Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

27 Ιαν 2008

Το βαλς του εργάτη ¡Somos la revolución!


Ένας ύμνος για την εργατική τάξη από την Ισπανία.

Ξεκινώντας την καριέρα τους το 1994 οι Μαδριλένιοι Ska-P μπορούν να καταταχθούν στα αναρχοαριστερά μουσικά συγκροτήματα με ριζοσπαστικές απόψεις. Αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή ska συγκροτήματα της Ισπανίας, αλλά και της Ευρώπης γενικά. Το όνομα τους είναι ένα λογοπαίγνιο. Σημαίνει Ska-Punk, όμως η προφορά του στα ισπανικά (εσκά-πε) σημαίνει "διαφυγή, δραπέτευση".

Το "El Vals del Obrero" (Το βαλς του εργάτη) είναι από το ομώνυμο άλμπουμ του 1996. Το βίντεο αυτό ουσιαστικά αποτελεί ένα slide show με σχετικές εικόνες. Πολύ χαρακτηριστικό είναι το εξώφυλλο του άλμπουμ.

Απεικονίζει ένα τυπικό Ισπανό άρχοντα, με όλα τα σχετικά που τον κάνουν το σύμβολο του καπιταλισμού. Στην γραβάτα του υπάρχει μια χρυσή καρφίτσα μ' έναν αετό, σύμβολο του δικτατορικού καθεστώτος του Φράνκο, ενώ χειραγωγεί σαν μαριονέτα ένα εργάτη ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει.

Εάν σας αρέσει το κομμάτι, δείτε και το παρακάτω βίντεο, το οποίο αποτελεί μια πολύ καλή ζωντανή εκτέλεση του "El Vals del Obrero".