Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

18 Ιαν 2007

Διαδηλωτές προς ενοικίαση

Όλα προς πώληση ή ενοικίαση. Έτσι γουστάρει η υπερκαπιταλιστική μας κοινωνία. Και πάνω που λέω ότι "αυτό", ούτε πουλιέται, ούτε νοικιάζεται... έρχεται η "πληροφορία" να με ανατρέψει.

Θέλετε λοιπόν να κάνετε μια διαδήλωση αλλά σας λείπουν τα άτομα; Κανένα πρόβλημα! Πληρώνετε και κάνετε τη δουλειά σας. Στο Γερμανικό site www.erento.com μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Οι τιμές μίσθωσης των διαδηλωτών κυμαίνονται από 10 έως 30 ευρώ την ώρα και γύρω στα 145 ευρώ για ολόκληρη την ημέρα. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε τα χαρακτηριστικά του διαδηλωτή που επιθυμείτε. Βέβαια να σημειώσουμε ότι το εν λόγω site είναι κοινωνικά ευαίσθητο, καθώς δεν μισθώνει διαδηλωτές για συγκεντρώσεις με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Και βέβαια το Erento δεν νοικιάζει μόνο διαδηλωτές. Εδώ μπορείτε να ενοικιάσετε σχεδόν ότι θέλετε.

Όλα αυτά δυστυχώς δεν αποτελούν φάρσα. Είναι απλώς μια επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία εκμεταλλεύεται την σύγχρονη τεχνολογία και την ανάγκη για διαμόρφωση της πραγματικότητας κατά βούληση. Αυτό άλλωστε δεν θέλει να πουλήσει ο κάθε εξουσιαστής. Αν λοιπόν το πλήθος, δεν ανταποκρίνεται στα καλέσματα σας, δημιουργείται μια ψευδή διαδήλωση επηρεάζοντας έτσι πρόσωπα και πράγματα.

Πάντως σίγουρα ένα από τα λίγα πράγματα που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι ότι η αληθεια είναι το μεγάλο θύμα.