Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

18 Φεβ 2008

Eurovision: Από το "Μωβ και πέρα".

Πριν ακριβώς 7 μήνες παρουσίαζα το συγκρότημα των Mor ve Ötesi. Που να φανταζόμουν την συνέχεια!

Προς μεγάλη μου έκπληξη, πληροφορήθηκα από την συνμπλογκίτισα ΕΡΟΕΣΣΑ ότι οι Mor ve Ötesi επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την χώρα τους (Τουρκία) στο τσίρκο της Euroβίζιον. Τα συναισθήματα ανάμειχτα καθώς αρκετές και οι απορίες.

Πως θα πάνε στην Euroβίζιον, χωρίς βύζιον; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ένδειξη ότι το επίπεδο του πανηγυριού ανεβαίνει; Ένδειξη ότι το συγκρότημα πήρε την κατιούσα;


Το τραγούδι "Deli" με το οποίο συμμετέχουν, δεν νομίζω ότι δηλώνει πτώση της ποιότητας του εν λόγο συγκροτήματος. Αντιθέτως είναι ένα πολύ καλό κομμάτι, ανάλογο του μουσικού τους ύφους. Πιστεύω ότι οι Τούρκοι διάλεξαν ένα ξεχωριστό συγκρότημα για να τους εκπροσωπήσει στο πανηγυράκι της ΕουροΒύζιον (sic). Ένα συγκρότημα το οποίο τοποθετήτε στο χώρο του εναλλακτικού ροκ, με ενδιαφέρον ήχο και πάνω απ' όλα με άποψη, εκφραζόμενο στη μητρική του γλώσσα. Εμείς (ακολουθώντας το παράδειγμα κάποιων άλλων Ευρω-πεων κιτσο-εκσυγχρονιστών) έχουμε σε ντροπή μας πλέον να εκφραστούμε στην μητρική μας γλώσσα.

Λοιπόν αγαπητοί μου συμπολίτες, λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά... δε θα ακολουθήσω την κιτσαρία σας. Φέτος θα υποστηρίξω θερμά την Τουρκία. Αν και δεν γουστάρω να ασχολούμαι με κιτς πανηγυράκια (βλέπε Eurovision), φέτος έχω λόγο να ασχοληθώ. Ένας λόγος που τοποθετείται από το "Μωβ και πέρα" (αυτό σημαίνει Mor ve Ötesi).

Τους εύχομαι καλή επιτυχία και θα επανέλθω περί του θέματος.

3 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μουσική και οι ιδέες δεν έχουν σύνορα όπως θα ήθελαν κάποιοι.

Ανώνυμος είπε...

Είναι καλό εκπρόσωποι πιο ποιοτικής μουσικής να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς μεγάλης δημοτικότητας. Έτσι προωθείται η μουσική αυτή και γενικότερα μία κουλτούρα που ανεβάζει το πολιτισμικό επίπεδο, βελτιώνει τη σκέψη και δεν αποβλακώνει με τραγουδάκια βιομηχανικής "κοπής".

Unknown είπε...

Εξάλλου ότι κι αν γίνει αυτή η διοργάνωση θα παραμείνει ένα πανηγύρι για barbies και κιτς βαρόνους.