Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

28 Δεκ 2007

Αθώα τελικά η ζαρντινιέρα!


17 Νοεμβρίου 2006
Μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο στην Θεσσαλονίκη, και ενώ τα επεισόδια είχαν σταματήσει από ώρα, ομάδα ασφαλιτών που λειτουργούσαν σαν παρακρατικοί, συνέλαβε φοιτητή που περπατούσε και άρχισε να τον ξυλοκοπάει με μανία.

Οι μπάτσοι, έχοντας αποθρασυνθεί από το κλίμα τρομολαγνείας που είχε καλλιεργηθεί τις προηγούμενες μέρες από τα ΜΜΕ και την εισαγγελία, έβγαλαν όλο τους το μένος πάνω στο σώμα του φοιτητή.

Κάποιοι καθηγητές του Πανεπιστημίου που περνούσαν από το σημείο προσπάθησαν να παρέμβουν, αλλά ούτε αυτοί κατόρθωσαν να τους σταματήσουν. Ούτε βέβαια οι κραυγές βοήθειας του φοιτητή.

Η ηγεσία της Αστυνομίας, χωρίς καμιά αναστολή και παρ' όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο-ντοκουμέντα, ισχυρίστηκε αρχικά ότι το θύμα χτύπησε σε ζαρντινιέρα!
Φασίστες και μη συνδικαλιστές, καλύπτουν τους βασανιστές συναδέλφους τους.

Ο φοιτητής κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε βάναυσα και κατά την μεταφορά του και παραμονή του στο αστυνομικό τμήμα, ενώ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς μετά από 6 ώρες, στις 5 τα ξημερώματα, όπου και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σοβαρά τραυματισμένος.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007
Για άλλη μια φορά οι μπάτσοι αποδεικνύονται αλληλέγγυοι μεταξύ τους. Το κατ΄ επίφαση πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ έδωσε "ποινές" αργίας από 2 έως 6 μήνες στους μπάτσους που ξυλοκόπησαν άγρια τον κύπριο σπουδαστή Αυγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, μετά την πορεία πορεία του Πολυτεχνείου του 2006.

Η δίκη που είχε οριστεί στις 29 Νοέμβρη, αναβλήθηκε για τις 2 Απριλίου 2008.

Οι 7 από τους μπάτσους κατηγορούνται για απρόκλητες κι επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία τελεσθείσες από περισσότερα από 2 άτομα. Ο 8ος κατηγορούμενος είναι ο πρώην διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο οποίος βεβαίως βεβαίως επιβραβεύτηκε για τη δράση του και αναβαθμίστηκε σαν αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς και αντιμετωπίζει το αδίκημα της απλής συνέργειας στον ξυλοδαρμό.

Αναδημοσίευση από Athens Indymedia.


Καταραμένη ζαρντινιέρα. Τραυμάτισες το νεαρό και έμπλεξες τους αστυνομικούς. Κανείς δεν πιστεύει πλέον την αθωώτητα τους. Κι ας σκούζουν οι καημένοι οι αστυνομικοί πως είναι αθώοι. Κανείς δεν τους πιστεύει.

Ευτυχώς όμως που έχουν καλούς συναδέλφους που τους υποστηρίζουν και φροντίζουν οι ποινές να είναι τουλάχιστον επιεικείς. Και σύντομα θα καταφέρουν να σε ξεσκεπάσουν.

Και τότε άθλια ζαρντινιέρα θα λογοδοτήσεις με την δικαιοσύνη για τον πόνο που σκόρπισες.