Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

8 Ιαν 2007

Ένα τραγούδι για τη μαρτυρική Κανά.


Στις 30 του περασμένου Ιούλη τα Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την βιβλική Κανά. Το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος άνω των 50 πολιτών. Ανάμεσα τους 37 παιδιά. Οι εικόνες φρίκης από την σφαγή της Κανά συντάραξαν την διεθνή κοινότητα.

Σ' αυτό το γεγονός δεν έμεινε αδιάφορη η θρυλική τραγουδίστρια της ροκ, Patti Smith. Συνέθεσε αμέσως το κομμάτι Qana το οποίο και πρόσφερε δωρεάν μέσα από τον διαδικτυακό της τόπο. Επισκεφτείτε το http://www.pattismith.net/news_2006archive.html, διαβάστε τους στίχους και κατεβάστε το τραγούδι. Παραπάνω μπορείτε να δείτε την Patti σε μια ζωντανή εκτέλεση του κομματιού με τον... ανάλογο πρόλογο.

Βέβαια θα πρέπει να αναφέρω ότι αυτή ήταν η δεύτερη σφαγή στην Κανά τα τελευταία χρόνια. Η πρώτη έγινε στις 18 Απριλίου 1996, όταν κατά την διάρκεια συμπλοκής των Ισραηλινών στρατευμάτων με την Χεζμπολάχ, το Ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε την πόλη σκοτώνοντας 106 άμαχους και τραυματίζοντας άλλους 116.