Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

9 Μαρ 2007

Αυτό (αν δεν το ξέρετε) λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.


Η νεολαία σύσσωμη (μειοψηφία) έξω από την Βουλή να αλληλοσκοτώνεται - τελετουργικά πάνω στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - με τους κρανοφόρους των ΜΑΤ, ενώ μέσα στη Βουλή η κυβέρνηση (πλειοψηφία) ψηφίζει μόνη της τον νόμο-πλαίσιο. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, κυρίες και κύριοι. Να είστε λοιπόν υπερήφανοι που ζείτε σε μια δημοκρατική χώρα. Κι αν φάτε και λίγο ξύλο... δεν πειράζει... είναι δημοκρατικό (όπως Αμερική).

Το "Κάτι Τρέχει..." αφιερώνει το παρακάτω τραγουδάκι στην Υπουργό Παιδείας και σε σας κάνει δώρο ένα e-book. Πρόκειται για το βιβλίο που έγραψε ένας τέως ΜΑΤατζής και που μάλλον δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας. Έτσι για να γνωρίσετε τα πράγματα από την άλλη πλευρά. Κατεβάστε το από εδώ (από το τέλος της σελίδας που θ' ανοίξει, εκεί που λέει "please wait...").

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

8 Μαρ 2007

Ο άνθρωπος αεροπλάνο.



Το πάθος του ανθρώπου να κατακτήσει τους αιθέρες είναι πανάρχαιο. Κι αυτή η κατάκτηση δεν έχει τέλος. Ο Yves Rossy από την Ελβετία είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε να πετάξει με μηχανή jet προσδεδεμένη πάνω του. Ο ίδιος είναι και ο εφευρέτης αυτού του συστήματος πτήσης. Καμαρώστε τον να πετάει πάνω από τις χιονισμένες Άλπεις με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Απλά, απίστευτος!!!

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΙΤΕ ΤΟ SITE ΤΟΥ.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας


Κυρίες μου... Χρόνια Πολλά.

www.internationalwomensday.com

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

7 Μαρ 2007

Μια δίκαια τιμωρία για την Ναόμι Κάμπελ

Μία γεύση από την ...αντίπερα όχθη θα λάβει η οξύθυμη Ναόμι Κάμπελ, καθαρίζοντας επί πέντε ημέρες τα πατώματα δημοτικής αποθήκης ως τιμωρία για την εκφενδόνιση κινητού τηλεφώνου στην οικιακή της βοηθό. Η 36χρονη Ναόμι Κάμπελ δήλωσε ένοχη τον περασμένο μήνα ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν για το ατυχές περιστατικό του Μαρτίου του 2006 με «θύμα» την οικιακή της βοηθό Ανα Σκολαβίνο, εκφράζοντας προθυμία να εκτίσει οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής εργασίας, επισημαίνει το BBC. Έτσι, με νεότερη δικαστική απόφαση η Ναόμι Κάμπελ θα φορέσει για πέντε ημέρες τα ρούχα της οικιακής της βοηθού και θα σφουγγαρίζει τα πατώματα δημοτικών εγκαταστάσεων. Το διάσημο μοντέλο θα παρακολουθήσει και σεμινάριο διαχείρισης θυμού, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά, αλλά η τέταρτη που στρέφει την οργή της κατά συνεργατών.
ΠΗΓΗ in.gr 07/03/07


Αυτό κι αν είναι είδηση!! Άντε, καιρός ήταν. Διότι είχε καβαλήσει (μαζί με πολλά άλλα πράγματα) το "καλάμι". Ποια νομίζει δηλαδή ότι είναι; Μια παλιοπατσαβούρα είναι. Ένα βρωμοπορνίδιο σε glamour εκδοχή. Συγχαρητήρια στο δικαστή! Εύχομαι ανάλογες τιμωρίες και σε άλλους, διότι είναι πολλοί το έχουν καβαλήσει (το καλάμι, εννοώ) σε βάρος άλλων. Πιστεύω ότι αυτή η πρακτική είναι η πιο αποδοτική. Το θέμα δεν είναι το να τιμωρήσεις κάποιον, αλλά το να τον κάνεις να καταλάβει το κακό που έπραξε.

Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Μια τρύπα στο φλοιό της Γης

Ανακαλύφτηκε μια τεράστια έκταση στον βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού από την οποία απουσιάζει ο φλοιός της γης και αποκαλύπτεται ο μανδύας. Απουσιάζουν εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα φλοιού της Γης, στην περιοχή μεταξύ του Πράσινου Ακρωτηρίου και της Καραϊβικής, στο μεσοατλαντικό ρήγμα. Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις θεωρίες των τεκτονικών πλακών. Εκεί όπου θα έπρεπε να υπάρχει φλοιός πάχους περίπου 6,4 χλμ., υπάρχει ένα στρώμα του μανδύα.

Αυτή η περίπτωση ενδέχεται ν' αποκαλύψει πολλές πληροφορίες σχετικά με το εσωτερικό του πλανήτη μας. Διότι - κακά τα ψέμματα - μάλλον, τίποτα δεν γνωρίζουμε. Τα περισσότερα απ' όσα ξέρουμε είναι θεωρίες. Και κατά περίεργο τρόπο, κάποιες θεωρίες έχουν επιβληθεί σε βαθμό που όλοι σχεδόν έχουν πιστέψει ότι είναι πραγματικότητα (χωρίς να υπάρξει επιβεβαίωση), ενώ άλλες απορρίπτονται σαν ανοησίες. Γιατί;

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ....
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Οι Fito y los Fitipaldis στην ελληνική μουσική αγορά.

Με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι το φοβερό βασκικό γκρουπ Fito y los Fitipaldis εισβάλουν και στην ελληνική μουσική αγορά. Έτσι μπράβο! Γιατί μέχρι στιγμής και επι το πλείστον, μόνο ξενέρωτοι καλλιτέχνες από Ισπανία κυκλοφορούσαν στη χώρα μας. Στη διάθεση σας λοιπόν τα υπέροχα άλμπουμ "Vivo para contarlo" (ζωντανή ηχογράφηση 2004), "Lo más lejos a tu lado" (2003), "Los sueños locos" (2001), "A puerta cerrada" (1998). Δυστυχώς απουσιάζει το τελευταίο τους άλμπουμ "Por la boca vive el pez" (2006). Έτσι, μπορείτε ν' ακούσετε και ν' αγοράσετε την μουσική των Fito y los Fitipaldis στα:

Τώρα μην με ρωτήσετε ποιο να πρωτοδιαλέξετε, διότι η επιλογή είναι δύσκολη. Το ένα άλμπουμ είναι καλύτερο από τ΄άλλο. Ίσως είναι καλύτερα να αγοράσετε πρώτα το "Vivo para contarlo" που είναι ένα πάρα πολύ καλό live άλμπουμ και περιέχει (αναγκαστικά) μια συλλογή από το συνολικό τους έργο.

Δείτε σχετικές προηγούμενες δημοσιεύσεις στο "Κάτι τρέχει...":
  1. Απ' το στόμα ζει το ψάρι.
  2. Απ' τη Σεβίλλη στο Μπιλμπάο.
Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

Ρομ: Τα «αόρατα» παιδιά (μήπως είναι τυχερά;)

Περίπου ένα εκατομμύριο παιδιά Ρομ στη νοτιοανατολική Ευρώπη δεν είναι πουθενά καταγεγραμμένα, με αποτέλεσμα να στερούνται τα απολύτως στοιχειώδη δικαιώματά τους, αναφέρεται σε έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιοποιήθηκε στο Βερολίνο. Τα παιδιά αυτά είναι ουσιαστικά «αόρατα». Δεν έχει ποτέ εκδοθεί γι' αυτό πιστοποιητικό γεννήσεως, φυσικά ούτε και βιβλιάριο υγείας και έτσι δεν εξετάζονται από γιατρούς στα δημόσια κέντρα, δεν τα αναζητεί κανείς για να πάνε στο σχολείο κ.ο.κ. Η UNICEF κάνει λόγο για μεγάλης έκτασης παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αυτή την ευάλωτη ομάδα πληθυσμού και καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα ώστε να αποκτήσουν αυτά τα παιδιά ταυτότητα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/03/2007

Διαβάζοντας τα παραπάνω στην "Ελευθεροτυπία" δεν σκέφτηκα: "Τα κακόμοιρα τα παιδιά!". Αντιθέτως, το μυαλό μου πήγε στην άλλη πλευρά της υπόθεσης. Ότι δηλαδή τα παιδιά αυτά, ουσιαστικά δεν είναι "φακελωμένα", είναι ελεύθερα. Μακάρι να μπορούσαμε κι εμείς να είμαστε "αόρατοι" σαν αυτά. Μήπως με το που είμαστε φακελωμένοι, είμαστε και πιο ασφαλείς; Η δε δημόσια περίθαλψη, δεν είναι πολλές φορές αμφισβητούμενη; Τα ανθρώπινα δικαιώματα όσων είναι φακελωμένοι, δεν παραβιάζονται;

Βλέπετε! Κάθε πράγμα συνήθως έχει δύο όψεις. Εξαρτάται πια θέλεις να δεις ή πια θέλουν να δεις. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

5 Μαρ 2007

Έρχονται οι Pavlov's Dog.




