Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

16 Μαρ 2007

Θα σερβίραν ληγμένα τρόφιμα σε Πούτιν και Καραμανλή.


Ακατάλληλο κρέας και ληγμένες τυροκροκέτες εντόπισε στις 14 Μαρτίου, κλιμάκιο Αστυκτηνιάτρων του ΕΦΕΤ στο εστιατόριο «Διόνυσος» (Ρ. Γκάλλι 43, Αθήνα), όπου δείπνησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση 23 kg νωπού κρέατος μόσχου Α/Ο και 5 kg κατεψυγμένες τυροκροκέτες, των οποίων είχε λήξει ο χρόνος ανάλωσης. Επίσης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 40 kg νωπού χοιρινού κρέατος Α/Ο και 36 kg νωπά χοιρινά φιλέτα, επειδή δεν έφεραν υγειονομική επισήμανση επί της συσκευασίας τους.

Ο υπεύθυνος της ως άνω επιχείρησης, πέραν των διοικητικών κυρώσεων, παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

-----------------------------------------------------------
Πάρα πολύ ωραία. Αλλά έπρεπε να μην το πάρουν χαμπάρι. Ώστε να δειπνήσουν με τα ληγμένα. Μην φοβάστε μα τίποτα δεν θα πάθαιναν. Τα παχύδερμα αντέχουν. Δεν πειράζει! Να φάνε και ληγμένα και μεταλλαγμένα και ψεκασμένα! Δεν κατάλαβα δηλαδή; Πως τα τρώμε εμείς! Αλλά βέβαια, λαουτζίκος δεν έχει ψυχή! Ναι!! Το ξέχασα! Είμαστε αναλώσιμοι.

Αφήστε τους να φάνε και κανένα λιγμένο για να δούμε τελικά μήπως και ενδιαφερθεί κανείς για την κατάνταντια στην οποία έχει περιπέσει η διατροφή του πλυθησμού παγκοσμίως.

3 Σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Και τωρα εγω πρεπει να πιστεψω οτι αν ετρωγε κατι ληγμενο ο πρωθυπουργος θα παθαινε κατι;;;

Stelios Frang είπε...

Η συγκεκριμένη πληροφορία, συμπληρωμένη με ανάλογες από άλλες κατασχέσεις σάπιων κρεάτων κλπ., θα κυκλοφορήσει από καλοθελητές τουριστικούς αντιπάλους -και καλά θα κάνουν- σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, τώρα που κλείνουν οι εργαζόμενοι τις θερινές διακοπές τους.

Όσα και να πληρώσεις για διαφήμιση, μια τέτοια είδηση μηδενικού κόστους αναιρεί κάθε καμπάνια... Κάποτε πρέπει αυτοί οι αληταράδες επιχειρηματίες-μαγαζάτορες της αρπαχτής να τιμωρηθούν με απαγόρευση εργασίας, για να μάθουν να μην θίγουν χιλιάδες εργαζόμενους με τις απάτες τους!

  είπε...

Preza TV, κι εγώ έχω τις αμφιβολίες μου (όπως και το αναφέρω) στο αν θα πάθαιναν τίποτα :)

S. Frang, πολύ σωστά τα λες, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα.

Ας δούμε το "διατροφικό χάλι" γενικά και παγκόσμια. Ο καθένας κάνει ότι του γουστάρει, αρκεί να πουλάει. Αν μπορεί να σου πλασάρει δηλητήριο για βιταμίνες, χωρίς αναστολές το κάνει. Και το σημαντικό είναι ότι κανείς δεν θα τον σταματήσει. Και πως να τον σταματήσει αφού "από την κεφαλή βρωμάει το ψάρι". Τα κέρδη από τέτοιου είδους ενέργειες είναι τεράστια και οι "μεγάλοι" (απατεώνες) του είδους, πάντα φροοντίζουν να έχουν "ανθρώπους τους" στα "υψηλά κλιμάκια" των κρατικών μηχανισμών. Βέβαια η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που κάνει πολλούς ν' αναρωτιούνται αν υπάρχουν κι άλλοι στόχοι, εκτός από το οικονομικό κέρδος.

Η περίπτωση που ένα εστιατόριο διαθέτει ληγμένα τρόφιμα είναι ίσως η ποιο απλή. Δυστυχώς υπάρχει και συνέχεια. Τα τρόφιμα συνεχώς βομβαρδίζονται με επικίνδυνα χημικά στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα γίνονται πειραματισμοί πάνω σ' αυτά με άγνωστες επιπτώσεις. Κι όλα αυτά με τις ευλογίες των κυβερνώντων (επισήμως ή ανεπισήμως).

Και το κερασάκι σ' αυτήν την τούρτα του παραλόγου, είναι ότι ο κόσμος δεν αντιδρά (επαρκώς). Αρκείται μόνο σε δηλώσεις που απλά εκφράζουν δυσφορία,τρόμο και αδυναμία στο ν' αντιδράσει. Έχω παρατηρήσει ξεσηκωμούς, στο παρελθόν, για ασήμαντους ή γελοίους λόγους. Και τώρα που μιλάμε για την ζωή μας (διατροφή = ζωή), δεν κουνιέται φυλλαράκι. Άπνοια.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι μόνο ότι κάποιοι μαγαζάτορες δεν λειτουργούν σωστά.

Έχουμε "και του πουλιού το γάλα" και δεν μπορούμε να φάμε τίποτα, χωρίς να κινδυνεύουμε. Το σκεφτήκατε ποτέ αυτό;

Δεν ξέρω βρε παιδιά, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε! Αν συνεχίσουμε να κοιμόμαστε, απλά συμπράττουμε στην κηδεία μας.