Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

14 Φεβ 2007

Συγχαρητήρια στους απελευθερωτές!

Ανατριχιαστική μαρτυρία για τη δολοφονία ενός Ιρακινού από Αμερικανούς.

Ένας νοσοκόμος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο οποίος είχε ενσωματωθεί σε μονάδα των Πεζοναυτών και έχει καταδικασθεί για συμμετοχή στη δολοφονία ενός μεσήλικα Ιρακινού, κατέθεσε χθες Τετάρτη ότι ο επικεφαλής της ομάδας, που εκτέλεσε το θύμα "συνεχάρη" τους άνδρες του μετά την πράξη. Αφού οι Πεζοναύτες έσυραν τον 52χρονο Χάσιμ Ιμπραχίμ Αουάντ έξω από το σπίτι του στην Χαμντάνια του Ιράκ, τον έδεσαν, τον έβαλαν μέσα στον κρατήρα που είχε δημιουργήσει η έκρηξη μιας βόμβας και τον εκτέλεσαν, ο λοχίας Λόρενς Χάτσινς, επικεφαλής της ομάδας, είπε στους άνδρες του: "Συγχαρητήρια, μόλις διαπράξαμε ένα φόνο για τον οποίο θα μείνουμε ατιμώρητοι, κύριοι", κατέθεσε ο νοσοκόμος Μέλσον Μπέικος. Ο νοσοκόμος κατέθεσε στη δίκη του 25χρονου υποδεκανέα Τρεντ Τόμας, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε πολλές φορές τον 52χρονο. Η δολοφονία, που σημειώθηκε πέρυσι, υπήρξε ένα από τα πολλαπλά περιστατικά που προκάλεσαν ζημιά στην εικόνα των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές. Ο Τόμας ομολόγησε την 18η Ιανουαρίου την ενοχή του στις κατηγορίες της δολοφονίας, της συνωμοσίας, της διάρρηξης κατοικίας με σκοπό την κλοπή, της απαγωγής και της ψευδορκίας. Στρατοδικείο στο Καμπ Πέντλτον, στην πόλη του Σαν Ντιέγκο, εξετάζει την ποινή που θα του επιβάλλει.

Ο Τόμας είναι ο πέμπτος από τα οκτώ μέλη της ομάδας που ομολόγησε την ενοχή του. Ο Χάτσινς δεν έχει δηλώνει ένοχος ή αθώος και θα οδηγηθεί σε δίκη. Ο Μπέικος ήταν ο πρώτος που ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης ενός έτους, την ελαφρύτερη ποινή που έχει επιβληθεί στους ενεχόμενους στην υπόθεση.

Οι Χάτσινς και Τόμας, αγνοώντας τις παρακλήσεις του Ιρακινού, αφού τον πυροβόλησαν του έδωσαν δύο χαριστικές βολές, στο στήθος και στο κεφάλι. Η ομάδα απέφυγε αμερικανικές περιπόλους στην περιοχή και επιχείρησε να σκηνοθετήσει μια "μάχη" στο σημείο του φόνου για να συγκαλύψει το έγκλημα, σύμφωνα με την κατάθεση του Μπέικος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ - Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου