Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

15 Σεπ 2007

Nα, ποιοι είναι οι εμπρηστές...


Πριν ακόμη σβήσουν οι καρβουνιασμένες πλαγιές των άλλοτε δασών της Ηλείας, το κράτος (Υπουργείο Οικονομικών και Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) και η τοπική αρχή (Δήμος Ζαχάρεως), φροντίζουν να "αναδασώσουν" μέσω της περιβόητης "ανάπτυξης" την περιοχή της Ζαχάρως.

Τρεις μέρες πριν τις εκλογές, υπογράφηκε - με την παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Π. Δούκα - «προγραμματική συμφωνία» ανάμεσα στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και στο Δήμο της Ζαχάρως, για την κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων σε έκταση 2.5 εκατομμυρίων τ.μ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου: «Η συνεργασία αφορά στην ταχεία ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων σε δημόσιο ακίνητο συνολικής έκτασης 2.593.041,80 τ.μ. και στη σύνταξη προγράμματος αξιοποίησης 780 ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου», ενώ το 75% των εσόδων που θα προκύψουν από την παράδοση της γης στους μεγαλοεπιχειρηματίες θα αποδίδονται στο Δήμο της Ζαχάρως.

Η Πάρνηθα φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει "υποανάπτυκτη". Έτσι λοιπόν ο "κυρίαρχος του βουνού" το περιβόητο καζίνο της Πάρνηθας παίρνει και αυτό το κομμάτι που του αναλογεί. Μια "μικρή" μόνο έκταση 62,5 στρεμμάτων.

Σχετικός σύνδεσμος: http://www.housesingreece.gr/project/xrisochori/gr/perigrafi.php (για του λόγου το αληθές).

ΠΗΓΗ: Athens Indymedia

3 Σχόλια:

Equilibrium είπε...

Το περιμέναμε ότι δυστυχώς τα αίτια είναι κίνητρα πονηρά... Μου φαίνεται πρέπει να ψηφίσετε ανάλογα στο poll μου που βρίσκεται στον πάτο του ιστολογίου μου και θα λειτουργεί μέχρι το πέρας των εκλογών. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου

Sissi Soko είπε...

Είναι απολύτως γνωστό ποιοι έβαλαν τις φωτιές. Όλοι τους και όχι μόνο οι κυβερνώντες.
Εγώ όχι, δεν είμαι πονηρή.

Ανώνυμος είπε...

Μη σταυρώνετε κόσμο που δεν έχει σχέση με τα γεγονότα. Το project του site τρέχει από αρχές 2007 και είναι άσχετο με την έκταση που παραχωρήθηκε παραλιακά