Julia, oh you're drivin me crazy.
But I'm a...I'm a part of your plans.
Oh just a man while your dreams be.
You're just a part of me.
Oh please see how much how much you mean to me.
Please see how much, how much you mean to me, Julia.


Οι παλιοί μας γνώριμοι από την δεκαετία του '70, που μας χάρισαν τις αξέχαστες μελωδίες του Julia και Late November, θα βρίσκονται σύντομα κοντά μας. Οι Pavlov's Dog έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας για 3 εμφανίσεις:

  1. Την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Cine Studio (τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ - φοιτητικό 15 ευρώ).
  2. Το Σάββατο 17 Μαρτίου στην Αθήνα, στο Gagarin 205 Live Music Space. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 (θα υπάρξει opening act) και εισιτήρια προπωλούνται προς 27 ευρώ, στο Ticket Point (Ακαδημίας & Γενναδίου 3, πίσω από το ναό της Ζωοδόχου Πηγής, τηλ. 210 3840020) και το www.i-ticket.gr (τηλ. 801 11 60000). Στο ταμείο η τιμή θα είναι 30 ευρώ.
  3. Την Κυριακή 18 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater. (Δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες).
Διαβάστε περισσότερα... Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...

4 Μαρ 2007

Προμηθέα: "Έτσι έζησα την επίθεση των σκοταδιστών".

Η Προμηθέα, την επομένη της επεισοδιακής της ομιλίας, αποστέλλει μια εμπιστευτική επιστολή στις εκδόσεις ΔΑΥΛΟΣ. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε αποφασίστηκε να δημοσιευτεί η επιστολή στο περιοδικό "Δαυλός". Όπως αναφέρεται από τον "Δαυλό":

[Την επομένη της ομιλίας της η Προμηθέα απέστειλε προς τον εκδότη του «Δ» επιστολή, όχι για να δημοσιευθεί (για ευνόητους λόγους) αλλά για ενημέρωσή μας σχετικά με τα συμβάντα στην εκδήλωση. Αργότερα στα συμβάντα αυτά δόθηκε ως γνωστόν, τεράστια δημοσιότητα και επί πλέον ο φόβος της Προμηθέας, ότι θα μπορούσαν να της κόψουν την υποτροφία με τη βοήθεια της οποίας σπούδαζε δυστυχώς επαληθεύτηκε: Οι μεσαιωνικής ιδεολογίας επί κεφαλής της Ομογένειας έφθασαν στην τρισάθλια απόφαση να στερήσουν από αυτό το παιδί-θαύμα να διαπρέψει στις επιστήμες και να τιμήσει και την Ελλάδα. Ο φανατισμός και το μίσος του Χριστιανισμού ξανάζησε στην πιο σκοταδιστική και απάνθρωπη μορφή του, που θυμίζει εποχές ζόφου και μεσαιωνικού σκότους.

Κατόπιν των ανωτέρω οι λόγοι της μη δημοσίευσης της επιστολής της Προμηθέας προς τον «Δ» έπαυσαν να υπάρχουν. Την δημοσιεύομε λοιπόν εδώ, για να έχει ο αναγνώστης «από πρώτο χέρι» την αληθινή εικόνα των άθλιων συμβάντων της 28ης Ιανουαρίου στο Σικάγο, όπως τα βίωσε και τα περιγράφει η μεγαλοφυής αλλά και ηρωική αυτή νεαρή Ελληνίδα.]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ...
την επιστολή της Προμηθέα.

Να σημειώσω ότι αφού παρακολούθησα με προσοχή το βίντεο της ομιλίας παρατήρησα ότι δεν αντιδρούσε αρνητικά εξ' ολοκλήρου το κοινό. Πολλοί δε την χειροκρότησαν. Επίσης, η παρουσιάστρια που εμφανίζεται στην εισαγωγή καθώς και στο τέλος του βίντεο, προσπαθεί με πλάγιο και διακριτικό τρόπο να προκαταβάλλει αρνητικά το θεατή. Δείξε μου περισσότερα γιατί είμαι περίεργος...