Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

21 Απρ 2007

Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα!


Ένας μικρός φόρος τιμής στους ανθρώπους που βασανίστηκαν ή σκοτώθηκαν από μια συμμορία διεφθαρμένων καθαρμάτων κατά την περίοδο 1967 - 1974.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Παπαγελάς ή ...


Συνέντευξη του Στυλιανού Παττακού σε αμερικάνο δημοσιογράφο. Ακούστε την για να μάθετε ότι, ο στρατιωτικός νόμος επιβλήθηκε τότε, για... ψυχολογικούς λόγους. Λέει και άλλα ωραία ανέκδοτα. Ναι, από black humour είναι άπιαστος! Και το "αγγλικό"... τι όμορφα το κελαηδάει!! Τι λέει το άτομο;;;

Η συνέντευξη είναι από την εκπομπή "Φάκελλοι" του απεσταλμένου των Ηνωμένων Πολιτειών Alex Papachelas, η οποία μεταδόθηκε από το MEGA στις 3 Απριλίου. Τώρα τι να πω για την εκπομπή; Ας τα πει άλλος καλύτερα.

Διαβάστε εδώ.

Αααα! Μη το ξεχάσω. Φεύγοντας, αν αισθάνεστε αηδιασμένοι και έχετε τάση για εμετό περάστε από εδώ και αφήστε ότι έχετε ευχαρίστηση. Αν δεν σας βγαίνει τίποτα, ρίξτε ένα φτύσιμο. Το ίδιο κάνει. Αν τυχόν έχουν κλειστά το μαγαζί, ξαναπεράστε αργότερα. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

19 Απρ 2007

Θέλεις όπλο ή μαχαιράκι; Τράβα για την Λαϊκή του Κεντάκι.

Νεοναζί, πολιτοφύλακες, ψώνια και τρελαμένοι, όλοι στο μεγάλο παζάρι όπλων.

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ


Φορώντας πορτοκαλί ωτοασπίδες από αφρώδες πλαστικό -προκειμένου να απορροφούν τους κρότους από τους ακατάπαυστους πυροβολισμούς αυτόματων όπλων- ένας άνδρας με γκρίζα μαλλιά, με έντονα τατουάζ SS στα μπράτσα του, σέρνει ένα κόκκινο καρότσι γεμάτο από αυτόματα όπλα, μάσκες αερίου, στρατιωτικά μαχαίρια, πολεμικά ενθύμια και οδηγούς για την κατασκευή βομβών.

Ο άνδρας, κάποια στιγμή, βγάζει το συνηθισμένο μπουφάν του, ώστε να αποκαλυφθεί ένα πολυφορεμένο μαύρο καλοκαιρινό μπλουζάκι, στολισμένο με ένα Totenkopf, το σύμβολο της Κεφαλής του Θανάτου των Waffen SS. Επειτα, «παρκάρει» το καρότσι και ενώνεται με ένα πλήθος αγοραστών που έχουν περικυκλώσει τον ατζέντη μιας εταιρείας όπλων που παρουσιάζει ένα δημοφιλές εξάκανο όπλο Valkyrior 556 Rotary Gun.

Το «παζάρι» στο Κεντάκι.

Ο ατζέντης ενημερώνει με κάθε λεπτομέρεια το πλήθος για τις δυνατότητες του όπλου. Ο άνδρας, κάποια στιγμή, ρωτάει: «Ποια είναι η ταχύτητα των ριπών;». «Ανάλογα με το πόσο γρήγορα μπορείς να το χειριστείς», του απαντά ο ατζέντης, για να συμπληρώσει: «Μόλις στείλαμε ένα φορτίο από αυτά τα "μωρά" στην ασφάλεια των εργολάβων στο Ιράκ για την προστασία των κονβόι. Οταν πάω να κοιμηθώ απόψε, θα ονειρεύομαι κεφάλια που θα ανοίγουν σαν καρπούζια. Πρέπει να στείλουμε μερικά στα σύνορα και να αρχίσουμε να θερίζουμε τους Μεξικάνους».

Το όλο σκηνικό εξελίσσεται στη νότια περιοχή σκοποβολής του Knob Creek Gun Range στο δυτικό Κεντάκι. Δέκα χιλιάδες επισκέπτες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κάθονται στοιχισμένοι σαν πιτσιρίκια στην Ντίσνεϊλαντ για να νοικιάσουν και να πυροβολήσουν με ένα από τα πιο διάσημα όπλα: Μ-16, Ούζι, Καλάσνικοφ. Σε έναν πρώην χώρο δοκιμών του Πολεμικού Ναυτικού κοντά στο Fort Knox, οι λόφοι ζωντανεύουν από τον ήχο των πυροβολισμών, καθώς διεξάγεται το εξαμηνιαίο φεστιβάλ Knob Creek Machine Gun Shoot. Το φεστιβάλ Knob Creek έχει χαρακτηριστεί ως το «μεγαλύτερο εθνικό σόου στρατιωτικών όπλων και σκοποβολής με πυροβόλα». Λαμβάνει χώρα κάθε Απρίλιο και Οκτώβριο και αποτελεί μια εντυπωσιακή επίδειξη πυροβολισμών, εφάμιλλη μιας άσχημης ημέρας στο Μογκαντίσου της Σομαλίας. Με 40 δολάρια μπορείς να νοικιάσεις και να δοκιμάσεις αντιαρματικά όπλα, χειροβομβίδες, αυτόματα μέχρι και αντιαεροπορικά.

Ενας χειριστής με φλογοβόλο όπλο φοράει στους πελάτες ειδική αντιπυρική στολή και τους επιτρέπει να «ρίξουν» με 195 δολάρια σε κάποιες άδειες αυτοσχέδιες δεξαμενές. Η συγκλονιστική ισχύς των εκρήξεων ενεργοποιεί εκατοντάδες συναγερμούς αυτοκινήτων που βρίσκονται κοντά στο χώρο των δοκιμών. Οι κραυγές και τα βουητά των συναγερμών σχεδόν καταπνίγονται από το βρυχηθμό του δράκου του φλογοβόλου και, μετά, σβήνουν, από τον ήχο δεκάδων αυτόματων πυροβόλων που αδειάζουν τα πυρομαχικά τους πάνω στις πλαγιές των λόφων.

Στρατολόγηση ακροδεξιών.

Η «σκοποβολή» στο Knob Creek του Κεντάκι ξεκίνησε το 1979 σαν ένα τοπικό γεγονός από τον οπλουργό Ουίνφρεντ Σάμνερ, αλλά σήμερα έχει μετεξελιχθεί σ' ένα διεθνές γεγονός. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90, άρχισε να αποτελεί ένα κομβικό σημείο συγκέντρωσης και στρατολόγησης ακροδεξιών παραστρατιωτικών ομάδων. Τον Απρίλιο του 1998, μια διαμάχη μεταξύ των αρχηγών της Αμερικανικής Διοίκησης (Theater Command) και των Συμμαχιών των Βορειοανατολικών Πολιτειών (Southeastern States Alliances) -κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου μιας οργάνωσης- κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Knob Creek, προκάλεσε ένα διαρκές σχίσμα, το οποίο αποδυνάμωσε το κίνημα.

Μοντέλα για νεοναζί.

Οι διοργανωτές του Knob Creek επιμένουν όμως εδώ και χρόνια ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που πάνε στα φεστιβάλ πυροβόλων δεν είναι ούτε λευκοί ρατσιστές ή μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων. Ενώ, αυτό μπορεί να έχει δόση αλήθειας για το λόγο ότι η οπλοκατοχή είναι μια εδραιωμένη πεποίθηση για την αμερικανική κοινωνία, μια έρευνα -στις εκδηλώσεις του περασμένου Απρίλη- για τα τατουάζ, τα σήματα, τα σύμβολα στα μπλουζάκια και το εμπόρευμα παρείχε αδιάσειστα στοιχεία για τη σημαντική παρουσία ακραίων στοιχείων. Ενα περίπτερο, στο φεστιβάλ τον Απρίλη του 2006, μετατράπηκε σε ένα πάγκο επίδειξης όπλων C-22, αλλά δεν προσέφερε τίποτα άλλο, παρά μόνο μια τρέλα μίσους: εκατοντάδες νεοναζί με ροκ μπλουζάκια γεμάτα ρατσιστικά συνθήματα, κούπες με τη φιγούρα του Αδόλφου Χίτλερ, του Ρούντολφ Ες και της Ευα Μπράουν και σημαίες της νεολαίας του Χίτλερ.

Νυκτερινές βολές...

«Δεν θεωρώ ότι είμαστε μια συγκέντρωση εξτρεμιστών ή πολιτοφυλάκων, αλλά δεν κανονίζουμε εμείς ό,τι πωλείται», είχε δηλώσει σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Village Voice», ο επικεφαλής του φεστιβάλ, Κένι Σαμνερ, ο οποίος λειτουργεί με τους νόμους της αγοράς... «Εάν κάποιος θέλει να πουλήσει βλακείες ρατσιστικές υπέρ των λευκών ή των νεοναζί, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Εάν αυτό προσβάλλει κάποιον, δεν χρειάζεται να πάει στον πάγκο του πωλητή αυτού. Είναι σαν τα στριπτιζάδικα. Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου και μπορούν να βρίσκονται όπου θέλουν. Εχω τη δυνατότητα ή να σταματήσω και να μπω ή να προσπεράσω. Αυτή είναι η Αμερική και πράγματι έχουμε το δικαίωμα της επιλογής. Γι' αυτό το λόγο δεν περιορίζω κανέναν από τους πωλητές στις εκθέσεις τους».

