Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

14 Σεπ 2007

Ψήφο σε κανέναν πούστη! Μπουρδέλο το κάνουμε και μόνοι μας!

Ωραία λοιπόν! Ψήφο σε κανέναν! Γιατί όμως; Όλοι ίδιοι είναι; Μήπως βολεύει αυτό το τσουβάλιασμα; Μήπως είναι η ευκολία του να μην σκέπτεσαι, να μην κρίνεις, να μην θυμάσαι, να μην ελπίζεις; Ή μήπως είναι μια βαθύτερη απογοήτευση από ένα σύστημα πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, που σχεδιάζει το μέλλον των αντικειμένων αντί των ανθρώπων; Το μέλλον για μας χωρίς εμάς.


Όπως και να 'χει, πρέπει κάτι να κάνουμε. Για μας πρόκειται! Με την αδιαφορία δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Απεναντίας! Και για να δούμε τα πράγματα λίγο πιο απλά και πιο ουσιαστικά, ας αναρωτηθούμε εν προκειμένω: Ποιος κυβερνάει τη χώρα μας τα τελευταία τουλάχιστον 50(!) χρόνια;

Βασικά δύο κόμματα: Το κυβερνών σήμερα και το απελθών στις τελευταίες εκλογές.
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ Εναλλάξ. Νομίζω λοιπόν πως για να ξέρουμε τι λέμε και να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, ψήφο σε κανένα από αυτά τα κόμματα! Μπουρδέλο το κάνουμε και μόνοι μας!

Αλήθεια, με τα υπόλοιπα κόμματα τι γίνεται; Έχουν ευθύνη γι’ αυτό το μπουρδέλο; Μάλλον έχουν το μερίδιό τους. Βέβαια, το πληρώνουν δυσανάλογα ακριβά. Ο λαός τα κρατάει κάπως στη γωνία. Δεν απαξιώνει την παρουσία τους αλλά και δεν τα εμπιστεύεται σαν εναλλακτική προοπτική. Δεν τους δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να μπουν σφήνα στο δικομματισμό και να τον σπάσουν.

Και μιας και λέμε για το λαό! Αυτόν τον κυρίαρχο κατά τα άλλα λαό, που ένα κρίσιμο μέγεθός του, οι λεγόμενοι αναποφάσιστοι, περιμένουν την τηλεοπτική μονομαχία των αρχηγών για να παραδώσουν την τύχη της χώρας ,τη δικιά τους, των παιδιών και εγγονιών τους στον έναν απ’ τους δύο. Έτσι απλά και τυφλά!

Τελικά ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα; Αυτό το 2-3% των αναποφάσιστων; Κι εμείς οι υπόλοιποι τι κάνουμε; Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι η έκπληξη! Ψήφο σε κανέναν απ’ τους δύο. Κι αν δεν θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα υπόλοιπα κόμματα να δείξουν τι μπορούν να προσφέρουν από μια καλύτερη θέση στο κοινοβούλιο, τουλάχιστον θα πάρουν το μήνυμα:

"Μπουρδέλο το κάνουμε και μόνοι μας!"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το παραπάνω κείμενο απεστάλη στο "Κάτι τρέχει..." με τον εξής προλογισμό: Με αφορμή την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, μια φίλη από τα παλιά μου έστειλε το παραπάνω μήνυμα. Με μια πρώτη ματιά ακούγεται σαν κάτι, ας πούμε έξυπνο ή ανατρεπτικό ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Με μια δεύτερη ματιά τα πράγματα αλλάζουν.

Κανετάκης Γιώργος

1 Σχόλια:

Sissi Soko είπε...

Οι Έλληνες ψηφίζουν πονειρά, μετα από ψυχρό calculation, το τι τους συμφέρει βλέποντας τα εξιτ πολ και πριν τα δημοψηφίσματα, ποτέ τους ειληκρινά αυτό που νοιώθουν και θέλουν, δυστυχώς όμως αυτό θα τους κάψει τελικά γιατί ο έρωτας δεν είναι πονειρός...
Δεν αγαπούν την πατρίδα τους, εγώ ναι. Ευτυχώς ψηφίζω κι εγώ.