Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

9 Φεβ 2008

Οι απαγορευμένες ειδήσεις του 2006 – 2007.

"Θεωρείται πλέον δεδομένο ότι τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, κατευθυνόμενα άνωθεν, προβάλουν συγκεκριμένες ειδήσεις, στρέφοντας την προσοχή του κοινού μακριά από γεγονότα που μεγάλα κέντρα εξουσίας προτιμούν να αφήνουν στην σκιά...

Φοιτητές, καθηγητές και οι ειδικοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Sonoma, στην Καλιφόρνια, επισημαίνουν τις σημαντικότερες ειδήσεις της τελευταίας διετίας που παρουσιάστηκαν ελάχιστα (ή καθόλου) από τα μεγάλα Αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ".

Μ’ αυτά τα λόγια προλογίζει το "Hellenic Nexus" που κυκλοφορεί (τεύχος 24) ένα άρθρο το οποίο επιχειρεί να παρουσιάσει μερικά από τα πιο σπουδαία γεγονότα της τελευταίας διετίας που πέρασαν στα ψιλά γράμματα των διεθνών ΜΜΕ.

Οι πληροφορίες παρέχονται από το Project Censored, μια ερευνητική προσπάθεια του δρ. Carl Jensen, επίτιμου καθηγητή επικοινωνιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Sonoma στην Καλιφόρνια, η οποία ξεκίνησε το 1976. Στόχος του είναι η ενημέρωση του κοινού, η υπεράσπιση της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και η προσπάθεια για έναρξη συζητήσεων πάνω σε επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στο μονοπώλιο των ΜΜΕ.

Παρακάτω αναφέρω επιγραμματικά αυτές τις ειδήσεις που τα ΜΜΕ φρόντισαν να περάσουν απαρατήρητες από την πλειοψηφία της παγκόσμιας κοινότητας.

  • Κατάργηση του Habeas Corpus (προστασία της ατομικής ελευθερίας του πολίτη έναντι της αυθαίρετης σύλληψης και κράτησης του) στις ΗΠΑ.

  • Πιθανή μετάδοση τοξικών ουσιών σε μελλοντικές γενιές από ένα «δεύτερο γενετικό κώδικα».

  • Ο αμερικανικός στρατός ελέγχει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Αφρικής με πρόσχημα την ανθρωπιστική προστασία στα πλαίσια το παγκόσμιου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».

  • "Knowledge Initiative on Agriculture": Η νεοφιλελεύθερη εισβολή των ΗΠΑ στην Ινδία.

  • Σφαγή στην Αϊτή από δυνάμεις του ΟΗΕ.

  • Aποκάλυψη από την «Action Aid» της κατάχρησης χρημάτων από μεγάλες Αμερικάνικες εταιρείες, τα οποία προορίζονταν για την «ανοικοδόμηση» του Αφγανιστάν.

  • Νέος αντιτρομοκρατικός νόμος στις ΗΠΑ ο οποίος τίθεται ενάντια σε ακτιβιστές για την προστασία των ζώων.

  • Δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να συνδέουν τον Μπιν Λάντεν με την 11η Σεπτεμβρίου.

  • Οι κάλπικες εκλογές του Μεξικού.

  • Οι παρερμηνεία της δήλωσης του Προέδρου του Ιράν, Αχμαντινετζάντ, ότι «το Ισραήλ πρέπει να σβηστεί από το χάρτη», η οποία αποδείχτηκε προϊόν εσφαλμένης μετάφρασης.

Περισσότερα για το θέμα αυτό καθώς και μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα άρθρα στο 24ο τεύχος του "Hellenic Nexus"που κυκλοφορεί.

3 Σχόλια:

StupidityGR είπε...

Hi Manos, let me tell you that the Americans are not watching the big network news the way they used to. Take for instance Katie Couric. She used to co-anchor the NBC news for 15 years. She was then hired by CBS to anchor the evening news. The ratings are down. She has gone from bad to worse. Do you know why? Because the Americans are fed up with the network news. They have turned to alternative news like www.alternet.org or www.politico.com just to name two of them. The point is that in the US, the internet is taking over the network news, but there is no alternative in Greece. cu my friend.

Unknown είπε...

Διαβάζεις Nexus; Εύγε! Πραγματικά πολλές ειδήσεις περνούν στα ψιλά(γιατί άραγε;) και κάθε Κατίνα ή ξανθό νυφίδιο έχουν προβολή από τα Μέσα Μαζικής Παραίσθησης...

Unknown είπε...

Πέρνα απ' το blog μου, σε προσκαλώ σ' ένα μουσικό παιχνίδι.

Καλό Σ/Κ