Το αποκορύφωμα κάθε φεστιβάλ όπλων στο Knob Creek είναι το Σαββατόβραδο με τη δημοφιλή νυκτερινή βολή. Στη βόρεια περιοχή, πυροβολητές, οπλισμένοι με βαριά όπλα, τα γεμίζουν με τροχιοδεικτικά βλήματα από φώσφορο και στοχεύουν, αφού φορέσουν γυαλιά νυκτερινής όρασης, βαρέλια γεμάτα βενζίνη, τα οποία είναι ζωσμένα με ράβδους δυναμίτη. Οι πύρινες εκρήξεις φωτίζουν τον σκοτεινό ουρανό και τα χαμογελαστά πρόσωπα των χιλιάδων θεατών.

(Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/04/2007)
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Στην χώρα των πιστολέρο, το πιστολίδι συνεχίζεται!


Η ιστορία της οπλοχρησίας στις ΗΠΑ, έχει μακρά παράδοση αλλά δεν φαίνεται να έχει τέλος. Η πρόσφατη σφαγή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, το υπενθυμίζει με δραματικό τρόπο. Σας παραπέμπω στην προηγούμενη μου δημοσίευση "Η παράδοση των πιστολέρο συνεχίζεται".

Δείτε μερικές απόψεις. Σαφώς η αμερικάνικη άποψη διαφέρει:

«Τι ήταν αυτό που έκανε το δράστη να τραβήξει τη σκανδάλη, δεν το ξέρουμε. Η βασικότερη αιτία όμως είναι συνήθως τα ψυχολογικά προβλήματα του αυτουργού σε συνδυασμό με την ευκολία πρόσβασης σε όπλα».
Γκέτεμποργκς-Πόστεν (Σουηδία)

«Η επίθεση στις ΗΠΑ θα ταράξει την Αμερική, ίσως προκαλέσει και κάποιες πιο σθεναρές αντιδράσεις από ό,τι στο παρελθόν, δεν θα αλλάξει όμως την κουλτούρα μιας χώρας που έχει την αντίληψη της αυτοάμυνας γραμμένη στο DNA της και που θεωρεί αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στην οπλοκατοχή».
Κοριέρε ντελα Σέρα (Ιταλία)

«Ένα ακόμη περιστατικό, με έναν ανισόρροπο ή εγκληματία που δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει όπλο και να πλήξει αθώους ανθρώπους... Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι αυστηρότεροι έλεγχοι για τα όπλα που προκαλούν σφαγές και απίστευτη απώλεια ανθρώπινων ζωών».
Νιου Γιορκ Τάιμς (ΗΠΑ)

«Οι φόνοι στη Βιρτζίνια, το χειρότερο μακελειό στην ιστορία μας, θα μπορούσε να έχει μετριαστεί αν έστω και ένα μέλος του πανεπιστημίου είχε τη δυνατότητα να ανταποδώσει τα πυρά. Είμαι κάτοχος όπλου εδώ και δεκαετίες. Σπανίως χρειάστηκε "να δείξω" το όπλο μου σε ανθρώπους με κακές προθέσεις και δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη ότι χάλασα τα σχέδιά τους να με κλέψουν ή να μου κάνουν κακό. Οι φόνοι στη Βιρτζίνια επιβεβαιώνουν ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους απλούς πολίτες να φέρουν κρυμμένο όπλο».

Αλάν Καρούμπα, freemarketnews.com

(Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/04/2007)


Επίσης:

200 εκατ. όπλα σε χέρια πολιτών

Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι βρίσκονται στην κατοχή των πολιτών 200 εκατομμύρια πυροβόλα όπλα, από τα οποία 65 εκατομμύρια περίστροφα ή πιστόλια. Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Γκάλοπ, 4 στους 10 Αμερικανούς είπαν ότι έχουν όπλο στο σπίτι τους και σχεδόν ένας στους τρεις ότι κατέχει όπλο προσωπικά. Κάθε χρόνο χάνονται 30.000 άνθρωποι από όπλα ενώ υπό την απειλή τους σημειώνονται πάνω από 300.000 επιθέσεις. Το ετήσιο κόστος αυτής της «μπίζνας» υπολογίζεται σε εκατό δισεκατομμύρια δολάρια. Στη Βιρτζίνια ειδικά επιτρέπεται ακόμα και σε ανηλίκους, από την ηλικία των 12 ετών, να αγοράζουν πυροβόλα όπλα χωρίς τη συναίνεση των γονέων τους!

(Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/04/2007)

Αυτή είναι η άλλη Αμερική. Η αόρατη. Αυτή που ούτε οι ίδιοι οι Αμερικάνοι θέλουν να δουν. Έτσι θέλουν να καταντήσουν κι εμάς κι ολόκληρη την υφήλιο. Τρελλαμένα ψυχωτικά όντα, που θα κατασπαράσουν το ένα το άλλο. Έτσι για να επιβληθεί το χάος και να βάλουν "αυτοί" έπειτα, την τάξη που επιθυμούν. "Ordo ab chaos" (σας λέει τίποτα αυτό το motto;).


Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...