Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

18 Ιουλ 2007

Mor ve Ötesi: Το Ροκ στην Τουρκία.

Οι Mor ve Ötesi είναι από τα πιο δημοφιλή ροκ συγκροτήματα της Τουρκίας. Ο κοινωνικο-πολιτικός στίχος είναι χαρακτηριστικό της μπάντας, ενώ είναι φανατικά ενάντια στην χρήση πυρηνικής ενέργειας στην Τουρκία. Δημιουργήθηκαν το 1995 στην Κωνσταντινούπολη και το 1999 με το 2ο άλμπουμ τους "Bırak Zaman Aksın" (Ας τον καιρό να τρέχει) γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.




Το κομμάτι που διάλεξα να σας παρουσιάσω, λέγεται "Cambaz" και σημαίνει "Ακροβάτης". Είναι από το άλμπουμ τους "Dünya Yalan Söylüyor" (Ο κόσμος ψεύδεται). Το εν λόγω κομμάτι - καθώς και ολόκληρο το άλμπουμ - ασκεί έντονη κριτική στις Η.Π.Α. για την δράση τους στο Ιράκ καθώς και στον υπόλοιπο κόσμο.

Αν σας αρέσει μπορείτε να κατεβάσετε το κομμάτι από 'δω σε μορφή mp3.

Το αφιερώνω στους απανταχού Ελληνάρες Τουρκοφάγους!!

ΤΟ ΡΟΚ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ!!

Δείτε όλες μου τις αναρτήσεις για τους Mor ve Ötesi.

11 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον το τραγουδάκι!Βεβαίως και δεν ήξερα ότι υπάρχεοι ροκ και στην Τουρκία , αλλά γιατί να μην υπάρχει ;Ισα ισα στις χώρες που υπάρχει η μεγαλύτερη φίμωση , εκείέχει λόγο ύπαρξης το ροκ!Μπράβο στα παιδιά που ο παλεύουν , σε όποια γωνιά του πλανήτη κι αν βρίσκονται!

eroessa είπε...

ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ EUROVISION...ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΑΦΩΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ) ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ-ΙΔΡΥΤΗ...Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ...

CyberComandante Manos είπε...

Τιι;;

Θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της Eurovision;;;

Σιγά ρε παιδάκι μου δεν τα λένε αυτά τόσο απότομα. Τι είναι αυτό το haber που μου φερες; Κατάπια τη γλώσσα μου!

Τώρα αυτό πως να το εκλάβω; Ως υποβιβασμό στην ποιότητα της μουσικής των Mor ve Ötesi ή σαν ανέβασμα της ποιότητας των συμμετασχόντων;

Άκουσα και το κομμάτι, λέγεται "Deli" και νομίζω είναι πολύ καλό για το επίπεδο της Euroβίζιον!!

Ωραία!! Η Τουρκία συμμετάσχει με ποιότητα κι Ελλάδα με παπαριές όπως συνήθως!!

Παρ' όλο ότι ο θεσμός του διαγωνισμού της Euroβίζιον μου φέρνει αναγούλα, φέτος για χάρη των Mor ve Ötesi θα τον παρακολουθήσω.

Του εύχομαι να κερδίσουν την πρώτη θέση απλά γιατί το αξίζουν.

Eroessa, ευχαρισώ για την είδηση!!

Ανώνυμος είπε...

ακούστε τούρκικη παραγωγή και θα πάθετε πλάκα από απλά χαζοτράγουδα, έως σημαντικές παρουσίες. Καλό θα ήταν να δεχθούμε ακόμα μία ήττα, διότι οι ελληνικές είναι φόλα. Και επιτέλους, ας πλησιάσουμε αυτό το λαό, ταλαίπωροι είναι. Και κυριώς δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με ό,τι πλασάρεται από τα μμε, οι στρατιωτικοί τους, η εκκλησία μας και οι πολιτικοί και των δύο μας.Η αλήθεια ίσως βρίσκεται κάπου στη μέση ή΄΄εστω και 60-40, μα δεν ήμασταν και εμείς οι καλύτεροι δα ! Θυμηθείτε τους "πολιτισμένους" εταίρους μας, Ολλανδούς, Ιταλούς, Άγγλους,Γερμανούς, Βέλγους, Ισπανούς, τί εγκλήματα έχουν κάνει κατά της ανθρωπότητας.Ήμαρτον!Μιά χαρά είναι οι γείτονες και πολλές φορές λιγότερο ξυνοί και φανατισμένοι από εμάς. Ας χαλαρώσουμε...

Στέλιος είπε...

Συμφωνώ. Και μάλιστα σήμερα όλοι οι τούρκοι που ψήφισαν καλομοίρα, παραπονιούνται ότι σα γείτονες τους "γράφουμε" αφού δεν τιμήσαμε ένα τόσο καλό κομμάτι. Κι έχουν δίκιο σε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Στο χάζεμα της Eurovision χθες το βράδυ, το κομμάτι της Τουρκίας αποτελούσε πραγματική μουσική όαση για εμάς που ακούμε λίγη rock αλλά πιστεύω και για τους υπόλοιπους που θέλουν να ακούν απλά καλή μουσική. Εκπληκτική μελωδία και πάρα πολύ όμορφο το γεγονός ότι τραγούδησαν στη γλώσσα τους (η οποία παρεπιμπτόντως είναι και αρκετά μελωδική από μόνη της). Προσωπικά μου κίνησε την περιέργεια και θα με κάνει τουλάχιστον να ψάξω στα δισκοπωλεία για τους δίσκους τους. Δυστυχώς, η Ευρώπη που δεν μπορεί να δεχτεί την Τουρκία στους κόλπους της, επέλεξε να ψηφίσει έναν ημίγυμνο, ξυπόλητο και άτριχο Ρώσο κουκλεντέ, που κυλιόταν στους πάγους δίπλα σε ένα Στραντιβάριους και σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή καλλιτεχνικού πατινάζ, τραγουδώντας στα αγγλικά με προφορά Σιβηρίας. Άβυσσος η ψυχή του Ευρωπαίου...

Ανώνυμος είπε...

τετοια γκρουπακια υπαρχουν αμετρητα στην Ελλαδα, αλλα ποιος ενδιαφερεται γι αυτο το ειδος και ποιος το υποστηριζει?

ενω, αν ερχεται απ'εξω ...

καλα, για την Eurovision ας πουμε οτι ειναι μια καλη προσπαθεια...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ...ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑ ΕΧΘΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ EUROVISION ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ....
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ... ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΑΖΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ... ΑΦΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΒΡΩ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΗΝ ΓΚΡΟΥΠΑΡΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΩ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΨΑΞΤΕ ΑΞΙΖΕΙ!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ.ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΙ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ- ΑΠ' ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗς ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΔΥΟ Η΄ΤΡΙΩΝ ΛΑΩΝ ΩΣ ΕΙΘΙΣΤΑΙ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΘΑ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΧΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Η΄ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

GK είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ MOR VE OTESI ΞΕΠΕΡΑΣΑΝΕ ΤΙΣ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ. ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΑ ΣΠΑΝΕ, ΤΙ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΚΑΙ Π......Σ
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΤΙΧΟ (Ο FATHER ΜΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΕΦΡΑΣΕ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ OFICIAL SITE ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)
ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΚΡΟΥΠΑΚΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΩΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ" ΜΕΣΩ ΤΟΥ SITE ΤΟΥΣ ΡΩΤΩΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΑΝΤΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ...