Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

13 Ιαν 2007

Ο Firefox απειλεί την Microsoft


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Και πάλι έρχεται στο προσκήνιο ο πόλεμος των browsers μεταξύ Mozilla και Microsoft. Η πρώτη δημοσίευσε ένα blueprint του Firefox 3 σε δική της wiki page, ενώ η εταιρία του Redmond διαδίδει ότι έχει στα σκαριά τον Internet Explorer 8. Πέρα από τον πόλεμο των φημών, αναμένουμε μέχρι το τέλος του 2007 να δούμε τι μας ετοιμάζουν οι δυο εταιρίες.

Η Mozilla στο wiki.mozilla.org/Firefox3/Firefox_Requirements αναφέρει τα σχέδιά της για τον καινούριο Firefox με το κωδικό όνομα Gran Paradiso, που θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του έτους. Ο μεγάλος της στόχος είναι «η βελτιωμένη διαχείριση της πληροφορίας και του περιεχομένου». Αναλυτικότερα, κινείται προς το καλύτερο bookmarking, την διαχείριση των εικόνων, την εκτύπωση, τα microformats, καθώς και το σύνολο των adds-on.
Οι τύποι από την Mozilla αναφέρουν επίσης κάποιες ενδιαφέρουσες «παρατηρήσεις και υποθέσεις» σχετικά με το ενδεχόμενο ενός ή περισσότερων Web Service providers να κυκλοφορήσουν στο άμεσο μέλλον τον δικό τους browser που θα μπορεί να υπερκεράσει τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Firefox. Μήπως εννοούν εδώ τον καλά κρυμμένο browser της Google;

Από το ActiveWin.com μαθαίνουμε επίσης ότι η Microsoft ετοιμάζει μια αναβαθμισμένη έκδοση του Internet Explorer κάπου μέσα στους επόμενους 24 μήνες! Και μετά μας λένε οι πολιτικοί ότι μια βδομάδα είναι παρά πολύς χρόνος...

Η Microsoft γνωρίζει καλά ότι πρέπει να κινηθεί ταχύτερα και πιο δυναμικά για να ανταγωνιστεί τον Firefox, καθώς και τους υπόλοιπους που ενδεχομένως να θέλουν να μπουν στο χώρο αυτό. Ο ίδιος ο Bill Gates, στο συνέδριο του Mix '06 τον περασμένο Μάρτιο σημείωσε ότι οι αναβαθμίσεις θα έρχονται πολύ πιο γρήγορα πια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως κυκλοφορήσει νέα έκδοση του IE μέσα στο 2007.

Στα σχέδια του νέου browser της Microsoft, του οποίου η alpha version κυκλοφορεί ήδη κάπου μέσα στα γραφεία του Redmond, περιλαμβάνονται καινούρια cascading style sheets, καλύτερη υποστήριξη των adds-on και το κλείδωμα ορισμένων ιστοσελίδων για να αποφευχθεί η αυτόματη περιήγηση σε επισφαλή sites. Καλό σημείο πάντως αυτό το τελευταίο. Αναμένουμε.

Πηγή: Pathfinder Tech