Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

29 Ιουν 2007

Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο...

Δεν πρόλαβα ν' ασχοληθώ με τα αποκαλυπτικά βίντεο με τις σκηνές βίας από τα αστυνομικά τμήματα. Το έκαναν άλλωστε τόσοι άλλοι και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Ήταν πράγματα τα οποία κατά βάθος οι περισσότεροι από μας υποψιαζόμασταν ότι γίνονταν και κάποιο άλλοι είχαν δει κάποια περιστατικά. Όμως όταν τα βλέπεις σε" δημόσια εκτέλεση" ξανά και ξανά, είναι σαν να τρως ένα χαστούκι και ν' αρχίζεις να συνειδητοποιείς την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θέλουμε να πιστεύουμε.

Γι' αυτό θέλω να πω δυο λόγια στους συμπολίτες μου, που συνειδητά ή ασυνείδητα εξακολουθούν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δεν αντιλαμβάνονται ούτε το 1% της πραγματικότητας.

Τα πράγματα είναι απλά, αρκεί ν' ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις. Αν νομίζετε ότι η αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας - όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως - δημιουργήθηκαν για την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη καθώς και για την διατήρηση της τάξης... λυπάμαι αλλά απατάστε οικτρά. Η δημιουργία τους βασίστηκε στην ανάγκη κάποιων ομάδων ή προσώπων στο να εξασφαλίσουν την εξουσία και το πλήρη έλεγχο του λαού και να είναι σε θέση να καταστέλλουν τυχόν αντιδράσεις.

Αν ήταν για να καταστέλλουν την εγκληματικότητα και να προστατεύουν τον πολίτη, τότε τα πράγματα ήταν τέλεια. Τότε ο αστυνομικός θα ήταν φίλος του πολίτη (κάποιοι πιστεύουν ότι έτσι είναι τώρα τα πράγματα) κι εμείς θα ζούσαμε σε μια ιδανική κοινωνία.

Την εγκληματικότητα καθώς και οτιδήποτε άλλο κακό υπάρχει στο κοινωνικό σύστημα των ανθρώπων δημιουργείται και προωθείται από αυτούς που λένε ότι το κυνηγάν και το καταστέλλουν. Ξυπνήστε λοιπόν και αμυνθείτε. Αν συνεχίσετε να κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου θα τους δείτε ξαφνικά μπροστά σας, σαν εφιάλτη.

"Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο!
Άιντε σύμβολο αιώνιο!
Αν ξυπνήσεις μονομιάς,
θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς".

μας τραγουδάει αείμνηστος ο Νίκος Ξυλούρης στο βίντεο που βλέπετε παραπάνω το οποίο αφιερώνω στους συμπολίτες μου καθώς και στους φίλους αστυνομικούς που άθελα τους μπλέχτηκαν στην παγίδα να υπηρετήσουν λάθος αρχές και ιδεώδη.



ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ "ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ".