Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

18 Ιαν 2007

Τα ξεπουλήσαμε όλα;

Πώς θα παραχωρείται σε ιδιώτες η χρήση αιγιαλού και παραλίας

Παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού, παραλίας και νησίδων σε ιδιώτες από το Δημόσιο, ακόμα και χωρίς διαγωνισμό, καθώς και αναγκαστική απαλλοτρίωση των ιδιωτικών ακινήτων εντός αιγιαλού και παραλίας υπέρ του Δημοσίου προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την άνοιξη.

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, που είχε δοθεί για δημόσια διαβούλευση, έδωσε για άλλη μία φορά χθες στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας.

Μεταξύ άλλων ορίζεται ότι η παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού και παραλίας για σκοπούς τουριστικούς και αναψυχής γίνεται με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και η παραχώρηση σε ιδιωτικό φορέα γίνεται με αντάλλαγμα και κατόπιν δημοπρασίας.

Η χρήση παραλίας και αιγιαλού μπορεί να παραχωρηθεί με δημοπρασία για δραστηριότητες, όπως εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών, λειτουργία καντίνας και γενικά κατασκευών και εγκαταστάσεων αναψυχής προσωρινού χαρακτήρα. Η χρήση της παραλίας και του αιγιαλού μπορεί να παραχωρείται χωρίς δημοπρασία σε όμορες ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις και κέντρα αναψυχής.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/01/2007

Λοιπόν, καιρός ν' αγοράσω εκείνο το νησάκι που εδώ και χρόνια μου είχε μπει στο μάτι. Ελπίζω μόνο να κάνουν κάποιο διακανονισμό, διότι είναι δύσκολες οι εποχές. Θα πάρω και μερικά στρέμματα παραλία, έτσι για να κάνω το μπανάκι μου με την ησυχία ρε αδερφέ και αν περισσέψει κανένα φράγκο λέω να πάρουμε και κανένα δασάκι για αλλαγή. Άντε, να γίνει η αναθεώρηση του άρθρου 24 να δούμε άσπρη μέρα.

Μα επιτρέπετε τώρα, να μην έχεις το ιδιωτικό σου δάσος, το ιδιωτικό σου νησάκι με το λιμανάκι του, έστω ρε παιδί μου... την ιδιωτική σου παραλία; Που ζούμε τελικά; Επιτρέπεται να μην έχει διευθετηθεί ακόμα το θέμα;

Γενικό συμπέρασμα: οι "κεφαλαιοκρατούντες"... έχουν καβαλήσει το καλάμι και καλπάζουν επικίνδυνα!! Καλό είναι να τους σταματήσουμε, πριν είναι πολύ αργά. Κι αναρωτιέμαι: "Τα 'χουμε όλα ξεπουλήσει... ή μήπως ξεχάσαμε κάτι;"