Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

14 Φεβ 2007

Η παράδοση των πιστολέρο συνεχίζεται



Πέντε νεκρούς και τρεις τραυματίες άφησε πίσω του ένοπλος που εισέβαλε σε δημοφιλές εμπορικό κέντρο του Σολτ Λέικ Σίτι, στις Ηνωμένες Πολιτείες κι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, προτού πέσει τελικά νεκρός και ο ίδιος. Σύμφωνα με τις αρχές ο δράστης πέθανε από τα πυρά αστυνομικού εκτός υπηρεσίας που έτυχε να βρίσκεται στον τόπο του μακελειού. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 02.30 (ώρα Ελλάδος) στο εμπορικό κέντρο Trolley Square. Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο τραγικό περιστατικό του 24ώρου. Την ίδια ώρα, σε περιοχή της Φιλαδέλφειας, ένοπλος σκορπούσε το θάνατο σε τέσσερις ανθρώπους σε ένα κτήριο γραφείων, στο Επιχειρηματικό Κέντρο Νέιβι Γιαρντ. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται και ο δράστης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, Reuters, Associated Press, BBC, CNN

Συμβάντα σαν αυτά έχουμε συνηθίσει ν' ακούμε πλέον καθημερινά. Οι ΗΠΑ έχουν μια πολύ παλιά παράδοση στην παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Το κακό είναι ότι το έχουν μεταφέρει και έξω από τα σύνορα τους με κάθε λογής παράνομους πολέμους. Ο διάσημος πλέον Michael Moore έκανε μια έρευνα σχετικά με το θέμα και παρουσίασε το 2002 την ταινία - ντοκυματέρ με τίτλο "Ακήρυχτος Πόλεμος (Bowling For Columbine)" την οποία θα πρέπει σίγουρα να δείτε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Παραπάνω σας παραθέτω ένα cartoon που συμπεριλαμβάνετε στην ταινία και που αποτελεί μια σύντομη ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

2 Σχόλια:

AL Tsantiri Blogger είπε...

To thema einai ekei o mpatsos ektos ypiresias tha paei fylaki i tha tou kanoun agalma pou ton katharise kai den ton afise na skotosei olous?

Το κτίριο με ι χτυπάει καλύτερα στο μάτι...

  είπε...

Τον μπάτσο μην τον κλαις! Ειδικά στο Αμέρικα. Μπορεί να μην γίνει ήρωας, αλλά δεν θα κατηγορηθεί. Και αθώο να σκότωνε, δεν τρέχει τίποτα. Ειδικά αν ήταν μαύρος. Πάντως δεν κατάλαβα προς τι η ανησυχία για το μπάτσο;

Για το "ι" είναι υπεύθυνοι άλλοι. Εγώ έτσι το βρήκα.