Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

29 Ιαν 2008

Σπουδάστε στα.. Mc Donald's!

Δεν έφταναν τα σκουπίδια που ταΐζουν το κόσμο, τώρα θα ταΐζουν και πνευματικά σκουπίδια με την αιγίδα της Μ. Βρετανίας. Όσο λοιπόν κι αν μας εκπλήσσει η αλυσίδα Μακ Ντόναλτς θα μπορεί να προσφέρει κρατικά αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών, από το ερχόμενο φθινόπωρο, στους υπάλληλους της. Ο τίτλος που θα αποκτούν θα είναι ισότιμος με A-level, ενός από τα διπλώματα δηλαδή που είναι απαραίτητα για την είσοδο στα βρετανικά πανεπιστήμια.

Για όσους δεν ξέρουν τα Μακ Ντόναλτς λειτουργούν στις ΗΠΑ το «Πανεπιστήμιο Χάμπουργκερ» από το 1961. Όμως είναι η πρώτη φορά που μια εμπορική επιχείρηση θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει κρατικά αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.

Εκπρόσωπος της Μακ Ντόναλντς, απαντώντας σε κατηγορίες ότι η αναγνώριση τέτοιων διπλωμάτων σημαίνει ότι υποβαθμίζεται η ποιότητα της εκπαίδευσης, δήλωσε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εταιρείας θα πληρεί τα ίδια αυστηρά κριτήρια με τα παραδοσιακά προγράμματα. Εδώ και καιρό οι Ευρωπαίοι επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να εκφράζουν την ανησυχία τους για το ότι τα υπάρχοντα πανεπιστήμια δεν εκπαιδεύουν όπως πρέπει του μελλοντικούς υπηρέτες τους. Έτσι η Μακ Ντόνατλτς, ήρθε να κάνει τη αρχή. Τι να τους κάνεις τους υπάλληλους που σκέφτονται ελεύθερα; Ίσα - ίσα που είναι επιζήμιοι και επικίνδυνοι. Κουρδισμένα ρομποτάκια. Έτσι πρέπει.

Η κυβέρνηση βέβαια δηλώνει ότι τα νέα διπλώματα αποτελούν μέρος της πολιτικής της για την εκπαίδευση και τη μείωση της ανεργίας. Ασφαλώς, μόνο που για να βρεις δουλειά πρέπει να είσαι κουρδιστό ρομποτάκι και να μην αντιδράς, ούτε να καταγγέλλεις τα εγκλήματα που θα εμπίπτουν στην προσοχή σου.

[Σπουδάστριες των Mc Donald's εν ώρα μελέτης.]

8 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε;;
Και τι μαθηματα κανουν εκει;;
Και τι δουλεια μπορουν να κανουν μετα;;

CyberComandante Manos είπε...

Εεε! Θα μαθαίνουν πως να πείθουν τον κόσμο να τρώει τα απόβλητα τους.

Και.. θα συνεχίσουν να υπηρετούν πιστά και μεθοδικά πλέον, την τακτική της εταιρείας να ταΐζει το κόσμο απόλυτα.

Βλέπεις! Τα καθίκια οργανώνονται κι εμείς... αποδιοργανωνόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Δηλ. κατι σαν food marketing;
Η τεχνη της πειθους να φας μια συγκεκριμενα μαρκα φαγητου...Μη χειροτερα..
Εχεις καποιο site για τη σχολη αυτη;

CyberComandante Manos είπε...

Για ρίξε μια ματιά σ' αυτό εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ανοιγει ολο το site.Εχεις το link;

CyberComandante Manos είπε...

Δεν ανοίγει όλο!!
:-Ο

Η δ/νση είναι:

http://66.241.236.207/mcdonaldseducates/index.html

Ανώνυμος είπε...

Εψαξα ολο το site και δε βρηκα κατι για τα μαθηματα, για το τι επαγγελμα μπορεις να κανεις μετα.Μηπως δεν ειναι κολλεγιο για τα McDonald's αλλα απο τα McDonald's; Δηλ. μηπως ειναι απλα η εταιρεια που το χρηματοδετει; Γιατι ειδα στο site μια μεγαλη λιστα απο κολλεγια.Επομενως, δεν υπαρχει η "επιστημη των McDonald's" (ακομα).

CyberComandante Manos είπε...

Δεν έχω δ/νση για αυτό που ετοιμάζεται στην Μ. Βρετανία. Αυτό που σου έδωσα είναι το Αμερικάνικο site όπου μέσα αναφέρει και το Πανεπιστήμιο Χάμπουργκερ.

Πάντως αν ενδιαφέρεσαι - είπαμε - ξεκινάει τον Σεπτέμβρη, αλλά... πρέπει να είσαι υπάλληλος τον Mc Donald's ήδη.

Πως το βλέπεις; Προλαβαίνεις;
;-)