Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

18 Ιαν 2007

Οι "μάγοι" του metal


Η Ισπανία ανήκει στις ευρωπαϊκές χώρες με ενδιαφέρουσα μουσική σκηνή στο χώρο της σύγχρονης μουσικής. Δυστυχώς ελάχιστες φορές γίνονται γνωστές αυτές οι παραγωγές στο εξωτερικό. Συνήθως εξάγεται μόνο παραδοσιακή μουσική με εμπορικές διαστάσεις, μ' άλλα λόγια, μουσική για τα πανηγύρια και κυρίως για τα καρναβάλια. Έτσι είναι φυσιολογικό εδώ στη χώρα μας να έχουμε τελείως εσφαλμένη γνώση για τα μουσικά δρώμενα της Ισπανίας. Ας είναι καλά το διαδίκτυο που μας βοηθάει να ερευνήσουμε το ενδότερα αυτών των μουσικά ανεξερεύνητων για μας τόπων.

Οι "Mägo de Oz" (γράφονται με heavy-metal umlaut) αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Η εισαγωγή μουσικών οργάνων όπως το βιολί, το ακορντεόν και το φλάουτο (και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο) στην Heavy Metal μουσική, τους κάνει ξεχωριστούς. Δείτε αυτό το βίντεο σαν πρώτη δόση και θα ξαναμιλήσουμε γι' αυτούς σύντομα.