Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

7 Απρ 2007

Η εκδίκηση του αρνιού.


Το αρνί στο παραπάνω βίντεο δεν φαίνεται να τρώει κουτόχορτο. Αποφασίζει να περάσει σε δράση και να εκδικηθεί. Το μήνυμα μου για την αυριανή μέρα είναι σαφές. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω. Τα λέει όλα το αρνί.

Αρνί προς κτηνοτρόφο:

- Περίμενε λίγο να σου ευχηθώ καλή ανάστασταη. Στάσου! Μη φεύγεις! Κάτσε να σου δείξω πως θα με ψήσεις. Μα που πας; Βγες απ' τ' αυτοκίνητο να τσουγκρίσουμε τ' αυγά.

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

6 Απρ 2007

Ο θάνατος του Ιησού.


Κι ενω ο Χριστούλης είχε πάρει τα πάνω του και περιδιάβαινε στους δρόμους κηρύττοντας..., ξαφνικά... συνέβη το μεγάλο κακό!

Η άλλη άποψη για τον θάνατο του Ιησού. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

5 Απρ 2007

ΠΑΣΧΑ. Μια αρχαία παγανιστική γιορτή.


Με λίγα λόγια το show συνεχίζεται δια μέσου τον αιώνων. Όχι μόνο για την συγκεκριμένη εορτή αλλά γενικά για τις θρησκείες, οι οποίες μεταλλάσσονται συνεχώς, κρατώντας την ανθρωπότητα σ' ένα διαρκή σκοταδισμό.

Δείτε προσεκτικά αυτό το βίντεο και συγχωρέστε με που δεν είχα χρόνο να το μεταφράσω. Ελπίζω να κατανοήσετε το περιεχόμενο.

Θα ακολουθήσουν και άλλα σχετικά εορταστικά αφιερώματα :-) Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

4 Απρ 2007

Χρόνια Πολλά από τον Κύριο Κράουλι.! Χε χε!!


Δεν ξέρω, αλλά... αυτές τις "άγιες", κατά τους χριστιανούς μέρες, με πιάνει το σατανικό μου...!


Εξ ου και η επιλογή του παρόντος βίντεου. Αν και πρόκειται για ερασιτεχνική παραγωγή, νομίζω ότι καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να παρουσιάσει οπτικοακουστικά, μια μυστήρια και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Τον Aleister Crowley. Με υπόκρουση το ομώνυμο τραγούδι του Ozzy Osbourne και προβολή εικόνων από την ταραχώδη ζωή του, καταφέρνει πιστεύω πολύ καλά, να παρουσιάσει ένα οπτικοακουστικό προφίλ του επονομαζόμενου από πολλούς "Θηρίου" (the Beast). Στο τέλος του βίντεο ακούγεται η φωνή του να εκφράζει τον... παραλογισμό του.

ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑβολικές ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ! (χε χε!!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ...
1 [Αγγλικά]
2 [Ελληνικά]

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε τους στίχους στα σχόλια (παρακάτω). Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

1 Απρ 2007

Μια "Άλλη Καμπάνια" για μια άλλη αξιοπρέπεια.

Μια άλλη καμπάνια είναι εφικτή. Αυτή που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες από τα βουνά του Τσιάπας. Ο υποδιοικητής Μάρκος με άλλους 14 «κομαντάντε» του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού των Ζαπατίστα, εφτά άντρες κι εφτά γυναίκες, έφυγαν από το Σαν Κριστόμπαλ δε λας Κάσας, την πρωτεύουσα του Τσιάπας, για να διαδώσουν τη δική τους εναλλακτική αριστερή πρόταση.

Τους επόμενους μήνες σκοπεύουν να διασχίσουν ολόκληρη τη χώρα και να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί και στα 31 ομόσπονδα κρατίδια του Μεξικού.

Η «άλλη καμπάνια», όπως την ονομάζουν οι ίδιοι οι Ζαπατίστα, δεν περιορίζεται στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ιθαγενών, αίτημα που αποτέλεσε τον ιδεολογικό κορμό πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το κίνημα των Ζαπατίστα, αλλά φιλοδοξεί να γίνει ο πυρήνας που θα συσπειρώσει γύρω του ένα μεγάλο κομμάτι της κατακερματισμένης αριστεράς του Μεξικού.

