατάμε, δεν αναλαμβάνουμε δράση!!! Αν είναι δυνατόν!!

Επίσης δεν βλέπω σαφή τοποθέτηση. Απλά αναμάσημα λέξεων. Λες και τρέμουν την κρατική εξουσία! Τι να πώ!! Έχω μείνει άφωνος και εξοργισμένος!!!

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η GREENPEACE...
ΑΛΛΑΖΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ!

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να διευκρινίσω ότι είμαι από βρεφικής ηλικίας υποστηρικτής της οργάνωσης, γνωρίζω τον τρόπο τον οποίο λειτουργεί, αλλά εδώ κάτι δεν πάει καλά. Δεν ξέρω ποιανού (από το Ελληνικό γραφείο της Greenpeace) ήταν απόφαση, όμως, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τέτοιες αποφάσεις πλήττουν θανάσιμα το κύρος της οργάνωσης και πληγώνουν επικίνδυνα τα αισθήματα των ανθρώπων που τόσα χρόνια τώρα την εμπιστεύονται.

Όποιος πήρε αυτήν την απόφαση, να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη!

Μπορείτε κι εσείς αν θέλετε να τους στείλετε τις διαμαρτυρίες και τις προτάσεις σας κάνοντας κλικ εδώ. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...