Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

12 Σεπ 2007

Η Greenpeace Ελλάς απαντάει...

Προσφάτως απέστειλα e-mail στο Ελληνικό γραφείο της Greenpeace, θέτοντας το ερώτημα, "γιατί η οργάνωση δεν συμμετείχε ενεργά στην ολοκληρωτική καταστροφή των δασών (και όχι μόνο) η οποία συνέβη τελευταία στη χώρα μας". Το ερώτημα διατυπώθηκε και σε προηγούμενη ανάρτηση.

Χθες λοιπόν, έλαβα το ακόλουθο e-mail με το οποίο το Ελληνικό Γραφείο της Greenpace απαντάει στο προαναφερθέν ερώτημα.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αγαπητέ φίλε,

Καταρχήν σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την οργάνωση.

Ίσως κάποιοι να προτιμούσαν μια οργάνωση που θα έβγαινε σήμερα δημόσια και θα μιλούσε για ένα θέμα χωρίς να το γνωρίζει για λόγους εντυπωσιασμού. Σκεφτείτε πως θα ήταν πολύ εύκολο να στέλναμε κάποιους εθελοντές στα καμένα πριν λίγες μέρες και να φωτογραφιζόντουσαν μπροστά στα καμένα. Να παίξουμε και εμείς αυτό το "επικοινωνιακό" παιχνίδι. Δυστυχώς, πολύς κόσμος θα μας κατηγορούσε λιγότερο τότε. Κατά την άποψή μας αυτό θα ήταν ανήθικο και δεν θα το κάνει ποτέ αυτή η οργάνωση. Δεν ντρεπόμαστε να σωπαίνουμε εκεί που δεν γνωρίζουμε.

Η οργάνωση αυτή είναι μια χούφτα άνθρωποι στην χώρα μας. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να ασχοληθούν με όλα τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον. Γι' αυτό έχουμε θέσει κάποιες προτεραιότητες τις οποίες δεν μπορούμε να αλλάζουμε ανάλογα με την επικαιρότητα. Αυτό δεν θα ήταν σοβαρό από μέρους μας.

Δεν σημαίνει πως δεν θα συμμετέχουμε όπως μπορούμε ούτε πως είμαστε ελιτιστές και αφ'υψηλού. Είμαστε ειλικρινείς. Και πραγματικά λυπούμαστε που σας απογοητεύσαμε. Ελπίζουμε πως η στάση μας και η δράση μας θα σας ξανακερδίσουν στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε.

Σας ευχαριστούμε ειλικρινά για το σχόλιό σας.

1 Σχόλια:

Niemandsrose είπε...

Ωραία ξηγήθηκαν τελικά.