Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

4 Μαρ 2007

Προμηθέα: "Έτσι έζησα την επίθεση των σκοταδιστών".

Η Προμηθέα, την επομένη της επεισοδιακής της ομιλίας, αποστέλλει μια εμπιστευτική επιστολή στις εκδόσεις ΔΑΥΛΟΣ. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε αποφασίστηκε να δημοσιευτεί η επιστολή στο περιοδικό "Δαυλός". Όπως αναφέρεται από τον "Δαυλό":

[Την επομένη της ομιλίας της η Προμηθέα απέστειλε προς τον εκδότη του «Δ» επιστολή, όχι για να δημοσιευθεί (για ευνόητους λόγους) αλλά για ενημέρωσή μας σχετικά με τα συμβάντα στην εκδήλωση. Αργότερα στα συμβάντα αυτά δόθηκε ως γνωστόν, τεράστια δημοσιότητα και επί πλέον ο φόβος της Προμηθέας, ότι θα μπορούσαν να της κόψουν την υποτροφία με τη βοήθεια της οποίας σπούδαζε δυστυχώς επαληθεύτηκε: Οι μεσαιωνικής ιδεολογίας επί κεφαλής της Ομογένειας έφθασαν στην τρισάθλια απόφαση να στερήσουν από αυτό το παιδί-θαύμα να διαπρέψει στις επιστήμες και να τιμήσει και την Ελλάδα. Ο φανατισμός και το μίσος του Χριστιανισμού ξανάζησε στην πιο σκοταδιστική και απάνθρωπη μορφή του, που θυμίζει εποχές ζόφου και μεσαιωνικού σκότους.

Κατόπιν των ανωτέρω οι λόγοι της μη δημοσίευσης της επιστολής της Προμηθέας προς τον «Δ» έπαυσαν να υπάρχουν. Την δημοσιεύομε λοιπόν εδώ, για να έχει ο αναγνώστης «από πρώτο χέρι» την αληθινή εικόνα των άθλιων συμβάντων της 28ης Ιανουαρίου στο Σικάγο, όπως τα βίωσε και τα περιγράφει η μεγαλοφυής αλλά και ηρωική αυτή νεαρή Ελληνίδα.]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ...
την επιστολή της Προμηθέα.

Να σημειώσω ότι αφού παρακολούθησα με προσοχή το βίντεο της ομιλίας παρατήρησα ότι δεν αντιδρούσε αρνητικά εξ' ολοκλήρου το κοινό. Πολλοί δε την χειροκρότησαν. Επίσης, η παρουσιάστρια που εμφανίζεται στην εισαγωγή καθώς και στο τέλος του βίντεο, προσπαθεί με πλάγιο και διακριτικό τρόπο να προκαταβάλλει αρνητικά το θεατή.