Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

19 Απρ 2007

Στην χώρα των πιστολέρο, το πιστολίδι συνεχίζεται!


Η ιστορία της οπλοχρησίας στις ΗΠΑ, έχει μακρά παράδοση αλλά δεν φαίνεται να έχει τέλος. Η πρόσφατη σφαγή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, το υπενθυμίζει με δραματικό τρόπο. Σας παραπέμπω στην προηγούμενη μου δημοσίευση "Η παράδοση των πιστολέρο συνεχίζεται".

Δείτε μερικές απόψεις. Σαφώς η αμερικάνικη άποψη διαφέρει:

«Τι ήταν αυτό που έκανε το δράστη να τραβήξει τη σκανδάλη, δεν το ξέρουμε. Η βασικότερη αιτία όμως είναι συνήθως τα ψυχολογικά προβλήματα του αυτουργού σε συνδυασμό με την ευκολία πρόσβασης σε όπλα».
Γκέτεμποργκς-Πόστεν (Σουηδία)

«Η επίθεση στις ΗΠΑ θα ταράξει την Αμερική, ίσως προκαλέσει και κάποιες πιο σθεναρές αντιδράσεις από ό,τι στο παρελθόν, δεν θα αλλάξει όμως την κουλτούρα μιας χώρας που έχει την αντίληψη της αυτοάμυνας γραμμένη στο DNA της και που θεωρεί αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στην οπλοκατοχή».
Κοριέρε ντελα Σέρα (Ιταλία)

«Ένα ακόμη περιστατικό, με έναν ανισόρροπο ή εγκληματία που δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει όπλο και να πλήξει αθώους ανθρώπους... Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι αυστηρότεροι έλεγχοι για τα όπλα που προκαλούν σφαγές και απίστευτη απώλεια ανθρώπινων ζωών».
Νιου Γιορκ Τάιμς (ΗΠΑ)

«Οι φόνοι στη Βιρτζίνια, το χειρότερο μακελειό στην ιστορία μας, θα μπορούσε να έχει μετριαστεί αν έστω και ένα μέλος του πανεπιστημίου είχε τη δυνατότητα να ανταποδώσει τα πυρά. Είμαι κάτοχος όπλου εδώ και δεκαετίες. Σπανίως χρειάστηκε "να δείξω" το όπλο μου σε ανθρώπους με κακές προθέσεις και δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη ότι χάλασα τα σχέδιά τους να με κλέψουν ή να μου κάνουν κακό. Οι φόνοι στη Βιρτζίνια επιβεβαιώνουν ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους απλούς πολίτες να φέρουν κρυμμένο όπλο».

Αλάν Καρούμπα, freemarketnews.com

(Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/04/2007)


Επίσης:

200 εκατ. όπλα σε χέρια πολιτών

Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι βρίσκονται στην κατοχή των πολιτών 200 εκατομμύρια πυροβόλα όπλα, από τα οποία 65 εκατομμύρια περίστροφα ή πιστόλια. Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Γκάλοπ, 4 στους 10 Αμερικανούς είπαν ότι έχουν όπλο στο σπίτι τους και σχεδόν ένας στους τρεις ότι κατέχει όπλο προσωπικά. Κάθε χρόνο χάνονται 30.000 άνθρωποι από όπλα ενώ υπό την απειλή τους σημειώνονται πάνω από 300.000 επιθέσεις. Το ετήσιο κόστος αυτής της «μπίζνας» υπολογίζεται σε εκατό δισεκατομμύρια δολάρια. Στη Βιρτζίνια ειδικά επιτρέπεται ακόμα και σε ανηλίκους, από την ηλικία των 12 ετών, να αγοράζουν πυροβόλα όπλα χωρίς τη συναίνεση των γονέων τους!

(Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/04/2007)

Αυτή είναι η άλλη Αμερική. Η αόρατη. Αυτή που ούτε οι ίδιοι οι Αμερικάνοι θέλουν να δουν. Έτσι θέλουν να καταντήσουν κι εμάς κι ολόκληρη την υφήλιο. Τρελλαμένα ψυχωτικά όντα, που θα κατασπαράσουν το ένα το άλλο. Έτσι για να επιβληθεί το χάος και να βάλουν "αυτοί" έπειτα, την τάξη που επιθυμούν. "Ordo ab chaos" (σας λέει τίποτα αυτό το motto;).