Η έναρξη της «άλλης καμπάνιας» δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύεται και από ένα νέο ανακοινωθέν, διά χειρός του σουμπκομαντάντε. Ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος, σύμφωνα με την ανάλυση του Μάρκος, έχει ήδη ξεκινήσει, με όχημα το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο, και «η Λατινική Αμερική βιώνει σήμερα τον πόλεμο της καπιταλιστικής επανάστασης, με εξαίρεση την Κούβα, τη διαρκώς αυξανόμενη αντίσταση στη Βενεζουέλα και την ιδιάζουσα περίπτωση της Βολιβίας».

Ο Μάρκος υποστηρίζει ότι οι αυτόχθονες λαοί της ηπείρου θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αντίσταση κατά του νεοφιλελευθερισμού και στην υπεράσπιση των εδαφών τους όπως πριν από 500 χρόνια, κατά την εισβολή των αποικιοκρατών. Χαρακτηρίζει τις κυβερνήσεις της περιοχής απλούς διαχειριστές στην υπηρεσία των μεγάλων αφεντικών. Πλέκει το εγκώμιο της εξέγερσης στο κρατίδιο της Οαχάκα, «περίπτωση που αποτελεί υπόδειγμα αυτόνομης λαϊκής οργάνωσης, χωρίς την κηδεμονία κομμάτων, και άμεσης δημοκρατίας, που εφαρμόζεται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες». Τέλος, υπογραμμίζει τον καθημερινό αγώνα των ιθαγενών του Τσιάπας για την υπεράσπιση της κουλτούρας τους και της γης τους.

Η «άλλη καμπάνια» των Ζαπατίστα αποτελεί το δεύτερο μέρος της εκστρατείας, που ξεκίνησε πέρυσι. Ο υποδιοικητής Μάρκος διέσχισε πολλά κρατίδια του Μεξικού με την ιδιότητα του «απεσταλμένου μηδέν» για να τη διαδώσει, και μέσω αυτής επιχείρησε να συμμαχήσει με διάφορες προοδευτικές κοινωνικές οργανώσεις για τη δημιουργία ενός εθνικού εναλλακτικού κινήματος.

Η απόπειρά του ωστόσο, δεν συνάντησε απήχηση στην ενδοχώρα. Το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου ήταν απορροφημένο από την προεκλογική εκστρατεία και επιπλέον, η απαξίωση που επέδειξε ο Μάρκος απέναντι στον κεντροαριστερό υποψήφιο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ προκάλεσε την αντίδραση ενός σημαντικού τμήματος της αριστερής διανόησης, το οποίο κατηγόρησε τον Μάρκος ότι παίζει διασπαστικό ρόλο και ότι άθελά του ευνοεί τη δεξιά.

Στη συνέχεια, το οριακό εκλογικό αποτέλεσμα, που έστεφε νικητή τον δεξιό Φελίπε Καλδερόν, η αμφισβήτησή του από τον Ομπραδόρ και η οργάνωση συλλαλητηρίων με τα οποία κατήγγειλε την νοθεία έριξαν την «άλλη καμπάνια» σε δεύτερο πλάνο. Ο Μάρκος υιοθέτησε την εκδοχή της νοθείας, ωστόσο δεν συμμετείχε σε καμία διαμαρτυρία της κεντροαριστεράς.

*Αμέσως μετά, τη σκυτάλη της δημοσιότητας έκλεψε η Οαχάκα, όπου η απεργία των εκπαιδευτικών και οι διαμαρτυρίες κατά του δεξιού κυβερνήτη, Ουλίσες Ρουίς, έλαβαν γρήγορα τη μορφή λαϊκής εξέγερσης.

Εκείνη την περίοδο, οι Ζαπατίστα κατέβασαν τους τόνους, αλλά για να τους υψώσουν ξανά, σήμερα. Οι εξεγέρσεις και οι άγριες διαδηλώσεις για την επίσκεψη Μπους αποδεικνύουν ότι πολλά κομμάτια της μεξικανικής κοινωνίας έχουν την ανάγκη να πιστέψουν ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Θα μπορέσει αυτή τη φορά η «άλλη καμπάνια» να γίνει ο συνδετικός τους κρίκος;

Της ΚΟΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/04/2007) Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...