Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

23 Δεκ 2007

Πιθανή πρόσκρουση του Άρη με αστεροειδή τον Γενάρη.

Ο πλανήτης Άρης, ενδεχομένως να χτυπηθεί από αστεροειδή στις 30 Ιανουαρίου. Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες της NASA ο αστεροειδής κινείται αυτή τη στιγμή μεταξύ Γης και Άρη και αν τελικά χτυπήσει τον Κόκκινο Πλανήτη η έκρηξη θα είναι ίση με τρεις μεγατόνους της εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ.

Σύμφωνα με την ειδικευμένη υπηρεσία της NASA για την παρακολούθηση των ουράνιων αντικειμένων (NEOP) ο πλανήτης Άρης έχει μία πιθανότητα στις 75 να κτυπηθεί από τον αστεροειδή.

Ο 2007 WD5, όπως ονομάζεται ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε το Νοέμβριο, έχει διάμετρο περίπου πενήντα μέτρων η ταχύτητά του είναι σχεδόν 13 χλμ το δευτερόλεπτο, και τώρα βρίσκεται στα μισά της διαδρομής του προς τον Άρη.

Αν παρακάμψει τον Άρη, μπορεί να περάσει κοντά από τη Γη σε αρκετά χρόνια από σήμερα, ωστόσο η NASA δεν είναι ακόμη σε θέση να πει εάν ο αστεορειδής θα συνιστούσε κίνδυνο για τον πλανήτη μας. Ο αστεροειδής πέρασε σε απόσταση 7,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη στις αρχές Νοεμβρίου.

Ενδεχόμενη πρόσκρουσή του στη Γη θα μπορούσε να έχει παρόμοια αποτελέσματα με εκείνη του ουράνιου αντικειμένου Tunguska που συνετρίβη στο κέντρο της Σιβηρίας το 1908. Η πρόσκρουση προκάλεσε δύναμη ίση με μία πυρηνική βόμβα 15 μεγατόνων καταστρέφοντας 80 εκατομμύρια δέντρα σε περίμετρο 2.150 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

1 Σχόλια:

Axis Mundi είπε...

ίσως από τα πιο ενδιαφέροντα και πολυποίκιλα μπλογκ που έχω πετύχει ποτέ! Μόλις απέκτησες έναν καινούργιο αναγνώστη.
Καλησπέρα και καλά Χριστούγεννα