Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

28 Δεκ 2007

Βόρειος Ευβοϊκός - Φάλαινα σε κίνδυνο!

Αναδημοσιεύω την είδηση από την Green Page. Φίλη του διαδικτυακού αυτού κόμβου, καταγγέλλει τα εξής:

"Βρίσκομαι για τις μέρες των Χριστουγέννων στη Αιδηψό. Έμαθα λοιπόν ότι εδώ και 20 μέρες περίπου υπάρχει εγκλωβισμένη μέσα στο κόλπο του βόρειου ευβοϊκού μια φάλαινα 10 μέτρα περίπου. Κάποιοι ντόπιοι είπαν ότι την είδαν να συνοδεύεται από 4 δελφίνια.Είπαν ότι έχει ενημερωθεί το λιμενικό και κατ΄επέκταση κάποιες οικολογικές οργανώσεις.

Οι ντόπιοι ψαράδες παραπονιούνται ότι δεν υπάρχει καθόλου ψάρι στην περιοχή από τον καιρό που εμφανίστηκε η φάλαινα.

Φοβάμαι ότι αν δεν επέμβει κάποια οικολογική οργάνωση να την καθοδηγήσει να βγει από τον κόλπο δεν θα μπορέσει να βρει το δρόμο να φύγει μόνη της διότι αν φύγει νότια θα μπλοκαριστεί στην Χαλκίδα , αν φύγει βόρεια θέλει καθοδήγηση διότι υπάρχουν αρκετές ξέρες. Αν παραμείνει για μεγάλο διάστημα ακόμη στον κόλπο θα πεθάνει λόγω έλλειψης τροφής ή θα την σκοτώσουν οι ψαράδες.

Θα προσπαθήσω να ενημερώσω και άλλους φορείς εκτός από τον δικό σας. Με σκοπό να επέμβει κάποιος ειδικός άμεσα.
Σας ευχαριστώ..."

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει με την Green Page ή μαζί μου μέσω e-mail ή ανάρτηση σχολίου.

1 Σχόλια:

Laplace είπε...

poly endiaferousa eidhsh file.makari na thn odhghsoun ektos