Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

5 Φεβ 2007

WINDOWS... VLYTA !!

«Ηχητικοί ιοί» μπορούν θεωρητικά
να πλήξουν τα Windows Vista
.

Ρέντμοντ, Ουάσινγκτον: Η Microsoft παραδέχτηκε ότι η λειτουργία αναγνώρισης ομιλίας στα Windows Vista μπορεί θεωρητικά να πέσει θύμα πειρατείας από αρχεία ήχου που δίνουν φωνητικές εντολές στον υπολογιστή να σβήσει αρχεία ή να προβεί σε άλλες κακόβουλες ενέργειες.

Όπως αναφέρει το BBC, χρήστες του νέου λειτουργικού συστήματος υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν απλά αρχεία mp3 τα οποία έδωσαν εντολή στο PC να διαγράψει αρχεία και στη συνέχεια να αδειάσει τον κάδο ανακύκλωσης, έτσι ώστε τα δεδομένα να μην είναι ανακτήσιμα.

Τέτοια αρχεία θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται σε επιθετικούς δικτυακούς τόπους ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ερευνητής της Microsoft παραδέχεται σε επίσημο ιστολόγιο της εταιρείας ότι τέτοιου είδους επιθέσεις είναι «τεχνικά εφικτές», ωστόσο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: Η λειτουργία αναγνώρισης ομιλίας, το μικρόφωνο και τα ηχεία θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένα και ρυθμισμένα κατάλληλα.

«Σε αυτό το σενάριο επίθεσης, η λειτουργία αναγνώρισης ομιλίας θα αναγνώριζε από το μικρόφωνο εντολές όπως αντιγραφή, διαγραφή, τερματισμός λειτουργίας κ.λ.π. και θα τις εκτελούσε» γράφει ο ερευνητής.

Τονίζει επίσης ότι οι φωνητικές εντολές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ενέργειες ανώτερου επιπέδου, όπως η δημιουργία νέου λογαριασμού χρήστη ή η διαμόρφωση (και ταυτόχρονη διαγραφή) του σκληρού δίσκου.

«Υπάρχουν επίσης επιπλέον εμπόδια που θα καθιστούσαν δύσκολη μια επίθεση, όπως η θέση των ηχείων και του μικροφώνου, η ανάδραση [μικροφωνισμός] και η καθαρότητα της υπαγόρευσης».

«Αν και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις αναφορές και τις διερευνούμε αναλόγως, είμαι βέβαιος ότι υπάρχει μικρός, ή καθόλου, λόγος ανησυχίας για τις επιπτώσεις αυτού του ζητήματος στη νέα σας εγκατάσταση των Windows Vista» καταλήγει.

ΠΗΓΗ : pathfinder.gr

1 Σχόλια:

CyberComandante Manos είπε...

Νομίζω πως είναι καιρός ν' ανατρέψουμε το φασιστικό μονοπώλιο της Microsoft και να πάψουμε να ταλαιπωρούμαστε με τ' αναξιόπιστα windows. Το δρόμο έχει ήδη ανοίξει το "ελεύθερο λογισμικό". Ας τον ακολουθήσουμε κι ας κλείσουμε τ' αυτιά στις σειρήνες. Υπάρχουν καλύτερα λειτουργικά από τα windows.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