Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

22 Μαρ 2007

Άλλη μια διεθνής διάκριση για τον "ΕΞΑΝΤΑ".

Νταμπλούχοι διακρίσεων, ο «Εξάντας» και ο Γιώργος Αυγερόπουλος. Το ντοκιμαντέρ «Δέλτα, οι βρώμικες δουλειές του πετρελαίου» βραβεύτηκε ξανά. Το περασμένο Σάββατο, ξεχώρισε ανάμεσα σε περισσότερες από 70 ταινίες από όλο τον κόσμο και τιμήθηκε ως το καλύτερο «δημιουργικό ντοκιμαντέρ» από την κριτική επιτροπή νέων του 5ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Γενεύη. Το ντοκιμαντέρ του Αυγερόπουλου για το Δέλτα του Νίγηρα βραβεύθηκε «για την αισθητική του και την "καθαρότητά" του στην παρουσίαση τοπικών προβλημάτων που μας αγγίζουν και μας επηρεάζουν άμεσα. Η διάκριση αυτή έρχεται σχεδόν τρεις μήνες μετά την πρώτη που απέσπασε στο Διεθνές Φεστιβάλ FIPA (για τα οπτικοακουστικά προγράμματα), στο Μπιαρίτς της Γαλλίας. Εκεί ο «Εξάντας» του Αυγερόπουλου, με αφορμή το ντοκιμαντέρ για το «Δέλτα», τιμήθηκε με το βραβείο FIPA D' Argent (αργυρό βραβείο) στην κατηγορία Documentaries - Reportage And Current Affairs.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ , 20/03/2007

````````````````````````````````````````````````````
Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιες ποιοτικές εκπομπές σαν αυτή. Διότι η κατάσταση στα τηλεοπτικά δρώμενα έχει επιεικώς το μαύρο της το χάλι. Να μην το εξειδικεύσω δε και μιλήσω για το επίπεδο δημοσιογραφίας! Λαμόγια του κερατά! Ευτυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις τύπου Γιώργου Αυγερινού, που δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

3 Σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Το ειδα στις Νυχτες Πρεμιερας και ηταν πραγματικα πολυ καλο ντοκιμαντερ.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

καλή δουλεια! μπραβο

Ανώνυμος είπε...

η αλήθεια είναι πωε τέετοιες δημοσιογραφικές προσπάθειες προάγουν τη δημοσιογραφία αλλά και συμβάλλουν τόσο στο σύγχρονο προβληματισμό, όσο και στην επίλυση προβλημάτων