Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

28 Ιαν 2008

Αυτός εκοιμήθη. Εμείς πότε θα ξυπνήσουμε;

Εκοιμήθη ο Ανώτατος Άρχων της Εκκλησίας της Ελλάδος, λένε τα ΜΜΕ. Εκοιμήθη…! Λες και πριν είχε αϋπνίες! Βλέπετε οι Ιεροί Άρχοντες τελειώνουν την επίγεια ζωή τους κοιμούμενοι. Εν αντιθέση εμείς οι κοινοί θνητοί, απλώς ψοφούμε.

Εντάξει! Αυτός εκοιμήθη! Εμείς όμως που κοιμόμαστε όρθιοι εδώ και αιώνες, πότε θα ξυπνήσουμε για να δούμε το παιχνίδι που παίζεται πίσω απ’ τη πλάτη μας.

Έχουμε λέει τετραήμερο πένθος. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστια και η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη. Η σωρός θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου, παρακαλώ, ενώ μπάντα και πεζοπόρο τμήμα από τα τρία σώματα των ενόπλων δυνάμεων θα αποδώσει τιμές. Ταυτόχρονα θα ηχούν κανονιοβολισμοί από το Λυκαβηττό. Την δε ημέρα της κηδείας δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Το ανεξίθρησκο Ελληνικό Κράτος λοιπόν, αποδίδει τιμές αρχηγού κράτους σ’ ένα θρησκευτικό αρχηγό. Το ίδιο θα έκανε και για ένα αρχηγό άλλου θρησκεύματος; Φυσικά όχι. Διότι η ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα περνά μέσα από τον έλεγχο της Χριστιανορθόδοξης Εκκλησίας. Όλο αυτό το τελετουργικό απόδοσης τιμών αρχηγού κράτους αποκαλύπτει πλήρως το εξουσιαστικό κατεστημένο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αλλά ποιος να το δει; Οι κοιμώμενοι Νεοέλληνες;

Ποιος ήταν λοιπόν ο Χριστόδουλος στον οποίον αποδίδονται τώρα τόσες τιμές;

Την μαύρη επταετία 1968 – 1974 ήταν γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και μαζί με τον τότε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όρκισαν την κυβέρνηση των Συνταγματαρχών. Από τη θέση αυτή διάβαζε αναγκαστικά τις επίσημες επιστολές του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών προς την Ιερά Σύνοδο, στις οποίες περιέχονταν διαμαρτυρίες για τα βασανιστήρια που λάμβαναν χώρα στην Ελλάδα την περίοδο εκείνη. Παρ’ όλα αυτά ο Χριστόδουλος μετέπειτα δήλωνε:

«Ομολογώ ότι δεν ήξερα πως γίνονταν βασανιστήρια, πως υπήρχε ΕΑΤ-ΕΣΑ. Όλα αυτά ήρθαν στο φως μετά. Δεν πειράζει, μπορεί να τα ήξερε ο τότε αρχιεπίσκοπος, αν τα ήξερε και σιώπησε έκανε άσχημα. Στον κύκλο μου δεν είχα ακούσει τέτοια πράγματα, δεν άκουγα ξένους σταθμούς, εκ των υστέρων τα έμαθα. Θα πει κανείς ότι ήμουν βαθιά νυχτωμένος. Μπορεί γιατί εγώ τότε σπούδαζα».

Σε αντίθεση με όσα έλεγε ο Χριστόδουλος έθεσε την πολυμάθεια του στην υπηρεσία των φασιστών της 21ης Απριλίου, υποστηρίζοντας με νομικά συγγράμματα το απεχθές έργο τους. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Χριστόδουλος είναι ο μοναδικός Ιεράρχης ο οποίος παρασημοφόρησε Έλληνα πολιτικό άρχοντα. Τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Αλλά και μετά το 1974, εξακολουθούσε να υπηρετεί ιδεολογικά τη χούντα, συνεχίζοντας ν’ αρθρογραφεί στην φυλλάδα των "νοσταλγών" , "Ελεύθερο Κόσμο". Μιλούσε δε με νοσταλγία για την «επανάσταση», αναφερόμενος στη Χούντα.

Ιδιαίτερη δε ήταν η σχέση του με τον νεοεθνικόφρονα Γεώργιο Καψάλη της εφημερίδας "Στόχος". Συνεργάστηκαν στενά στη διοργάνωση εκδηλώσεων ενώ ο Χριστόδουλος δεν παρέλειπε στις επιστολές του να επευφημεί τον εκδότη της φασιστικής εφημερίδας. «Έχουμε ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους", έλεγε προβάλλοντας τον ως πρότυπο "Ελληνοκεντρικού και Ελληνόψυχου και ταυτόχρονα Χριστιανοκεντρικού και Ορθόδοξου".

Πρωτοστάτησε στο ηλεκτρονικό και μη φακέλωμα των Ελλήνων και επί Χούντας και επί μεταπολίτευσης (βλέπε Ταυτότητες), πράγμα το οποίο δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει μιας και οι θέσεις της Εκκλησίας είναι γνωστές από παλιά. Πάντα η Εκκλησία έκανε τα στραβά μάτια όταν τίθοταν θέματα περί δημοκρατίας και ελευθερίας των πολιτών. Πάντα ακολουθούσε την εξουσία αδιαφορώντας για τα προβλήματα των πολιτών.


Αφάνισε τον Αρχαιοελληνικό πολιτισμό και τάχθηκε πάντα με τον κατακτητή, είτε ήταν Ρωμαίος, Βυζαντινός, Οθωμανός, Γερμανός (ολόκληρη η Αθωνική Πολιτεία ζήτησε και εξασφάλισε την προστασία του Χίτλερ). Πάντα φρόντιζε να εξασφαλίζει τα προνόμια της όσο κι αν αυτά κόστιζαν στο δύστυχο λαό.

Σε λίγο - πολύ πιθανώς – θα θελήσουν να κάνουν τον Χριστόδουλο άγιο. Όπως έκαναν το κάθαρμα που η επίσημη ιστορία ονόμασε Μέγα Κωνσταντίνο (προσάπτοντας του έτσι το προσωνύμιο που δίνει σ’ όλα τα «Μέγα» καθάρματα).

Αυτό λοιπόν τον «αξιέπαινο» άτομο τιμούν σήμερα οι «δημοκρατικοί» άρχοντες μας με τιμές αρχηγού κράτους, τονίζοντας άθελα τους το πόσο ψεύτικη είναι η δημοκρατία μας. Γιατί άλλωστε να μην τον τιμήσουν; Όμοιος τους δεν είναι; Σκοταδιστής και δημαγωγός, όπως κι αυτοί.

Ένας ακόμη «φωτισμένος» άρχων έφυγε και σύντομα (μετά από τη σχετική μάχη) θα ακολουθήσει ένας άλλος. Ένας ακόμη από αυτούς που εδώ και αιώνες διακηρύσσουν ότι θα φέρουν το φως στην ανθρωπότητα αποκαλύπτοντας την συμπαντική αλήθεια. Τι κρίμα όμως που τα γεγονότα δείχνουν το αντίθετο. Εδώ και τόσους αιώνες, όλοι αυτοί οι «φωτισμένοι» άρχοντες, τίποτ’ άλλο δεν κάνουν από το να στερούν από τον λαό την αλήθεια γεμίζοντας τον κάθε λογής ψέματα και σπρώχνοντας τον όλο και πιο βαθιά μες στο σκοτάδι, αποκόπτοντας με βία τον ομφάλιο λώρο της γνώσης.

Τώρα που πέθανες αγαπητέ Δούλε του Χριστού, όλοι πλέκουν το εγκώμιο σου. Όλα τα ΜΜΕ σύσσωμα εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για σένα κι ας σου τα 'χωναν παλιότερα. Μιλούν εκ μέρους όλων μας λέγοντας πόσο θλίβονται όλοι οι Έλληνες. Πόσο ψεύτες είναι! Πόσο κρετίνοι! Κανένας τώρα δεν τολμάει να μιλήσει για το πραγματικό βίο και πολιτεία σου. Και ξέρεις κάτι! Κανένας άνθρωπος με αγάπη στην αλήθεια, στη γνώση και στον συνάνθρωπο δεν πρόκειται να λυπηθεί για την απώλεια ενός σκοταδιστή και εχθρού της Δημοκρατίας και της αλήθειας, όπως εσύ.

Έχε γεια άρχοντα Χριστόδουλε! Δεν θα κλάψω για σένα. Και να το ήθελα δεν έχω άλλα δάκρυα. Τα ξόδεψα στον αποχωρισμό της Βασιλικής, της Αμαλίας και κάποιων άλλων ασήμαντων οντοτήτων, που δεν έχουν το κάλλος σου.

Έχε γεια κι ελπίζω να μην ξανακούσω ποτέ ξανά για σένα. Ελπίζω μαζί σου να σβήσει το βασίλειο του σκότους το οποίο αντιπροσώπευες. Κοιμήσου Άγια Άρχοντα του Σκότους τον ύπνο του δικαίου! Αν και πολύ αμφιβάλω αν σε αφήσουν ήσυχο οι αρχαίες Ερινύες!

Και σε μας τους ζωντανούς και ποταπούς... καλή υπομονή παιδιά! Αρχίζει η "Χριστοδουλιάδα".

3 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aυτός εκοιμήθη κι εμείς κοιμόμαστε

Πενθεί στο σύνολό του το κρατίδιο της Ρωμιοσύνης, οι τηλεπαρουσιάστριες αμφιέστηκαν με μαύρα μοντελάκια και οι τηλεπαρουσιαστές φόρεσαν τη θλιμμένη μάσκα και σκούρες γραβάτες, δηλώνοντας έτσι ποιός τους στηρίζει, ώστε η ταλαίπωρη Ελλάς να φτάση στο χάλι ετούτου του καιρού, του Υπουργείου Πολιτισμού διακινούντος μυστικά κονδύλια, λες και είναι στρατιωτικές δαπάνες (ίσως σ' όσους στρατεύονται στον πόλεμο κατά του Πολιτισμού μας...)

Βέβαια κατά τα μεσαιωνικά πρότυπα της Βυζαντινοσύνης έγιναν και οι μηχανορραφίες, αφθάστου κάλλους, αφού ανάγκασαν κοινοβουλευτικό να προτρέψει να μην θέσουν υποψηφιότητα για τη χηρεύουσα θέση όσοι έχουν... λερωμένη τη φωλιά τους με ρόζ σκάνδαλα και αμαρτήματα "προπατορικά". Έτσι εκ του αποθέματος των τριών εκατομμυρίων υπογραφών είχαμε μεγάλη ευχέρεια σε τετραήμερα προσκυνήματα, όταν γίγαντες του Έθνους ετάφησαν με κάρρα της δημαρχίας, ενώ προβλήματα κακοδιαχειρίσεως (λίαν επιεικώς) απειλούν την χαμηλού εισοδήματος τάξη και αντιθέτως η Εκκλησία πλουτίζει ανεξέλεγκτα... βάσει της κοσμοθεωρίας της περί δύο χιτώνων, όπως κατά Καραγκιόζη γίνεται η μοιρασιά: "Εκείνα μου τα δίνεις, κι ετούτα σου τα παίρνω"!

Είναι καιρός λοιπόν εμείς να παύσουμε να κοιμόμαστε, όπως ο Γιαχβέ κοιμίζει τους δικούς του.

Το αντέγραψα από την ιστοσελίδα του περιοδικού "Δαυλός" www.davlos.gr

Unknown είπε...

Πες τα ρε αδελφέ!Έχω αηδιάσει με όσα βλέπω από προχτές...

Σ'έβαλα ως link στο blog μου, αν θες πέρνα μια βόλτα...

antiopap είπε...

Πες τα φίλε. Σ...ά στον τάφο του