Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

21 Δεκ 2007

Νέος ιπτάμενος ρουφιάνος


Το "Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α." (AFRL) αναπτύσσει αυτήν την περίοδο ένα μικροσκοπικό κατασκοπευτικό ιπτάμενο όχημα το οποίο μπορεί να συλλέξει ενέργεια από τα εναέρια ηλεκτροφόρα σύρματα του δημόσιου δικτύου ηλεκτροδότησης. Μ' αυτό το τρόπο μπορεί να διεκπεραιώσει πιο μακροχρόνιες κατασκοπευτικές αποστολές. Επίσης έχει τη δυνατότητα να μετασχηματίζεται σε διάφορα δυσδιάκριτα αντικείμενα, όπως ένα ακίνδυνο σκουπίδι που κρέμεται από το καλώδιο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογία που συμπεριλαμβάνει πτυσσόμενα φτερά και κινητά μέρη που επιτρέπουν στην άτρακτο να μεταμορφωθεί.
Φυσικά, η ιδέα της προσγείωσης σ' ένα ηλεκτροφόρο σύρμα είναι πρόκληση. Η συσκευή θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει σπινθήρες που θα έκαναν από μακριά αισθητή τη θέση της. Παρά αυτές τις προκλήσεις και την αποδοχή ότι ολόκληρη η ιδέα είναι «παράξενη,» το AFRL προγραμματίζει να διεξάγει δοκιμαστικές πτήσεις το 2008.

Πάντως για καλό και κακό, ας είμαστε από εδώ και πέρα λίγο πιο προσεκτικοί με τα αντικείμενα που κρέμονται από τα ηλεκτροφόρα σύρματα.

ΠΗΓΗ: New Scientist

2 Σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Κοιτα να δεις που φτασαμε...

CyberComandante Manos είπε...

Αν λάβουμε υπ' όψιν ότι αυτό έχει ανακοινωθεί επισήμως, τότε για να κατανοήσουμε το πραγματικό τεχνολογικό επίπεδο - γνώση η οποία πάντα κρατείτε μακρυά από τα πλήθη - θα πρέπει να φανταστούμε τα πράγματα εκατό φορές ποιο εξελιγμένα.

Για παίξτε λίγο με την φαντασία σας για να δούμε ποιος θα καταφέρει να προσεγγίσει περισσότερο τα όσα μας κρύβουν.